Babam ve kanser öykümüz

kelebekmkelebek

Evli , Mutlu , ikiz annesi ❤️
Pro Üye
Anneler Kulübü
14 Mart 2008
6.041
5.171
Merhaba arkadaşlar ,
Az çok bu süreci öğrenmiş biriyim ama yine de insan iyi şeyler duymak istiyor 2023 Aralık ta babamın rektum ca 4. Evre olduğunu öğrendik 9 kür kemoterapi aldı kanser maalesef kemiklerine lenf noduna akciğerine aort damarına bağırsaklarına ve kaşık kemiğine sıçramıştı
Kemoterapinin ardından 10 hafta kadar da ışın tedavisi gördü temmuz ayında ışın tedavisi ve kemoterapi bitirildi Kasım ayında pet çekimi yapıldı

Sonuç yeni geldi bugün
Yeni bir bulgu yani metastaz var yine kasık kemiğinde ama farklı bir yerde
Bağırsaktaki duruyor ama küçülmüş durumda

Diğer yerler temizlenmiş çok şükür

Şimdi korkum agresif tür olduğundan sürekli sıçrama yapıyor olması bundan sonraki süreç nasıl olacak yine ışın mı alacak kemoterapi mi alacak pazartesi öğreneceğiz veya ameliyat mı olur

Allah yaşayan herkese sabır şifa versin

İyi ne söyleyebilirim bilemiyorum. Benim babam da 5 yıldır kolon kanseri tedavisi alıyor. Gördüklerime göre bu kadar yaygın metastazlı hastalara ameliyat yapmıyorlar. Ancak karaciğer gibi hayati organlardan birinde bir tıkanıklığa sebebiyet verirse onu ortadan kaldırabilmek için yapıyorlar. Aksi halde faydası olmuyor çünkü. Kemoterapi ve ışın alır babanız. 4. evre böyledir, devamlı tedavi alacak artık yaşadıkça bunu kabullenmeniz yararınıza olur. Biz de 5 senedir aralar vere vere devam ediyoruz. Böyle gittiği yere kadar gidecek..

Çok geçmiş olsun Allah babacığınıza şifa versin her hastaya da bizim babalarımızla beraber

O halde ameliyat olmaz gibi süreç yeniden başlayacak sanırım kemoterapi olarak boyutu 1 cm yazıyor pet sonucunda çok da küçücük değil sanırım evet kabullendim aslında yani kemik ve lenf de olduğu için sürekli gelip gidecek biliyorum ama işte ah kalbime dinletemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…