babasımı çocuk oğlumu karar veremedim

zehracaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2009
66
2
86
İstanbul
bana bir çözüm bulun kızlar, ben şimdi ne yapayım! konuştum anlamadı, kavga ettim anlamadı işi gücü oğlumun terbiyesini bozmak. kocamdan bahsediyorum ben bu adamla nasıl çocuk büyütücem bilmiyorum.babanın görevi bu mudur? kızdığımı bildiği halde çocuğa küfür ettiriyor.yavrum anlamını bilmiyo bile,herkes gülüyo diye söylüyo.şimdi ise öğrendi ve birşeye kızınca tekrarlıyo bu lafları.eşim hoşuma gidiyo ya diyo küçük çocuğun küfür etmesi, oyuncakmı bu! söylemekten yoruldum artık.bu çocuğun okul hayatı olacak, arkadaş çevresi olacak ,şimdi güldüğün şeyler yarın üzüleceksin diye ama nerde benim kocamda bunu anlayacak kafaklava: çocuğum anladı ayıp diye ama kocam anlamadı. komşunun oğlu değilki çocuğumdan uzak tutayım her akşam yanında. ben şimdi bu adamı ne yapayım ya!mafoldumben

gerçekten işiniz zor!!bazı babalar çocuklarının özellikle erkek çocuklarının küfretmesinden zevk alıyor,herhangi bi zararının olabilecegini düşünmeden,çocuktur ne olacak anlayışı..kavga yollu degilde her defasında büyük bi sabırla konuşmanız gerek bence..vazgecene kadar...kolay gelsin işiniz çok zor gerçekten..

her yolu denedim canım olmadı tamam diyo ama birkaç gün sonra yine çocuğu kenara çekip( bunu napıcan oğlum, şu adama bi küfür et) diye başlıyo. şaşırdım kaldım.sonunda kocayı boşıycam olup bitecek.Çok üzgünüm çoook

yaa kızmayın ama benimde çok hoşuma gidiyo
tamam çok kötü bişey öğretilmemesi gerek ama çok tatlı oluyolar yaa

bence babadan vazgeçip ,oğlunuza gerekirse günde 10 kere ,güzelce ,bak oğlum babanın sana öğrettikleri çok kötü sözler sen bunu söylememelisin vs tarzında konuşun ama sürekli tekrarlayın ..söylediği zaman da kızın ve yine yineleyin bunları tekrarlamamasını.. sanırım eşinizin kavrayamadığı ,oğlunuz daha da erken kavrayacaktır... kolay gelsin...

ay çok garip yaa... ilk defa duyuyorum bunu, sokaktaki çocuklardan öğrenirler genelde, ama siz de bu işi baba yapıyor ha. ilginç valla, allah sabır versin size.

Kocanızın Ağzına Biber falan sürün.
Başka türlü Akllanmıcak zira.

Ne anlarlarki el kadar bebeye sövdürünce
Yada size sövünce

Hastalıklı beyinler..Enteresan

Söylediği anda utandırıp, kızıp aşağılamamak önemli. Aşırı tepki verdiğinizde çocuğun daha çok ilgisini çeken bir şeye dönüşebiliyor. Bunun yerine başlangıçta duymazlıktan gelmek gerekir. Tekrar ederse onunla baş başa olabileceğiniz bir ortamda bunu konuşabilirsiniz. Kelimenin anlamını bilip bilmediğini sorabilirsiniz. Bu kelimeyi bir kızgınlığa karşılık olarak kullandığını düşündüğünüzü kızgınlığını başka hangi kelime ile ifade edebileceğini konuşabilirsiniz. Siz sinirlendiğiniz zaman bunu nasıl ifade ettiğinizi anlatabilirsiniz. Onun da isterse bu yolu deneyebileceğini söyleyebilirsiniz.

Söylediği şeyin etrafındaki kişileri güldüren ya da öfkelendiren bir şey olmadığını düşündüğünde genellikle bu kelime çocuğun sözcük dağarcığına kalıcı olarak yerleşmeyecektir. Ancak çok tepki verdiğinizde böyle bir risk vardır.
alıntıdır....

oğlumlada sürekli konuşuyorum bazen yanıma koşarak geliyo ve anne babam bana söyletiyo diyo. sen deme oğlum ayıp de diyorum ve babasına ayıp diyo... o an susuyo ama sonrasında yine başlıyo. telaffuz edememesi komik geliyo arkadaşlarınada anlatıyomuş.oğlum şöyle dedi böyle dedi diye. çocuğumu kahve köşelerinde muhabbet konusu yaptı anlayacağın. çocuğumdaki zeka birazda babasında olsa çok şey değişecek mafoldumben

ay çok garip yaa... ilk defa duyuyorum bunu, sokaktaki çocuklardan öğrenirler genelde, ama siz de bu işi baba yapıyor ha. ilginç valla, allah sabır versin size.

duyda inanma derlerya benim sorunum o türden. koca bebekle uğraşmak oğlumla uğraşmaktan çok daha zor.ne yazık ki olan kendine olacak. yarın birgün okuldan şikayete kendisine gelecekler yüzü kızaracakmı merak ediyorum. inşallah o günlere kalmadan hallederim:Saruboceq:

[B]Merak etme arkadaşım.
Benim oğluşum da öyleydi, canım benim dili dönmüyodu diye çok tatlı söylüyordu kuzum benim.
Hem benim çevredekiler, abim, arkadaşlarım, dayım hepsi cnm... seferber olmuşlardı.ben de çok sinir oluyordum.
ınan bana geçer. Onlar anlar gerçekten. Şimdi çevresindekiler gülüyo diye dikkat çekme peşinde.
Sen hiiiçççç duyma, bak göreceksin vazgeçecek cnm.
[/B]

şimdi küçük diye hoşuna gidiyor gülüyor ama çocuğun da ağzı alışıyor.
yarın 10 yaşına geldiğinde babasına kızıp saydırmaya kalksa böyle gülmez ama kimse.
sonrada nerden öğreniyor çocuklar bu lafları deniyor.

çocuğuma unutturmak bunun kötü bişey olduğunu öğretmek çok kolay.şimdiye kadar alışmadıysa benim tavrım ve oğlumun söylemek istememesidir.ancak babası tarafından ilginç hale getirilince başladı her yerde kullanmaya. bana söylediğinde gülmüyorum çok ayıp, seni okula almazlar diyorum.karşıdan ısrarla hatırlatılmasa ve çevremizdekiler bu çocuğun telaffuz bile edemediği şeyleri duyduğunda babaya tepki verse herşey değişecek gibi geliyor.

Eşin laftan anlamıyorsa en mantıklısı oğluna sürekli bu sözlerin yanlış olduğunu telkin etmek.Küçücük tertemiz beyinlere böyle kötü şeyler aşılamanın neresi güzel ben asla anlayamadım ve anlamayacağım..lmaz:Allah kolaylık versin sana..

aynen arkadaşım komik geliyor ama ilerisi bir arkadaş ortamımda, arkadaşımın çocuğuyla kavga ederken söyledi yerin dibine girdim.insanlar bilmez ki benim çabamı oysaki bütün suç babamızda

Ay cok garıp gelır bana hep ama benım oglum olsa aynen senınkı gıbı olur zıra benım esım ve aılesıde aynen öle

geçen günn nerden duyduysa benim oğlumda ağzına sı...................... demeyii duymuşş bizim evdede hiç konuşlmaz böle şeyler çok şaşırdım vede kızdım bida duyarsam bütün oyuncaklarını kaldırıcam çok kötü bi kelime o dedim..zaten oğlumda gülerek sölediiii ne olduğunu bile bilmeden bende dedim bida duymucam falan snra oğlumdan bida duymadımm yani bişeylerle tehdit edin sevdiği oyuncaklarla falan bida duyarsam kaldırcam ve güzel konuşana kadar vermicem de ve dediğini yap o vazgeçene kadar en vazgeçme kazanan sen olucan kocana değil oğluna doğruyu anlat bence daha çabuk sonuç alırsın

Ay cok garıp gelır bana hep ama benım oglum olsa aynen senınkı gıbı olur zıra benım esım ve aılesıde aynen öle

arkadaşım işin en kötü yanı kızımda var. kocam halen bir kız çocuğu babası olduğunu idrak edemedi. evlatlarımın terbiyesinden sorumluyum ve usanmadan uğraşacağım:enbuyukkk:

Şöyle kelli felli,iri kıyım bi adam bul,o da eşine küfür etsin ama dümdüz gitsin
Küfür işitmenin ne olduğunu anlasın,ama içinde kalsın adamdan korkusuna:lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…