Babam beyin kanaması geçirdi tansiyon yüzünden...

Çok geçmiş olsun. Ben 2 defa beyin kanaması geçirdim.Beynimde pıhtı vardı sol tarafta,hst, yoğun bakım vs ilaçla giderildi.Azıcık ağzım yamuldu,kolumda ve bacağımda tuhaf garıp bi hismi hissızlıkmi:) bişey kaldı.ikincisindede ona benzer şeyler oldu ki zaten yüksek tansiyon hastasıyım çok genç yaşlardan beridir,ilaçta kullandığım halde oldu:KK43: klasiktir stres sıkıntı vs uzak durun denir..nekadar durulur meçhul.hatta ilk üye olduğum zamanlardı Türkiyeye gidiyorum diye konu açmıştım meğer ben o konuyu açarken olan oluyormuş sbh hst vs öyle geçti gitti...hastalıklarda bana göre en iyi ilaç iyi olumlu sakin düşünmek,mutlu olmak sevgiyle yaşamak sevmek ve asla hastayım ah of vs dememek,sürekli olumlu düşünmek ve olumlu cümleler kurmak..Ahh vahhh hastayım değil, ben sağlıklıyım..demek ve tabi verilen ilaçları düzenli almak...Bu konularda çok tecrubeliyim:))hep gülsün babanız umarım beraberce yaşlanırsınız...
Canım çok geçmiş olsun... şimdi nasilsiniz? Allah ailenize bagislasin sizi, hasta yakini olmak o kadar zor ki. Tecrubelerini anlatir misin:)

Canım çok geçmiş olsun... şimdi nasilsiniz? Allah ailenize bagislasin sizi, hasta yakini olmak o kadar zor ki. Tecrubelerini anlatir misin? 2.kez tekrar kanama olusmasinin sebebi neydi canim peki? 2.kez kanamalar oluyor galiba Allah korusun... çok korkuyorum. Ne güzel düşünüyorsunuz maşallah size, Allah sağlıklı uzun ömür versin...

Baban nasıl oldu?
Daha iyi canım çok şükür, hala sağ tarafında biraz hissizlik var:KK43: günde 2-3 kez masaj yapıyoruz zeytinyağıyla, sağlığındayken hiç oturmazdı bile hep bi iş bulurdu kendine.şimdi böyle olunca bunaldı iyice.yürümeye başladığından beri biraz toparladı kendini çok şükür:nazar::nazar::nazar: işte tansiyon:KK61:

Size de geçmiş olsun, Allah yaşatmasın tekrar inşallah bu hastalığı. baloncuk olduğu için patlayıp beyin kanaması geçirdi, kateter takıp kanı temizlediler ordan, ameliyata gerek kalmadı canım çok şükür.o kadar korktuk ki o kadar perişan olduk ki...çok kötü günlerdik, çok şükür binlerce kere şükür. sizin nasıl oldu paylaşabilir misin rica etsem

Kötü olan her aniyi henüz yasarken bile zihnimden silme aliskanligim yüzünden cok net
anlatamayabilirim. Ki bu alışkanlığım ruh hastasi olmama vesile oldu.

Annem şiddetli baş ağrısı ile hastaneye götürüldü. henüz baloncuk patlamamisti. Lakin özel hastanede sevk icin iki bucuk saat ambulans bekleyince kan sizmaya başladı. Ambulans kapisini tekmeleyen, haberlerde gördüğünüz o insanlara "puu sehir magandalari iste" demeyin çünkü onlardan biri benim.

Sevk olunca anjiyo yaptilar hemen. Kani temizlediler. Ameliyat sirasinda "felc olabilir konusma yetisini kaybedebilir" gibi cumleleri duymazdan geldim. Çünkü annelere bir sey olmazdi. Ne münasebet canim. Bir de olumden bahsettiler. Güldüm ben de. Sonradan gulmemi dedikodu malzemesi yapan akraba-i mahlukatlara "anneler olmez o yuzden güldüm" desem de pek ciddiye alinmadim. Yine...

Annem olmedi. Hicbir fiziksel ozelligini kaybetmedi de. Ancak karakteri degisti. Yemek yapmayan hayattan vazgecen ve surekli ölüm korkusu yaşayan bir canliya dönüştü. Benim anne olacagim haberini "ben hastayım şimdi ne gerek vardi" cumlesi ile karşıladı. ozet olmayan haliyle annem cok değişti.

Onunla birlikte ben de degistim tabi. Bosanma eşiğine geldim vs. Bunlari neden anlattım. biliyorum zor ama babanızın hastalığına odaklanmayin. Her sey olacagina variyor.

Kötü olan her aniyi henüz yasarken bile zihnimden silme aliskanligim yüzünden cok net
anlatamayabilirim. Ki bu alışkanlığım ruh hastasi olmama vesile oldu.

Annem şiddetli baş ağrısı ile hastaneye götürüldü. henüz baloncuk patlamamisti. Lakin özel hastanede sevk icin iki bucuk saat ambulans bekleyince kan sizmaya başladı. Ambulans kapisini tekmeleyen, haberlerde gördüğünüz o insanlara "puu sehir magandalari iste" demeyin çünkü onlardan biri benim.

Sevk olunca anjiyo yaptilar hemen. Kani temizlediler. Ameliyat sirasinda "felc olabilir konusma yetisini kaybedebilir" gibi cumleleri duymazdan geldim. Çünkü annelere bir sey olmazdi. Ne münasebet canim. Bir de olumden bahsettiler. Güldüm ben de. Sonradan gulmemi dedikodu malzemesi yapan akraba-i mahlukatlara "anneler olmez o yuzden güldüm" desem de pek ciddiye alinmadim. Yine...

Annem olmedi. Hicbir fiziksel ozelligini kaybetmedi de. Ancak karakteri degisti. Yemek yapmayan hayattan vazgecen ve surekli ölüm korkusu yaşayan bir canliya dönüştü. Benim anne olacagim haberini "ben hastayım şimdi ne gerek vardi" cumlesi ile karşıladı. ozet olmayan haliyle annem cok değişti.

Onunla birlikte ben de degistim tabi. Bosanma eşiğine geldim vs. Bunlari neden anlattım. biliyorum zor ama babanızın hastalığına odaklanmayin. Her sey olacagina variyor.
Teşekkür ederim canım ilgin için öncelikle... Biz de tüm gün acilde bekledik yoğun bakımda yer bulunmadı, ben de o şehir magandalarından oldum canım merak etme, insan canının kıymetsizliğini görünce çığrından çıkartıyorlar insanı.
aynen öyle, annelere babalara bişey olmaz, inşallah bişey olmaz... babamda da var canım değişmeler, çok takıntılı olmaya başladı son zamanlarda.birşey diyor ve o oluncaya kadar devamlı tekrarlıyor, en ufak bi dağınıklığa asla tahammülü yok. bizimle olsun da sağlıkla, belki sürekli evde olduğu için bunaldığından öyledir ruh hali. Allah bir daha göstermesin canım, her an bunun için dua ediyorum.

Böyle devamlı soru sorup kötü gunlerinizi hatirlattigim için hakkinizi helal edin, babamin sag elinde kuvvet kaybi var, elini sıkamıyor ve biraz şiş duruyor. Sürekli masaj yapiyoruz, yavaş yavaş düzeliyor gibi.sizin de yakinlarinizin böyle olmuş muydu? Hep eski sağlıklı gunlerini düşünüyorum. Sanki hep hastaymis gibi geliyor:KK43:( bir an önce normal yasantisina dönmesi için yalvariyorum Allah'a...

X