• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam;'borcum var 4 sene evlendiremem seni'..

plstgc

Rabbim sana emanetiz..
Kayıtlı Üye
Merhaba Canlarım..Ciddi anlamda babamla sorunum var..Biraz uzun olacak ama içim öyle dolu babam a öyle dargınım ki.. Ben memurum...yaklaşık 5 aydır bu meslekteyim.Benim haberim yok babam bana güvenerekten ben henüz okulda iken yüklü miktarda kredi çekmiş(40 bin tl)..farklı yerlerdeki borcu kapatıp tek bir yere borçlanmak için.Birde son zamanlarda aile de bazı vefat eden yakınlarım(hala amca) oldu o yüzden sıkıntıya girdi babam..Benim de bir süredir görüştüğüm biri var. niyeti gayet ciddi ki araştırdım kabul etmeden önce bu kişiyi.hakkında bir tane kötü birşey dahi duymadım..Bu kişiden önce çok teklif eden oldu.görüşmek isteyen oldu fakat ben kabul etmemiştim ..klasik bekar memur tavrı 'bekarlığımı biraz yaşayayım '..Annem önce görüştüğüm kişi doğulu diye karşı çıktı.daha sonra erken dedi.Meğersem altında başka sebepler yatıyormuş.Bu sabah babam a söyledi annem.Artık ne derecede önyargılı söylediyse babam direk ben istemiyorum dedi.Sebebini sorduğumda ise;'' Ben boğazıma kadar borçluyum.seni evlendiremem.Sen kolay mı zannediyorsun bu işleri.Bi salon tutmak bile ne kadar masraf..kardeşin üniversiteye gidecek.Hani konuşulanlar nerde?Senin ne yararın oldu ki bize.Ben dört sene kredi ödeyeceğim .kardeşini sen okutacaktın hani.Zaten bizi düşünseydin böyle birşeyle karşıma çıkmazdın.Biz seni böyle mi yetiştirdik.daha bir yararını göremeden atlı kovalar gibi evleneceğim diyorsun.Gerçi sen kararını vermişsin bize formalite icabı soruyorsun''..
okul zamanlarında tabi hep konuşulur illa ki maaşa geceyim şunları şunları yapacağım vs. diye. Mesleğe başladığımda ise kredi çekip annem in çok istediği salon takımını aldım duvardaki süsüne kadar.yatak odasında bazı şeyleri yeniledim.Kardeşlerimin okul masraflarına yardımcı oldum.anneme birçok üst baş ayakkabı aldım kardeşlerim e de aynı şekilde.Ki ben bunları yaparken birde eviimi kuruyordum.tek tuttuğum için baya zorlandım hala beyaz eşya vs. borçlarını ödüyorum.

Bunların ardından annemn söylediği '' yaptığın ne sanki alt tarafı bi salon takımı aldın..Milletin çocukları neler yapıyor ailelerine ..Biz senden neler bekliyorduk ne gördük...''Daha açık bir ifade ile ''biz senin daha paranı yemedik el oğluna gidiyorsun hemen''..

Her anne baba illaki birşeyler bekle ama yapılanları da göz ardı etmemesi lazım.

Bense babama garanti verdim. bütün herşeyi ben karşılayacağım düğün masraflarını vs. zaten ben ev hanımı değilim çalışanım size yük olamam.yakışmaz.İçiniz rahat olsun..diye..Zaten sevdiğimin büyük bir birikimi var düğün ve eşya konusunda hiç sıkıntı olmayacak allahın izni ile.benim yapacağım masraf beyaz eşya ufak tefek mutfak araçgereçleri,,nişan,damada damatlık ve nişan bohçası.Bunları da allaha şükür karşılayabilirim.ki zaten seneye eylül de düğünü planlıyoruz nerden baksan daha 10 ay var.

Benim bunları söylemem annemle babamı rahatlatmadı.daha erken deyip kestirip atmaya çalıştı.Hani dedim bu sene olmadı diyelim e öteki sene de mi aynı bahaneleri sunacaksınız? 4 sene ben evlenemeyecekmihyim bu sebeplerden dolayı?bu sefer de konuyu değiştiriyorlar.Akranlarımın devrelerimin hepsi ya sözlü ya nişanlı ya evli.Bu meslekte olanlar az çok bilirler bekarlık zordur.üstelik tek yaşıyorum ben.Bu daha da zor herşeyiyle hem maddi hem manevi..

Daha içim çok dolu ama sizi sıkmak istemiyorum..Bu arada annemin telefonu kapatırken son söylediği de ''2-3 ay daha konuşun biz henüz tanışmak istemiyoruz o çocukla.Bir de elini vicdanına koy kendini benim ve babanın yerine koy ona göre kararını ver.''
Siz ne düşünüyorsunuz ne yapmamı nasıl bir yol izlememi önerirsiniz.. Çok ihtiyacım var tavsiyelerinize..

Yanlış anlama canım da .
Ailelerde bencillik başladı..
Çocuk parası yemeye ne meraklı oldu millet böyle ..

Hani kardeşini yine okutursun , evlenmen buna engel değil ki.

Son düzenleme:
Okurken anlatıkların tek tek gözümün önünden geçti canımm
olaylar daha çok sıcak yeni açmışsın ailene konuyu, biraz bu konuşulanlar durulsun herkez bi sakinleşsinn tekrar aç konuyu derim ben..
Hakkında hayırlısı neyse o olsun canım :38:

canım yanlış anlama ama annen az düşünceli olsa babanın kredı borcu varken sana kredı çektirip salonunu yeniletmezdi koy kızım sen paranı kenara derdi... bence... en azından benım annem olsa öyle yapardı... üzgünüm bence sen kendı ayakları üstünde duran bırı olarak kendı kararını kendın ver 4 sene evlenmesen bile koy paranı kenara biriktir verme kımseye derim ben...

Takılma güzelim yaa , evlen gitsin..
Biz senden ne gördük lafı gerçekten kırıcı .. Onlara evlensende yardımcı olabilirsin ..
Eğer istedikleri buysa .
Konuşursun yine annen babanla .

kusuura bakma ama ailen çok bencil, Özellikle annenin tavrına şaşırdım normal bir anne kızım mutlu olsun iyi biriyle evlensin der. Derdi bu olur ama senin annen direk maddi anlamda bakıyo sadece.

o değil de mesleğe başlayalı 5 ay olmuş 2 bin lira alsanız 10bin lira para geçer elinize. ki ev açtım beyaz eşya aldım dediğinize göre 5bin lirası en az buraya gitmiştir. geriye ne kalıyor ki?? ailenize gerçekten pek bi yardımınız olmamış görünüyor.anlatırken biraz katkınızı abartmışsınız sanki.
bana kalırsa ailelerin öyle bi beklentisi filan olmamalı benim de kız kardeşim araba alacaz sen de ver diyor istediği para 8 bin civarında. ben o parayı çeyiz için biriktiriyordum. ama mecburmuşum gibi şu anda kötü evlat muamelesi görüyorum.işin komik yanı beni 5 kuruş harcamadan okuttular ben hep çalıştım ailemin yanında da kalmadım. ama bunlar pırrr diye uçup unutuluyor.
siz sevgilinizden eminseniz bu konuyu çok da takmayın derim. kendinize göre hesabınızı hazırlığınızı yapın. ne yapacaklar? gelmesin tanışmasın diyebilirler ama gelince kovacak da değiller ya?

canım benim içinde bulunduğun durum gerçekten çok zor bir durum. çıkmaz bir sokağa girmişsin gibi. geri dönmekte istemiyorsun. ailelerin neden çocuklarının yaşamlarını zora soktuklarını anlamış değilim. düşününce bir sebep bulamıyorum aslında buluyorum ama dile getiremiyorum konduramıyorum. eve alacağın ufacık birşey bile aileni mutlu etmesi gerekirken onca yaptığın şeyden mutsuzlar ve memnun değiller. madem ki ailen seni dışlıyor, senin mutluluğunu kollamıyorlar sende kendini düşünerekten adımlarını atabilirsin. tabiki gönül anne-babanın gönlü olsun ister ve kabul edeceklerine inanıyorsan ona göre bir yol izlemelisin. eğer ki ailenin kabul edeceğini düşünüyorsan( ki garanti vermişsin aileni maddi anlamda sıkıntıya sokmayacağına)biraz daha zaman vermeni ve ince ince işlemeni tavsiye ederim ve bence ilk önce annenden bu duruma başla. eminim seni dinleyince yanında olacaktır ve babanı ikna edecektir. umarım herşey istediğin gibi olur. ve mutlu olursun. allah yardımcın olsun.

Yanlış anlama canım da .
Ailelerde bencillik başladı..
Çocuk parası yemeye ne meraklı oldu millet böyle ..

Hani kardeşini yine okutursun , evlenmen buna engel değil ki.

Yasemincim aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık.Ailemi dekötülemek istemiyorum ama işte beklemediğim bir tavırdı onlardan ..

Okurken anlatıkların tek tek gözümün önünden geçti canımm
olaylar daha çok sıcak yeni açmışsın ailene konuyu, biraz bu konuşulanlar durulsun herkez bi sakinleşsinn tekrar aç konuyu derim ben..
Hakkında hayırlısı neyse o olsun canım :38:
Allah razı olsun canım.Ben birkaç ay daha bekleyeceğim şubat gibi tekrar konuyu açacağım bakalım

canım yanlış anlama ama annen az düşünceli olsa babanın kredı borcu varken sana kredı çektirip salonunu yeniletmezdi koy kızım sen paranı kenara derdi... bence... en azından benım annem olsa öyle yapardı... üzgünüm bence sen kendı ayakları üstünde duran bırı olarak kendı kararını kendın ver 4 sene evlenmesen bile koy paranı kenara biriktir verme kımseye derim ben...

elifcim beni üzen de bu işte..arkadaşlarıma bakıyorum çoğunun ailesi' kızım sen mesleğe yeni atıldın birazcık keyfini çıkar arkadalarınla gez toz ' diyor..bense şimdiden ev geçindirme ,kredi ödeme derdi sıkıntısı,ay başını stresle bekleme derdi başladı..

Takılma güzelim yaa , evlen gitsin..
Biz senden ne gördük lafı gerçekten kırıcı .. Onlara evlensende yardımcı olabilirsin ..
Eğer istedikleri buysa .
Konuşursun yine annen babanla .

sevdiceğim çok anlayışlı o konuda gerçekten hiç derdim yok evlendikten sonra da yardımcı olurum kardeşime diyorum ama babam dalga geçer bir tav ırla 'sen öyle zannet evlenince kim yardım etmiş bu zamana kadar da sen edeceksin.elini eteğini çekersin artık' ..cevap bu..Ama ben kendimi hazırlıyorum dediğin gibi inşallah başka sorunlar çıkmaz ise evleneceğim

zaten tek başınıza yaşıosunuzki bide izin alma gereğimi duydunuz kendi ayakları üstünde gayet rahatsınız. sizden bşy beklemiyorm sadece düğünmde yanmda olun de

o değil de mesleğe başlayalı 5 ay olmuş 2 bin lira alsanız 10bin lira para geçer elinize. ki ev açtım beyaz eşya aldım dediğinize göre 5bin lirası en az buraya gitmiştir. geriye ne kalıyor ki?? ailenize gerçekten pek bi yardımınız olmamış görünüyor.anlatırken biraz katkınızı abartmışsınız sanki.
bana kalırsa ailelerin öyle bi beklentisi filan olmamalı benim de kız kardeşim araba alacaz sen de ver diyor istediği para 8 bin civarında. ben o parayı çeyiz için biriktiriyordum. ama mecburmuşum gibi şu anda kötü evlat muamelesi görüyorum.işin komik yanı beni 5 kuruş harcamadan okuttular ben hep çalıştım ailemin yanında da kalmadım. ama bunlar pırrr diye uçup unutuluyor.
siz sevgilinizden eminseniz bu konuyu çok da takmayın derim. kendinize göre hesabınızı hazırlığınızı yapın. ne yapacaklar? gelmesin tanışmasın diyebilirler ama gelince kovacak da değiller ya?
canım dediğin gibi aylık 2 bin lira maaş.evet yaklaşık okadar harcadım.ilk ay 750 lira depozito,ev eşyaları,her ay kira 500 faturalar üniversite taksidi vs. derken aylık kafadan 850 gidiyor.e birde kredi ödüyorum.kendi kredi kartı borcum da var.5 ayda bu mecburi harcamalarımın yanında benim de ancak bunlar geldi elimden.ki 5 ay uzun bir süre değil ki..Allah sana da kolaylık versin canım

canım benim içinde bulunduğun durum gerçekten çok zor bir durum. çıkmaz bir sokağa girmişsin gibi. geri dönmekte istemiyorsun. ailelerin neden çocuklarının yaşamlarını zora soktuklarını anlamış değilim. düşününce bir sebep bulamıyorum aslında buluyorum ama dile getiremiyorum konduramıyorum. eve alacağın ufacık birşey bile aileni mutlu etmesi gerekirken onca yaptığın şeyden mutsuzlar ve memnun değiller. madem ki ailen seni dışlıyor, senin mutluluğunu kollamıyorlar sende kendini düşünerekten adımlarını atabilirsin. tabiki gönül anne-babanın gönlü olsun ister ve kabul edeceklerine inanıyorsan ona göre bir yol izlemelisin. eğer ki ailenin kabul edeceğini düşünüyorsan( ki garanti vermişsin aileni maddi anlamda sıkıntıya sokmayacağına)biraz daha zaman vermeni ve ince ince işlemeni tavsiye ederim ve bence ilk önce annenden bu duruma başla. eminim seni dinleyince yanında olacaktır ve babanı ikna edecektir. umarım herşey istediğin gibi olur. ve mutlu olursun. allah yardımcın olsun.

Çok sağol canım benim.Emin olmasam ben bu insanı babam a anlatmazdım ki..Her konuda güvence verdim aileme ama dediğin gibi şimdi emin adımlarla sindire sindire ilerleyecedğim öyle görünüyor

canım dediğin gibi aylık 2 bin lira maaş.evet yaklaşık okadar harcadım.ilk ay 750 lira depozito,ev eşyaları,her ay kira 500 faturalar üniversite taksidi vs. derken aylık kafadan 850 gidiyor.e birde kredi ödüyorum.kendi kredi kartı borcum da var.5 ayda bu mecburi harcamalarımın yanında benim de ancak bunlar geldi elimden.ki 5 ay uzun bir süre değil ki..Allah sana da kolaylık versin canım

Çok sağol canım benim.Emin olmasam ben bu insanı babam a anlatmazdım ki..Her konuda güvence verdim aileme ama dediğin gibi şimdi emin adımlarla sindire sindire ilerleyecedğim öyle görünüyor
Gerçeken zaman çok değişti.
Ben daha lise son okuyorum babam benden neler bekliyor ...
sen kimseyi umursama canım ya. Önüne bak.
Kardeşini okutursun tamam .. Ya da kardeşlerini
Yani ben olsam öyle yapardım :)

Üstelik borcuda bahane ediyor .. Çok kırıcı ..

Son düzenleme:
Bu haftasonu izmire ailemle konuşmaya gittim..Kararlılığımı ciddiyetimi anlasınlar diye..Ve galip geldim..Baştan sona herşeyi yüzyüze konuştuk annem ve babamla..Babam yine aynı şeyleri söyledi ama "kararlısın yine de demekki..iyi o vakit al onu da gel oturup konuşalım yolunu yordamını vs. dedi..aralığın 2. haftası gidiyoruz inşallan şubatta da isteme töreni olacak belki de konuşmadan sonra daha erken bir tarihe bile çekebilriz..Babam da bana karşı hala bir kırgınlık var her hareketinden bu anlaşılıyor ama işlerin yoluna gireceğine inanıyorum allahın izni ile ..Çok mutluyum Çokkk :16:
İsteme de ne giyeceğimi düşünmeye başladım bile şimdiden :21: Hepinize Çok çok teşekkür ederim özellikle de özel den bana yarrdımcı olan arkadaş a minnettarım :54:

Bu haftasonu izmire ailemle konuşmaya gittim..Kararlılığımı ciddiyetimi anlasınlar diye..Ve galip geldim..Baştan sona herşeyi yüzyüze konuştuk annem ve babamla..Babam yine aynı şeyleri söyledi ama "kararlısın yine de demekki..iyi o vakit al onu da gel oturup konuşalım yolunu yordamını vs. dedi..aralığın 2. haftası gidiyoruz inşallan şubatta da isteme töreni olacak belki de konuşmadan sonra daha erken bir tarihe bile çekebilriz..Babam da bana karşı hala bir kırgınlık var her hareketinden bu anlaşılıyor ama işlerin yoluna gireceğine inanıyorum allahın izni ile ..Çok mutluyum Çokkk :16:
İsteme de ne giyeceğimi düşünmeye başladım bile şimdiden :21: Hepinize Çok çok teşekkür ederim özellikle de özel den bana yarrdımcı olan arkadaş a minnettarım :54:

Canımm durumların düzelmesine çok sevindimmm.. :16: Zamanla babanın kırgınlığı geçicektir bence.. Büyükler bazen alıngan olabiliyor ne yazık ki. :1: Hayırlı olsun şimdiden Allah tamamına erdirsin.. :nazar:

Canımm durumların düzelmesine çok sevindimmm.. :16: Zamanla babanın kırgınlığı geçicektir bence.. Büyükler bazen alıngan olabiliyor ne yazık ki. :1: Hayırlı olsun şimdiden Allah tamamına erdirsin.. :nazar:

:54: sağol canım benimmm ..bende öyle umud ediyorum zamanla aradaki buzlar da eriyecek inşaallah damatlarını çok sevecekler :21:

Hadi bakalım hayırlısı diyelim. Allah tamamına erdirsin :nazar:

Senin adına sevindim son gelişmeleri okuyunca.

Aldığın maaş az değil ben de devlet memuruyum ve senin kadar alıyorum. Tutumlu olduğunda o kadar tasarruf yapıyorsun ki.
Ben evlendikten sonra çalışmaya başladım. Babamın durumu iyi değildi. Benim de maaşım yoktu o yüzden çok eksik ile gelin oldum.
Evlendikten sonra teker teker tamamlamaya çalıştım eksiklikleri. Babama da borç için para gönderdim. Eşim de ben de eşya borcu ödüyoruz ve para biriktiriyoruz.

Erkek arkadaşının da maddi sıkıntısı yoksa herşeyin üstsinden rahatça gelirsiniz. İçini ferah tut. Mutluluklar dilerim.

ooooo canım çok sevindim hayırlı olsun hadi....

Back
X