• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bacaklarım

Lumpiyet

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2024
99
79
3
44
Kızlar merhaba bir sorum olacak dün gece 2.30 gibi uyandım bacaklarımda bir hissizlik karıncalanma gibi bir şey vardı ayağa kalktım güçsüzlük karıncalanma nedeniyle yürüyemedim 1-2 dakika sonra geçti belimden itibaren her iki bacağımda da oldu daha önce duyan veya yaşayan var mı bunun için doktora gitmeli miyim yada hangi doktora gitmeliyim

Nörolojiye gidin. Ciddi bir şey olabilir aksatmadan gidin

Kızlar merhaba bir sorum olacak dün gece 2.30 gibi uyandım bacaklarımda bir hissizlik karıncalanma gibi bir şey vardı ayağa kalktım güçsüzlük karıncalanma nedeniyle yürüyemedim 1-2 dakika sonra geçti belimden itibaren her iki bacağımda da oldu daha önce duyan veya yaşayan var mı bunun için doktora gitmeli miyim yada hangi doktora gitmeliyim
Benimde kollarımda olur sabahları ellerimi bile sıkamam öyle güçsüz kalırım uyandığımda hissizlikde olabiliyor üstünde durmadım hiç 5 dk sonra düzeliyor normal mi bilmiyorum ama siz yazana kadar hiç üstünde durmamıştım bunun sürekli olan bişe bende

Bence gitmelisiniz. Sizi korkutmak istemem ama önemli olabilir. Bazı ciddi hastalıklar bu şekilde his kaybıyla belirti vermeye başliyor. Arkadaşım bir sabah uyandiginda yüzünü hissetmediğini söyleyip koştur koştur doktora gitmişti. Ben o zaman sıradan bir uyuşmadir diye düşünmüştüm ama altından ciddi şeyler çıktı. İyi ki gitmiş. Korkmayın tabi sizinki önemsiz bir şeydir inşallah ama en azından içiniz rahat etsin doktora gidin.

Bence gitmelisiniz. Sizi korkutmak istemem ama önemli olabilir. Bazı ciddi hastalıklar bu şekilde his kaybıyla belirti vermeye başliyor. Arkadaşım bir sabah uyandiginda yüzünü hissetmediğini söyleyip koştur koştur doktora gitmişti. Ben o zaman sıradan bir uyuşmadir diye düşünmüştüm ama altından ciddi şeyler çıktı. İyi ki gitmiş. Korkmayın tabi sizinki önemsiz bir şeydir inşallah ama en azından içiniz rahat etsin doktora gidin.
Onun hissizliği de 1-2 dakika mı sürmüş acaba internetten ms hastalığını bu şekilde başladığını okudum ama onda hissizlik 24 saat sürüyormuş

Onun hissizliği de 1-2 dakika mı sürmüş acaba internetten ms hastalığını bu şekilde başladığını okudum ama onda hissizlik 24 saat sürüyormuş
Ne kadar sürdüğünü inanın hatırlamıyorum uzun zaman geçti üstünden. Ama o hiç beklememişti hemen doktora gitmişti. Ona da önce ms dediler daha sonra emin olamadılar başka doktor behçet dedi falan.
Siz hiç kendi durumunuzla kiyaslayip telaş yapmadan doktora gidin bence içiniz rahat etsin. Sıradan bir uyuşmadır inşallah.

Ben bir gece uykumdan bağırarak uyanmıştım bacaklarım birbirine dolanmiş ayiramiyorum diye😄 uyurken nasıl olduysa bacak bacak üstüne atmışım sonra da yan dönmüşüm bacagimi ayiramayinca çığlık çığlığa uyanmıştım bacaklarım da uyuşmuştu. Uzun süre aynı pozisyonda kaldiysaniz belki de ondandır korkmayın hemen ama tedbir amaçlı doktora görün bence

Norolojiye gitmelisiniz.

O sizi gerekirse baska bolumlere de yonlendirecektir. Bir de magnezyum ve potasyum eksikliginde bu tarz uyusmalar/ karincalanmalar oluyor diye biliyorum.

Tabiki de git kız.. uykudan uyandığın detayını atlama lütfen.. Uyku esnasında olması önemli

Gece yaklaştıkça uykuda yine olur diye korkmaya başladım pazartesi nöroloji ve kardiyolojiye giderim inşallah gün boyu bir şey hissetmedim

Gece yaklaştıkça uykuda yine olur diye korkmaya başladım pazartesi nöroloji ve kardiyolojiye giderim inşallah gün boyu bir şey hissetmedim
Siz panik yapmayın ilk nöroloji görsün gerekirse yönlendirme yapar zaten. Araştırma hastanelerini tercih edin her belirtli illa ciddi bir şey demek değildir oldu ki hastalık çıktı o zamanda en başında tedavisini önlemini almış olacaksınız.

Back
X