Babam hastaymış...

dove

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2009
3.310
4
Merhaba herkese,
Babam 68 yaşında. 2-3 ay önce nefes almakta zorluk, göğsünde sıkışma ve ağrı vs. sorunları çıkmıştı. bugün anjiyo oldu izmirde. (ben ankaradayım.. gelme dediler yanına gitmedim) sonucunda 3 damarında daralma, tıkanıklık çıkmış ((

açık kalp ameliyatı demiş doktor ama yarın konuşacaklarmış detayıyla. kafam çok karıştı, ne düşüneceğimi bilmiyorum. Babam ameliyat olmak istemiyor. riskleri nedir hiç bilginiz var mı? Ben nasıl davranmalıyım, ne yapacağımı bilmiyorum bana akıl verin nolur :a015:

gecmiş olsun
babamda da var damar tıkanıklığı
gitme ,imkanınız var ise gidin bence
amelyat gercekten gerekli ise onu ikna edin

gecmiş olsun
babamda da var damar tıkanıklığı
gitme ,imkanınız var ise gidin bence
amelyat gercekten gerekli ise onu ikna edin

teşekkür ederim...
ameliyat gibi bir durum olursa zaten kesin gidicem...
geçen yıl dedeme kanser teşhisi konmuştu ve tedavi olmazsa 6 ay yaşar dediler. herkes baskı yaptı kemoterapiye başlaması için. babam hiç istemedi o zaman da. dedem malesef ilk kemoterapiye dayanamadı ve vefat etti. babam o zaman demişti ısrar edenlere siz çok ısrar ettiniz diye keşke yapmasaydınız diye..... ben de şimdi ona ısrar edemiyorum, annem bile ben karışmam diyor.. bilemiyorum, çok zormuş böyle sevdığın birilerine zarar gelebileceğini düşünmek.....

öyle canım anne baba cok zor
allah acil şifalar versin de amelyata gerek kalmadan düzelsin inşallah
ama tıkanıklık ciddiyse amleyatsız düzelmeyecek birşeyse durum kötü
birkac doktorla filan görüşsün tüm doktorlar hemfikirse o zaman amelyat gerekli demektir
gecmiş olsun size tekrar

canim öncellikle gecmis olsun ..
bence böyle ciddi bi konuyu doktara sorsaniz daha iyi olur ..
bi kac doktota gidin hatta .. babanin sagligi herseyden önemli ..
sen ankaradaki doktorlara sor, ailende izmirden arastirsin ..
ALLAH yardimciniz olsun

dove'cum öncelikle geçmiş olsun canım
eğer imkanın varsa bence de yanında olsan iyi olur
varlığın bile destek olacaktır babana

Tatlım çoooooooooooook geçmiş olsun....
Bizim bi komşumuz var o da geçen sene böyle bi ameliyat olmuştu şimdi gayet sağlıklı inşallah sizinde ameliyat çok iyi sonuçlanır. :Saruboceq:

aynen annannemde bu amelyatı oldu,tam olarak iyileşme gösterdi ama kendine iyi bakamayınca tekrarladı aynı hastalık malesef (3yıl sonra).
babanız kesinlikle amelyat olmalı ama bence.geçmiş olsun

Gecmis olsun dove cum.
benim babam da rahatsizlandi gecen hafta benzer sayilabilir.
onun da sah damari tikali cikti 80% duzeyinde
gecici felc yasadi
yasi nedeni ile ameliyat yapamayacaklar 80 yasinda
ama stent takicaklar
Allah senin de babana acil sifalar versin.
cok korkunc gozukuyor simdi sana acik kalp ameliyati ama
korkma canim
Turkiyede cok miktarda ve basarili yapilan bir ameliyat
benim hem kuzenim 50 yasinda hem de enistem oldular
ikisi de cok cok iyiler su an
bu konularda bir kac doktorla gorus almakta fayda var
istanbulda siyami ersek ve kartal kosuyolu kalp hastaneleri bu konuda cok iyiler
imkaniniz varsa
gelip gorus almanizda fayda olabilir

cok gecmis olsun benim dedim de 76 yasinda kalp ameliyati oldu o zaman gittiginde eger ameliyat olmazsa bir ay yasar demislerdi yasida oldugu icin korktuk ama baska care yoktu sene 1999 du dedem ameliyat oldu masallah cok iyi oldu suanda 87 yasinda kalple ilgili bir sorunu yok ankarada özel yasam hastanesinde olmustu..insallah babanizda atlatir her ameliyata riskler vardir ama saglik bu, mesela büyük amcam hic istemedi babamlar 10 kardes eger birsey olursa hepinize sorarim dedi ama olmazsada 1 ay gibi zaman vermislerdi oldu,o amcamda 3 sene önce oldu oda masallah iyi canim iyice konusulur doktorla ona göre karar verilir

Son düzenleme:
bence ameliyat olması icin ikna etmelisinizzz 75 yaşındaki eşimin dedesi 70 yaşlarındaki akrabamız gecirdi kalp ameliyatı ve gayet saglıklılar hic bir sonları kalamadı anlatttıgınız hastalıgın aynısı onlardada vardı cok şükür cok iyiler babanızında mutlaka olması lazım cok gecmiş olsun acil şifalar diliyorum:Saruboceq:

Öncelikle geçmiş olsun,Allah şifa versin arkadaşım...
Kalp dalında doktorlarımız 1 numara artık,
1 haftada hasta taburcu bile ediliyor..
damarlarda tıkanıklık ve daralma varsa ve anjioda stend takarak yapılamıyorsa
o zaman açık ameliyatı uygun görüyorlar,hastanın
genel sağlığı çok önemli elbette,tansiyon,şeker vb
hastalığı olanlar gözetim altında tutuluyor ve oranları düşürülüyor,
tabi yaş da önemli faktör,
ameliyattan korkmasın,gerçekten ameliyat sonrasında fazla sıkıntı çekmiyor,
aksine kendini daha iyi hissedecektir ,olanlar hep öyle çünkü,
ama her ameliyatta ufak da olsa risk vardır,bunu göze almak zorundayız değil mi...?
gerekli bilgiyi doktorunuz verecektir zaten...
tekrar acil şifalar diliyorum...

konunuzu içerik nedeniyle;
http://www.kadinlarkulubu.com/kardiyoloji-kalp-dolasim-sistemi-hastaliklari-f542/
bölümüne taşıyorum..

sevgiler...

Son düzenleme:
Konuyu okuyan ve Yorum yazan herkese çok teşekkür ediyorum. 2 gündür gelip bakamadım siteye. Babama 15 gün süre verdiler. Doktor durumu değerlendirecekmiş. Sten takılma durumu da olabilirmiş 1 damara. eğer olursa 15 gün sonra yine bir sten.. şeklinde giderek 3 damarı da açabilirlermiş eğer mümkn olursa.

ya da ameliyat olacak. hangisi olacağına 2 hafta sonra karar verilecek...

tabi bu sırada başka doktorlarla da görüşecek. tek doktora bağlı kalmak istemiyor. hangisi hayırlıysa o olur inşallah. yazdıklarınız içime su serpti. herkese çok teşekkür ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…