Baby einstein

derinxby

mis kokulumm...
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2007
6.361
2.133
45
Baby einstein dvd seti alacaktım ama türkçe bulamadım.Herhalde piyasada yok.Neyse buna benzer eğitim dvd si araştırıyordum ki aşağıdaki yazıyı buldum.Biz Buğraya tv izlettirmiyoruz zaten.Klip seviyordu onu da bıraktık.reklamları hemen kapatıyoruz.Gündüz zaten annemde hiç tv açılmıyor.Akşam benim birkaç dizim bazı haftada 2 akşam:) onlarıda Buğra sallamıyo zaten:))) Dizi ve haberleri hiç sevmez bakmıyo:)) bu klip ve reklam gibi hızla değişen görüntüler onun ilerde hiperaktif olmasına sebep olabilirmş.Birde mesala aynı tv deki gibi mavi topunun hemen kırmızı olmasını isteyip mutsuz olurmuşş:KK43:( izletmeyin kızlar bence.sevgilerr...

Bebeklerin konuşmayı öğrenmesi ve geliştirmesi için üretilen DVD ve videoların, çocuklara yarardan çok zarar verebileceği bildirildi.

Yapılan araştırmaların, popüler video ve DVD'lerin bebeklerin dil gelişimini geciktirebileceğini, okuma yeteneklerini, kelime haznesiyle hafızalarını zayıflatabileceğini gösterdiği belirtildi.

Daily Mail'in haberine göre, konuyla ilgili yapılan 80 araştırmanın değerlendirilmesi sonucunda, küçükken çok fazla televizyon seyretmenin ileri yaşlarda hiperaktivite ihtimalini artırdığı da ortaya çıktı.

Araştırmayı kaleme alan Prof. Dimitri Hristakis, yeni yürümeye başlamış bir çocuğun uyanık kaldığı saatlerin yüzde 30 ila 40'ını televizyon karşısında geçirdiğini, çocukların yüzde 90'ının daha 2 yaşına varmadan düzenli TV izleyicisi haline geldiklerini söyledi.

Hristakis, ailelerin bebeklerinin IQ seviyelerini yükseltmek amacıyla kullandıkları "Baby Einstein" ve "Brainy Baby" gibi eğitim videolarının etkili olduğu yolunda bilimsel kanıt bulunmadığını, tam tersi bunların zararlı bile olabileceğini bildirdi.

NE KADAR ÇOK DVD, O KADAR AZ KELİME...

Tayland'da yakın zaman önce yayımlanan bir araştırma, 1 yaşın altındaki çocukların günde iki saatten fazla televizyon seyretmesinin, konuşma yeteneklerinin gecikmesi ihtimalini 6 kat artırdığını ortaya koydu.

Bir başka araştırma, söz konusu DVD'leri seyreden 7 ila 16 aylık bebeklerin, akranlarından daha az kelime bildiklerini gösterdi. DVD başında geçirilen her bir saatin 6 kelime daha az öğrenilmesine yol açtığı kaydedildi.

Acta Paediatrica Dergisinde yazan Hristakis, 3-5 yaş arasındakilere faydalı olduğu söylenen Susam Sokağı programının bile, daha küçük yaşta seyredilirse dil gelişimini erteleyebileceğini belirtti.

Hristakis, kendi araştırmalarından birinde, bebekken çok TV seyredenlerin okuma ve hafıza testlerinde iyi performans gösteremediklerini ifade etti.

Washington Üniversitesi öğretim üyesi Hristakis, ailelerinin çocuklarını medyaya maruz bırakma konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Hristakis, TV'nin ayrıca, oyuncaklarıyla, akranlarıyla veya aileleriyle oynayarak vakit geçirmek gibi daha önemli ve faydalı faaliyetlerin yerini aldığını belirtti.

Maalesef bızımkının tv alıskanlıgı var. ben henuz calısmadıgım ıcın tum gun evdeyım e dogal olarak tvde acık. hos benım ızledıgım seylerle fazla ılgılenmıyor Allahtan. Ama bazen durmadıgında bebek kanallarından bırını acıyorum ısıme gucume bakıyorum bnde. mutlaka vardır olumsuz etkısı ama baska turlu durmuyor..Eınsteın babyı bızde aldık fazla sevmedı cok bakmadı cunku ama bundan ıkı ay once falandı.

yağız da babyfirst tv izliyor orada tavşan harry ve hopla var onlara hasta oluyor
sayı saymayı da oradan öğreniyoruz
konuşmaya başlayınca sayı sayabilecek gibime geliyor

gündüzleri de annemle cennet mahallesine bakıyorlarmışzemuszemus
tabi oturup birebir izlemiyor, doğru değil biliyorum ama annem de yoruluyor
belki o şekilde biraz rahatlıyor anladığım kadarı ile ben de bu yüzden müdahele etmek istemiyorum
zaten zamane çocuklarının hepsi hiperaktif diye kendimi teselli ediyorum

Bir tavsiyem olacak "Caillou" çizgi film yumurcak tv de sabahları çıkıyor, ayrıca cd leri de var.
Çok öğretici bir çizgi film. Biz birlikte seyrediyoruz oğlumla, size de tavsiye ederim.
Küçükler için faydali, büyüklere de çocuklara karşı nasıl bir yaklaşımda bulunabileceğine dair ipuçları veriyor.
Sevgiler,
Gülter

yağmurun da pek tvyle alaksı yok çok dikkatli bir babanneye sahip yağmur babannesi yanında ne telefonla konuşur ne tv açar...
hiç alakası yok yaniii onun tvde ilgisini çeken tek şey hadise evlenmeliyiz o çıkınca donup kalıyo sonuna kadar izliyor ve oynuyor kuzummmm
gültercim teşekkürler canımmm bakacağım dediğin çizgi filmeee
derincim paylaşımın için teşekkürlerrr

biz de sadece baby tv seyredenlerdeniz , zaten ben dizi falan izlerken hiç ilgisini çekmiyor en fazla reklamlara bakıyor.. ama baby tv'deki şarkılara bayılıyor birde toplu yumurtalı programlara..

kayuyu :)) bizde seyrediyoruzz.Gerçekten Caillou yu ben kendim için izliyorumkaydirigubbakcemile3 çok eğitici garçekten.O anne babaya hastayım.Onlar gibi olmak için izliyorum valla oğluşla birlikte.

benim kızım hiç ilgi duymuyor televizyona..
çocuk kanalını bile açsam hiç umrunda olmuyor..
kızımda bi anormallik yoktur değilmi kızlar...

Hilalcim sende alemsin.Ne alakası var canım.Ne güzel işte.Hiç izlememesi.Bizimkide reklam hastası.Özelikle Arçelik ve Avea reklamlarına bayılıyor.Ayrıca futbola merak sardı bu aralar bir heyecanlanıyor bir çığlıklar atıyor görmeye değer.ışte olğum zamanlar babannesi ile evlilik programları seyrediyorlarmış benimki Zuhal Topal çıkınca ellerini çırpıp çığlıklar atıyormuş.Bende seyrettirme dedim ama güya beni zannediyormuş.Alakam yok.Seyretmek içi bahane çook.Bizim doktororumuzda kesinlikle televizyon seyretmeyecek dedi andilacım sanada demiştir.:)) Ne yapim ama televizyon açık çocuğun gözünüde bağlayamam ya.Ayrıca benim yeğenim şuan dört yaşında televizyonla büyüdü.öle hiçte hiperaktif filan değil.Gayet uslu mazbut bir kız.

dilekciğim ben de onu soracaktım bebekleri tv seyrederek büyüyen tecrübeli anneler veya yakınlarında böyle çocukları olan anneler bu duruma ne diyor diye
çünkü bizim ailede ve yakınlarımızda hiç bebek ve çocuk yoktu şimdiye kadar
yağız bizim için ilk ancak sizlerle konuşa konuşa tecrübe ediniyorum ben

valla benim kuzenim var bizden baya küçük..o mesela sürekli tv seyretti hatta halam bana sürekli tvye alıştır otursun izlesin sen işini yap gibi önerilerde bulunur:))Kuzenim de bi anormallik yok fakat çabuk sıkılıyor birde eli ayağı hiç durmaz sürekli kpır kıpır fakat yinede tembel .oturup abur cbur yemekten baya kilolu.benim kadar kilosu vardır.daha orta 2 de.derslerde de pek başarılı değl.Odaklanma sorunu yaşıyor zannediyorum.dikkati dağılıyo falan.

ama buğra tv izlerken resmen donup kalıyo.çok dikkatli bakıyo.kilitleniyo resmen.reklmalar özl.bence aşırı sakıncalıı..

benim oğlumda tv seyretmeyenlerden hiç bişi dikkatini çekmiyo anca 2 saniye falan bakıyosa işte okadar ben hiç bişekilde alıştırmayı düşünmüyorum özellikle reklamların çok zararlı olduğunu duydum ben bilgisayardan çocuk şarkıları açıyorum çok hoşına gidiyo oynuyo benim kuzenim oğlunu tv.le büyüttü reklamsız yemek yemiyodu şimdi 3 yaşında çok hiperaktif saldırgan bi çocuk oldu annesi başedemiyor artık

yağmurun da pek tvyle alaksı yok çok dikkatli bir babanneye sahip yağmur babannesi yanında ne telefonla konuşur ne tv açar...
hiç alakası yok yaniii onun tvde ilgisini çeken tek şey hadise evlenmeliyiz o çıkınca donup kalıyo sonuna kadar izliyor ve oynuyor kuzummmm
gültercim teşekkürler canımmm bakacağım dediğin çizgi filmeee
derincim paylaşımın için teşekkürlerrr

benim kızım da hadise evlenmeliyize hasta oluyor.sallanıyor şarkıyla beraber...zevkleri aynıkaydirigubbakcemile3

Biz 6 aylıktan beri günde 1 defa akıllı bebek dvd leri izliyoruz
önce sağ beyin ve sol beyinle başladık
8. aydan itibaren de
hayvanlar
şekiller
sayılar,
alfabeyle devam ediyoruz
sürekli izlemiyor tabi,ara ara dönüp bakıyor
tv genelde kapalıydı artık akşamları açık oluyor,
çok ilgli değil kendi dv d lerinden ve gece bahçesinden başka programa

bu arada kelime haznemizi sayamiyacağım kadar çok:nazar:
ayın 8 inde 18 aylık olacağız
3 kelimeyi yanyana getirmeye başladık
çok da düzgün kelimeleri söylüyor
ayrıca bikaç tane rengi biliyor
daireyi ve kareyi biliyor
sayılarında bazılarını biliyor

ben de bu hususda çok araştırma yaptığım için oğlumu tam istediğim gibi eğittiğime inanıyorum,belki size komik gelecek ama biz eğitime hamileyken başlamıştık,ben karnıma 1 kere vuruyordum o da 1 kere vuruyordu,
son ayda bu vuruşları 3 e çıkarmıştık,eşim de şaşkınlıkla izlemişti bunu da internetten bi yerde okumuştum
hamileyken okuduğum bi kitapta
3 yaşına kadar çoucğa ne verebiliseniz o kadrdır yani bir balonu 3 yaşına kadar
şişirebildiğiniz kadar şişirin,
3 yaşından sonra o şişirdiğiniz balonu kullnanıcaksınız ve zamanla yani yaşlandıkça o balon sönecek die bişey okumuştum,:nazar::nazar:

tv konusunun hiparaktif likten daha büyük problemlere yol açıyormuş özellikle tv bakarken seslendiğinde dönüp bakmıyorsa ilgisini başka hiçbirşey çekmiyorsa tehlikeli dedi doktorumuz ben hatta biraz araştırma yapmıştım daha önceden internetten raklamların sürekli renk değiştirmesi bebek programlarının renkleri otizm e kadar varıyomuş problemli çocuklar oluyorlarmış tembel hımbıl bi çocuk oluyormuş ilerde çalışma zorluğu çekiyolarmış tabiki tammamen tv yi kaldıramıyoruz ortadan ben çalışmadığım için devamlı açık aman onu odasına koyuyorum oyuncaklarıyla oynarken iş yapıyorum fazla alıştırmamaya çalışıyorum ama mümkün olmuyo pek reklam sesi duyunca pek seviniyor.

X