baby yağı yüze sürülürmü zararı varmıdır?

L

LySsaaa

Ziyaretçi
mrb ben arkadaşımın önerisi üzerine baby yagı aldım johnsons baby oil o yüzünü nemlendirdikten sonra pudralayıp bu yagdan sürüyomuş çok güzel durdugunu ve canlılık kazandırdıgını söyledi gerçektende öyle özellikle gece yaptıgında harika duruyodu bende bunun üzerine aldım ama denemeye cesaret edemiyorum leke felan bırakırmı zararı olurmu yüzüme benneyaptımkisonuçta vucut için ....

Zannetmiyorum leke filan yapacağını, ne de olsa bebek cildine sürülen bir şey... Ben de bazen duştan çıkınca sürerim...

bildiğim kadarıyla sorun yaratmıyor deneyebilirsin

Leke bırakmayabilir ama bu yapmak istediğin işlemler cildinin doğal yağ dengesini bozabilir. Pudranın solunması akciğerlerde kist yapabiliyor, ayrıca gözenekleri tıkıyor. Sivilce kurutmak için pudrayı sürüp ardından yüze yağ sürmek çok dengesizce bir bakım gibi görünüyor. Arkadaşının cildiyle aynı türden bir cilde sahip olsan, leke yapmasa bile uzun dönem içinde zararının faydasından daha çok olması ihtimaline karşı denemeni tavsiye etmem. Sivilce derinin altındaki yağ salgı bezlerinin tıkanıp iltihaplanması nedeniyle oluşuyor. Yapılması gereken onları cilde hasar vermeden temizleyip, nemlendirmek.

benim cildim çok kurudur yüzüme nemlendirici sümezsem pul pul dökülüyo ve geriyo kremim bitmiş südüm ve çene bölgem sivilcelendi ufak ufak l ve alnımın ortasından kacaman bi sivilce çıktı deneyimim anlattım sen bilirsin canım

tşk eDerim hepiNize ayrı ayrı kızLar kuLLanıCam inŞ Bişey oLmazbayanssulusmile

Bence çok mantıklı değil. Bir kere pudra gözenekleri tıkayan birşey zaten. Altta nemlendirici, ortada pudra, üstte bebe yağı. Hamur gibi bir katman olacak cildin üstünde. Yağış yapış olur.
Ki zaten bebe yağı yüz cildi için fazla yağlı. Kuru ciltler için vücuda sürülebilir de yüz onu kaldırmaz.

X