BACAĞI KIRILAN KIZIM TEKRAR YÜRÜMEYİ REDDEDİYOR...

ddmunv

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2021
3
0
1
39
merhaba ,
26 aylık bir kızım var femur kemiğinden bacağı kırıldı. 4 hafta alçıda kaldı. sonrasında kemik çok güzel kaynamış alçısını çıkardılar. doktoru, herhangi bir fizik tedaviye ihtiyacı olmadığını sadece bizim sürekli bacağını oynatarak kireçlenmeyi çözebileceğimizi söyledi. şuan emekliyor, dizinin üstünede kalkıyor, ufak bir arabası var ona oturup ayaklarıyla kendini ittirip gidebiliyor. fakat asla tam olarak basmayı denemiyor. ayağını yere bastırınca çığlık çığlığa bağırıp ağlıyor. sonra yürücem diyip oturuyor. 2 hafta oldu alçısı çıkalı.. bu konuda deneyimi olan varmı nasıl bir yol izlemeliyim?? şimdiden teşekkürler...

Acaba üzerine basarsam tekrar acır diyemi korkuyor. Biraz zamana mı bıraksanız siz yürü dedikçe daha da mı korkuyor. Belli ki bi travma olmuş

Evet inat ettiği içinde basmıyor. Ama basmadıkça bu duruma alışır diye de korkuyorum…

sevdigi seyleri masanin uzerine biraksaniz ve ortadan kaybolsaniz wc ye falan kalkip almaz mi

sevdigi seyleri masanin uzerine biraksaniz ve ortadan kaybolsaniz wc ye falan kalkip almaz mi
Çok denedik neredeyse herşeyi denedik ama yürümek istemiyor. Daha önce bu deneyimi yaşayan varsa atlatabilen oldumu nasıl bir çözüm oldu çok merak ediyorum 😔

Acıyor olabilir mi gerçekten? Anneannemin de geçen sene femur kemiği kırıldı basamıyordu acıyor diye.

Rabbim yardımcınız olsun hem size hem yavruya ne kadar zordur onun için de

Hayır fizik tedavi almalısınız. Bunu doktor olarak değil yakın zamanda ayağı alçıda kalmış biri olarak söylüyorum.
Ben yetişkinim, bir çocuğa oranla kaç yıldır yürüyen birisiyim, alçı çıktığında nasıl adım atılacağını unutmuştum.
Hem korkuyorsunuz hem 1 ay kullanmadığınız için ve alçı ağırlığı birden gittiği için adım atmak bildiğiniz bir şey olmuyor.

Lütfen fizik tedavi alsın kızınız. Geçmiş olsun.

Back