babama yardımcı olun lütfen... obsesif kompülsif

duyad

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2008
64
0
86
İstanbul
merhaba. ben de babam için danışmak istiyorum.
amcamla arabada giderken kaza yapmışlar ve ikisine de bir şey olmamış ama babam habire ben suçluyum benim yüzümden oldu diyor. halbuki asla öyle bir şey yok zaten suçlu karşıdan gelen arabaymış. ama babam kaç gündür huzursuz diyor ki "sanki biri bana dedi senin yüzünden oldu". normalde de biraz takıntılıdır mesela kapıyı kilitleyip kilitlemediğine 2-3 defa bakar ama bu sefer çok ilerlemiş, gece anneme intihar edeceğim diyormuş, korkuyorum falan diyormuş. o kadar üzgünüm ki onu hiç bu halde görmemiştim.
çok iyi bir psikiyatriste gitti 2 tane ilaç vermiş yıl sonuna kadar kullanacakmış ama ben ilaçla çözülebileceğini düşünmüyorum, konuşmakla daha iyi olmaz mı?
ayrıca biz nasıl davranmalıyız? yani gerçekleri falan anlatıyoruz ama hala benim yüzümden oldu diyor... bu fikirle uyuyup uyanıyor. bütün konuşmalarımız artık bu konu oldu.
ayrıca ne kadar sürede düzelebilir?
şimdiden teşekkürler...

Geçmiş olsun. Doktorunuzun verdiği ilaçları düzenli olarak kullanın lütfen. İlaç kullanımının yanısıra elbette ki bir psikologa giderek destek alması doğru olacaktır. Ancak intihar düşüncesi olan bir kişinin ilaç kullanmaması diye bir seçenek yok. Bu önemli.
Terapiden de çok fayda alacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…