kızlar 21 aylık bir oğlum var 2 yaşımıza az kaldı ben artık onu tv ile tanıştırmak istiyorum şimdiye kadar reklamlarla bağı vardı bense digitürkün kanalı baby tv deki gibi renkli hareketli eğlenceli ilgi çekici şeklilde nesneleri sayıları renkleri yada bi kaç kelimeyi bilsin istiyorum çünkü pek konuşamıyo belli kelimeleri söylüyor fakat henüz cümle kuramıyor iki kelimelik cümle kurması gerekiyormuş siz ne düşünüyorsunuz?erkenmi bu ilk sorum:)bir ikinciside bu baby tv deki gibi eğitici öğretici önerebileceğiniz bir cd varmı?sevgiler...
Sakınnn haa sakınnn.. Yani bu baby tv den ağzı yanmış bir anne olara aslaaa ama asslaa önermiyorum..
Benim oğlumda 22 aylık ve uzunnn bir süre baby tv izledi baby tv den hiç ama hiç birşey öğrenmediği gibi dil gelişimi başta olmak üzere gelişiminde birçok olumsuzluklar tespit ettik. çocuk psikoloğuna gittik ve sorunun Tv kaynaklı olduğunu öğrendik. Tamamen TV kaynaklı bu sorunla başa çıkmamız 5 ay aldı ve çok şükür şu an hayatımızda hiç TV yok ve çok ilerleme kaydettik..Oğlum şu anda 15-20 kelime söyleyebiliyor. İki kelimelik cümleler henüz kurmuyor ama zamanla kuracak bunun için sadece zaman gerekiyor.Bu deneyimimden yola çıkarak şunu söyleyebilrim TV dil gelişimine asla katkı sağlamaz aksine engel olur.. Dil gelişimi sadece karşılıklı diyalogla olur..Eğer çocuğunuz şu anda anne, baba,dede, mama, su (yada bu,bua), gitti, bitti, al, ver, gibi farklı da olabilir 15-20 kelime söyleyebiliyorsa.. burun, göz, kulak, ağız gösteriyorsa dil gelişimi olması gereken durumda demektir hiç endişe etmeyin.. Yanında bol bol konuşun, sık sık çocuklu ortamlara götürün parka falan, renkli kitapların resimlerini gösterin ve hikaye anlatır gibi anlatın.. Hiç bişe bulamazsanız market kataloglarındaki resimleri gösterip onun üzerine konuşun. Mesela domates gösterip, bak bu domates, bu domatesi çiftçi amca tarlasında yetiştiriyor sonra domatesleri manav amcaya satıyor, baba manavdan bize domates alıyor ve annen o domateslerle mama yapıyor akşam hep beraber domatesli mama yiyoruz. Domates kırmızı renkli çok güzel kokuyor vs.. Uzatın hikayeyi ve her cümlede domates kelimesi geçsin.. Sonra sorun hani domates ?? yada bu ne diye.. Hemen domates demesini belkemeyin ama bunu sık sık yaptığınızda birgün size domatesi gösterip domaa dediğinde emeğinizin karşılığını alırsınız..
Eğer çocuğunuz reklam dahil ne olursa olsun tv izliyorsa 5 dk bile olsa TV yi izletmeyin. Yani o uyanıkken kesinlkele evde Tv açık olmasın asla.. Siz illa ki izleyecekseniz o uyurken izleyin. İnanın konuşmayı asla TV den öğrenmezler.. Bunun aksini savunan anneler olacaktır ama inanmayın..
Psikolog bana reklamlar konusunda birşey anlattı bunu duyunca çok üzüldüm çocuğuma reklam izlettiğim için..
Reklamlar çocukların algı ve mantık yapısına çok ters miş yani onların algı aralıkları reklamların sürelerinden daha uzun olduğu için çocuk reklamı anlamaya çalışırken başka bir reklam başlıyor ikisi arasında bağlantı kurmaya çalışırken 3. bir reklama geçiliyor. Çocuğun beyni bunlara anlam veremediği için çocuk ya durdurp dururken sinirleniyor yada komik olmayan birşeye gülmek yada aniden korkup ağlamak gibi alakasız tepkiler verebiliyor ve ilarlayan zamanda uzun süre dikkatini aynı şeye verememek, olayları anlamlandıramamak, olayları sıraya koyamamak gibi sorunlar yaşayabiliyorlarmış.. Aslında bu açıdan bakılınca çok ciddi sorunlar bunlar...
Lütfen çocuğunuzu Tv den uzak büyütün İlerki yaşlarında da Tv sadece onun zamanını boşa tüketen bir varlık olacak Tvden öğreneceği herşeyi günlük hayattan başka yollardan öğrenebilir ama Normal hayatta öğreneceği birçok şeyi Tv den alamaz..
Alah bebeğinize mutlu sağlıklı bir yaşam nasip etsin..
Sakınnn haa sakınnn.. Yani bu baby tv den ağzı yanmış bir anne olara aslaaa ama asslaa önermiyorum..
Benim oğlumda 22 aylık ve uzunnn bir süre baby tv izledi baby tv den hiç ama hiç birşey öğrenmediği gibi dil gelişimi başta olmak üzere gelişiminde birçok olumsuzluklar tespit ettik. çocuk psikoloğuna gittik ve sorunun Tv kaynaklı olduğunu öğrendik. Tamamen TV kaynaklı bu sorunla başa çıkmamız 5 ay aldı ve çok şükür şu an hayatımızda hiç TV yok ve çok ilerleme kaydettik..Oğlum şu anda 15-20 kelime söyleyebiliyor. İki kelimelik cümleler henüz kurmuyor ama zamanla kuracak bunun için sadece zaman gerekiyor.Bu deneyimimden yola çıkarak şunu söyleyebilrim TV dil gelişimine asla katkı sağlamaz aksine engel olur.. Dil gelişimi sadece karşılıklı diyalogla olur..Eğer çocuğunuz şu anda anne, baba,dede, mama, su (yada bu,bua), gitti, bitti, al, ver, gibi farklı da olabilir 15-20 kelime söyleyebiliyorsa.. burun, göz, kulak, ağız gösteriyorsa dil gelişimi olması gereken durumda demektir hiç endişe etmeyin.. Yanında bol bol konuşun, sık sık çocuklu ortamlara götürün parka falan, renkli kitapların resimlerini gösterin ve hikaye anlatır gibi anlatın.. Hiç bişe bulamazsanız market kataloglarındaki resimleri gösterip onun üzerine konuşun. Mesela domates gösterip, bak bu domates, bu domatesi çiftçi amca tarlasında yetiştiriyor sonra domatesleri manav amcaya satıyor, baba manavdan bize domates alıyor ve annen o domateslerle mama yapıyor akşam hep beraber domatesli mama yiyoruz. Domates kırmızı renkli çok güzel kokuyor vs.. Uzatın hikayeyi ve her cümlede domates kelimesi geçsin.. Sonra sorun hani domates ?? yada bu ne diye.. Hemen domates demesini belkemeyin ama bunu sık sık yaptığınızda birgün size domatesi gösterip domaa dediğinde emeğinizin karşılığını alırsınız..
Eğer çocuğunuz reklam dahil ne olursa olsun tv izliyorsa 5 dk bile olsa TV yi izletmeyin. Yani o uyanıkken kesinlkele evde Tv açık olmasın asla.. Siz illa ki izleyecekseniz o uyurken izleyin. İnanın konuşmayı asla TV den öğrenmezler.. Bunun aksini savunan anneler olacaktır ama inanmayın..
Psikolog bana reklamlar konusunda birşey anlattı bunu duyunca çok üzüldüm çocuğuma reklam izlettiğim için..
Reklamlar çocukların algı ve mantık yapısına çok ters miş yani onların algı aralıkları reklamların sürelerinden daha uzun olduğu için çocuk reklamı anlamaya çalışırken başka bir reklam başlıyor ikisi arasında bağlantı kurmaya çalışırken 3. bir reklama geçiliyor. Çocuğun beyni bunlara anlam veremediği için çocuk ya durdurp dururken sinirleniyor yada komik olmayan birşeye gülmek yada aniden korkup ağlamak gibi alakasız tepkiler verebiliyor ve ilarlayan zamanda uzun süre dikkatini aynı şeye verememek, olayları anlamlandıramamak, olayları sıraya koyamamak gibi sorunlar yaşayabiliyorlarmış.. Aslında bu açıdan bakılınca çok ciddi sorunlar bunlar...
Lütfen çocuğunuzu Tv den uzak büyütün İlerki yaşlarında da Tv sadece onun zamanını boşa tüketen bir varlık olacak Tvden öğreneceği herşeyi günlük hayattan başka yollardan öğrenebilir ama Normal hayatta öğreneceği birçok şeyi Tv den alamaz..
Alah bebeğinize mutlu sağlıklı bir yaşam nasip etsin..
Alah bebeğinize mutlu sağlıklı bir yaşam nasip etsin..[/
güzel dileklerin ve bu açıklayıcı mesajın için çok teşşekkür ediyorum
çok şaşırdığımı söylemek istiyorum yakın çevremde çocuğu baby tv seyredip çocuklarının çok şey öğrendiğini söyleyen annelerde var bunun başka bir sebebi daha olabilirmi acaba diye düşünüyorum hatta bir arkadaşım çocuğu benden biraz büyük bi gün kızına ingilizce 5 e kadar saymayı öğretmek istediğini ve kızının saydığını bunuda baby tv den öğrendiğini, söyledi ama sizin tecrübenizde çok önemli benim için araştırıcam çok teşeşkkür ediyorum...
güzel dileklerin ve bu açıklayıcı mesajın için çok teşşekkür ediyorum
çok şaşırdığımı söylemek istiyorum yakın çevremde çocuğu baby tv seyredip çocuklarının çok şey öğrendiğini söyleyen annelerde var bunun başka bir sebebi daha olabilirmi acaba diye düşünüyorum hatta bir arkadaşım çocuğu benden biraz büyük bi gün kızına ingilizce 5 e kadar saymayı öğretmek istediğini ve kızının saydığını bunuda baby tv den öğrendiğini, söyledi ama sizin tecrübenizde çok önemli benim için araştırıcam çok teşeşkkür ediyorum...
cnm mutlaka yan faktörlerde vardır soyçekim ayrı bir faktör çok haklısın ama eğitim aracı olsaydı herşeyi tv den öğrenirdik sözüne katılamıycam tvden öğrendiğimiz şeyler yokmu bize bişiler katmıyomu tv burdaki fark sadece herşey zamanında ve dozunda diye düşünüyorum ben bunu isterkende çocuğumu bütün gün tv ye mahkum etmiycem .mesela bana yürüteçte zararlı demişlerdi ben aldım 15 dak fazla bindiemedim ama çocuğum yine zamanında yürüdü bi zararınıda görmedim yani herşyin dozunda olduğunu düşünüyorum ben!biz anne ve baba olarka oğlumuz için herşeyi yapıyoruz sevgiyle ve ilgiyle büyütüyoruz onu yorgunluktan ölsekten eşim işten gelince hergün bir parkı vardır bunlardada problem yok aslında ben konuşmuyo olmasınada üzülmüyorum geçde konuşabilir ama ben şu an ikinci hamilelğimi yaşıyorum 1 ay sonra doğumum olucak ve yanlızım çok enerjisiz kaldım oğluma yetemiyorum elimden geleni yapıyorum ama olmuyo sabırlı olamıyorum bazen yani seninde dediğin gibi alışkanlığa çevirmeden gün içinde 15-20 dak.seyrediceği baby tv nin bana ne zararı olur diede düşünmüyo değilim mesela ben oğluma reklamda seyrettirdim ama bütün gün değil yemeğini reklamla yedi en vitaminli yemekleri gıdaları reklamla yeeirdim bazen reklemle altını aldım onu reklamın başına oturup çok afedersin tuvalete gittiğim çok oldu ama otururkende çocuğuma reklam açmadım diğer zamanlarda onun odasında oyun oynadım çok sıkılıyodum ama oynadım valla yani şimdi bu kötümü iyimi?bilemiyorum...Canım tabiki benim oğlumun bu duruma gelmesinede etken olna başka şeyler vardı örneğin bizim uzun saatler çalışıp onunla fazla zaman geçiremememiz gibi.. Ama o bizimle olmayan zamanlarda TV vardı mesela..Aynı şekilde bebeği TV izleyip ingilizce sayı sayan annelerin çocuklarınında bunu öğrenebilmesini sağlayan tek şey TV değil. Çocuğun bulunduğu ortam..
Benim söylemek istediğim Tv bir eğitim aracı değildir olmamalıdırda zaten.. Eğer öyle olsaydı kimsenin okula gitmeside gerekmezdi herkes herşeyi kolayca TV den öğrenirdi değilmi? Sonuçta daha az maliyetli ve her evde var :) ayrıca yeni bir icatta da değil 50 yıldır eğer hala bir eğitim aracı olarak kabul görmemişse demekki eğitici bir yanı yok..
Tabiki bu benim görüşüm aksi görüşte olan annelere saygı duyarım.
Benim Size tavsiyem eğer amacınız çocuğunuzun dil gelişimini desteklemekse bunu kendiniz yapın. İnanın daha zevkli.. TV den duyup öğreneceği 3-5 kelimeyi siz ona daha kolay öğretebilirsiniz.. Hem hayatına TV yi sokmamanız ileriki yaşamındada ona katkı sağlayacak emin olun.. Boş vakitlerinde abuk sabuk programlar izlemektense başka uğraşları olacak.. Yani şimdiden TV izleme alışkanlığı kazandırmayın çocuğunuza boştan yere..
baby einstein ve disney eğitim dökümanları var inceledim beğendim fakat oğlumla düzenli olarak başlamadım deneyimlerim yok....
biraz araştırın isterseniz dökümanları göndermeye çalışırım özelden ulaşırsınız....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?