Babam beyin kanaması geçirdi tansiyon yüzünden...

Çok geçmiş olsun canım .. Bu yüksek tansiyon nedeni ile eniştemde yıllar önce beyin kanaması geçirip kurtulmuştu.. Dr lar ilaçlarını aksatmamasını ve kesinlikle stresten uzak durmasını kendisini yormamasını söylemişlerdi ayrıca özel bir diyet vermişlerdi tansiyonunu kontrol altında tutmak için .. Ne yazıkki diyete uymadı dışarda hep kaçamak yapmış , stresli bir işi vardı emekliliğime 2 yıl var diye işide bırakmak istemedi , haplarınıda aksatmış , yani dr ların ne kadar yapma dediği şey varsa hepsine devam etti ve 8 ay içinde kendisi kaybettik.. O yüzden dr lar ne diyorsa babanızın uygulamasını sağlayın hep kontrol edin onu , aynı bir bebek gibi bakın .. Tekrar tekrar geçmiş olsun .. Yemeklerine çok dikkat edin birde dr diyet verdimi ? Vermediyse mutlaka isteyin
Tuzsuz veya çok az tuzlu besleniyor babam canım, çok özür diliyorum acınızı hatırlattığım için ama 8ay sonraki vefat nedeni yeni bir kanama mıydı?? çok korkuyorum

Geçmiş olsun canım Rabbim bir daha göstermesin. Babamında tansiyonu çok yüksek doktor kontrol verdi 2 hafta ölçüyoruz her akşam yüksek tekrar ay başında gidecek ne olduğunu söyleyecekler çok önemli sigara içme diyoruz içiyor bir de inatçılar ki hemen yükseltiyor tansiyonunu :KK61:

Tuzsuz veya çok az tuzlu besleniyor babam canım, çok özür diliyorum acınızı hatırlattığım için ama 8ay sonraki vefat nedeni yeni bir kanama mıydı?? çok korkuyorum
Evet canım tansiyonu tekrar yükseldi ve tekrar beyin kanaması geçirdi.. Bu sefer yoğun bakımdan çıkamadı beyin ölümü gercekleşti.. Demek istediğim eğer dr ları dinleseydi halrn hayatta olucaktı .. O yüzden ilaçlarını siz verin yemekletini düzgün yediğinden emin olun onu strese sokucak şeylerden uzak tutun .. Evet belki ben çocukmuyum diyecek belki huysuzlaşıcak bazen ama inanın hersey düzelicek .. Tansiyonu yükselmediği sürece allahın izni ile hiçbir şey olmaz babanıza .. Zaten sizin gibi evladı varken asla sırtı yere gelmez .. Allah herkese sizin gibi hayırlı evlatlar nadib etsin .. Ne olur kendinizide üzmeyin , babanızın yanındada hep neşeli olun .. Sağlıklı huzurlu bir yaşam diliyorum babanıza

Geçmiş olsun canım Rabbim bir daha göstermesin. Babamında tansiyonu çok yüksek doktor kontrol verdi 2 hafta ölçüyoruz her akşam yüksek tekrar ay başında gidecek ne olduğunu söyleyecekler çok önemli sigara içme diyoruz içiyor bir de inatçılar ki hemen yükseltiyor tansiyonunu :KK61:
Amin... Korkma canım inşallah senin babacığına bişey olmayacak Allahın izniyle. Kaça çıkıyor mesela? Babamın 18i görüyor bazen:KK43:

Allah şifalar versin babacığınıza..
Malesef bir çok insan bilmiyor tansiyon hastası olduğunu.
Ben de tesadüfen iğne yaptırmadan önce tansiyonumun ölçülmesiyle öğrendim.
Tansiyonum öyle yüksekmiş ki büyük 23 lernde küçük 13-14 lerdeymiş.
Sonra bir hafta ölçüm yapıldı ve 19 un altında göremedik.
Neyse ki tansiyon ilacına başladım da olası böyle bir tehlikeden kurtulmuş oldum..
Yaşa başa bakmadan herkesin rutin kontrollerini yaptırması mutlak şart.
Arada bir tansiyon ölçtürmek çok önemliymiş meğer..

Amin... Korkma canım inşallah senin babacığına bişey olmayacak Allahın izniyle. Kaça çıkıyor mesela? Babamın 18i görüyor bazen:KK43:
İnşallah Rabbim sevdiklerimizi korusun:KK61:Babamında sanırım o kadar görüyor dün 16 yı gördü küçüğü de yüksek büyüğü de niye var bilmiyorum sanırım yüksek tansiyon hastası çıkacak doktor bugüne kadar neden gelmedin senin canına kastın mı var demiş ama bir ilaçta vermemiş ya anca ölçüm yap gel demiş randevuda alamadık yoktu ya ay başına attılar 1 aydır bekliyoruz :KK51:

Evet canım tansiyonu tekrar yükseldi ve tekrar beyin kanaması geçirdi.. Bu sefer yoğun bakımdan çıkamadı beyin ölümü gercekleşti.. Demek istediğim eğer dr ları dinleseydi halrn hayatta olucaktı .. O yüzden ilaçlarını siz verin yemekletini düzgün yediğinden emin olun onu strese sokucak şeylerden uzak tutun .. Evet belki ben çocukmuyum diyecek belki huysuzlaşıcak bazen ama inanın hersey düzelicek .. Tansiyonu yükselmediği sürece allahın izni ile hiçbir şey olmaz babanıza .. Zaten sizin gibi evladı varken asla sırtı yere gelmez .. Allah herkese sizin gibi hayırlı evlatlar nadib etsin .. Ne olur kendinizide üzmeyin , babanızın yanındada hep neşeli olun .. Sağlıklı huzurlu bir yaşam diliyorum babanıza
Çok sağol canım gözlerim doldu inan ki... bazen yükseliyor o zaman titriyoruz korkudan. Allah tekrar yazmamış olsun inşallah. ilaçlarını dakikasında veriyoruz canım bir dak aksamiyor, yemekleri keza öyle, sarımsak ceviz balık mutlaka tüketiyor. Allah yardımcısı olsun bütün şifa bekleyenlerin inşallah

Merhaba, konuyu doğru yere mi açıyorum bilmiyorum ama yardıma ihtiyacım var. Başlıktan da anlaşılacağı gibi babam hasta... tansiyonu çok yükselmiş, kardiyoloğun dediğine göre daha önce tansiyonu varmış epeydir.ama bilmiyorduk... Damarda baloncuk oluşmuş, çok kötü günler geçirdik şimdi iyi çok şükür, yanımızda olsun yeter... Hala tansiyonu kontrol altına alınamadı maalesef, çok üzülüyorum. böyle bir olay başına gelen var mı? Allah kimsenin başına vermesin tabi ki de, bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Gereksiz şeyleri önemli hale getirip kendinizi üzmeyin sağlıktan başka herşey boş anlamsız... Sağlıklı günler diliyorum herkese

Babam 2 işte birden çalıştı bizi okutmak için ev almak için, kendimi iyi ifade edemiyorum hala kendime gelemedim. çok canım yanıyor. Babam her anımda yanımdaydı ama o canıyla uğraşırken ben yoktum yanında, kim bilir hangi dünya işiyle uğraşıyordum. Allahtan arkadaşları varmış yanında. dua edin nolur babam iyileşsin bir an önce...

Cok gecmis olsun benim babamda bu eylul ayinda tansiyondan beyin kanamasi gecirdi anjiu oldu baya ciddiydi doktorlar bi hasar kalmamasibi mucize dediler coook sukur iyi simdi.

Allah şifalar versin babacığınıza..
Malesef bir çok insan bilmiyor tansiyon hastası olduğunu.
Ben de tesadüfen iğne yaptırmadan önce tansiyonumun ölçülmesiyle öğrendim.
Tansiyonum öyle yüksekmiş ki büyük 23 lernde küçük 13-14 lerdeymiş.
Sonra bir hafta ölçüm yapıldı ve 19 un altında göremedik.
Neyse ki tansiyon ilacına başladım da olası böyle bir tehlikeden kurtulmuş oldum..
Yaşa başa bakmadan herkesin rutin kontrollerini yaptırması mutlak şart.
Arada bir tansiyon ölçtürmek çok önemliymiş meğer..
Çok geçmiş olsun canım, hiç kendimize bakmıyoruz ki hiç kulak vermiyoruz vücudumuzun verdiği sinyallere, dikkat et kendine nolur

Çok sağol canım gözlerim doldu inan ki... bazen yükseliyor o zaman titriyoruz korkudan. Allah tekrar yazmamış olsun inşallah. ilaçlarını dakikasında veriyoruz canım bir dak aksamiyor, yemekleri keza öyle, sarımsak ceviz balık mutlaka tüketiyor. Allah yardımcısı olsun bütün şifa bekleyenlerin inşallah
Hiç üzülmeyin bir süre sonra bu kadar güzel baktığınız için zaten tansiyonu düzene girecek .. Siz iyi olunki babanızda iyi olsun .. Hersey düzelicek emin olun

İnşallah Rabbim sevdiklerimizi korusun:KK61:Babamında sanırım o kadar görüyor dün 16 yı gördü küçüğü de yüksek büyüğü de niye var bilmiyorum sanırım yüksek tansiyon hastası çıkacak doktor bugüne kadar neden gelmedin senin canına kastın mı var demiş ama bir ilaçta vermemiş ya anca ölçüm yap gel demiş randevuda alamadık yoktu ya ay başına attılar 1 aydır bekliyoruz :KK51:
ölçüm yapmak ilacın dozunu ayarlamak için önemli, ilaç vermeden sadece ölçüm yap neden demiş ki tansiyon hastasına:KK62:doktorlara çok sinirliyim bu ara

Cok gecmis olsun benim babamda bu eylul ayinda tansiyondan beyin kanamasi gecirdi anjiu oldu baya ciddiydi doktorlar bi hasar kalmamasibi mucize dediler coook sukur iyi simdi.
Allah doktorların dediğine bırakmasın canım, babam için neler söylemişlerdi yoğun bakımdayken:KK62::KK62::KK62::KK62: beslenmesi nasıl canım şimdi? çok sevindim iyi olmasına

çok çok geçmiş olsun.acil şifalar dilerim.allah babalarimizi,annelerimizi başımızın üzerinden eksik etmesin.hayatta olamayanları allah rahmet eylesin.:KK43:

Çok geçmiş olsun. Ben 2 defa beyin kanaması geçirdim.Beynimde pıhtı vardı sol tarafta,hst, yoğun bakım vs ilaçla giderildi.Azıcık ağzım yamuldu,kolumda ve bacağımda tuhaf garıp bi hismi hissızlıkmi:) bişey kaldı.ikincisindede ona benzer şeyler oldu ki zaten yüksek tansiyon hastasıyım çok genç yaşlardan beridir,ilaçta kullandığım halde oldu:KK43: klasiktir stres sıkıntı vs uzak durun denir..nekadar durulur meçhul.hatta ilk üye olduğum zamanlardı Türkiyeye gidiyorum diye konu açmıştım meğer ben o konuyu açarken olan oluyormuş sbh hst vs öyle geçti gitti...hastalıklarda bana göre en iyi ilaç iyi olumlu sakin düşünmek,mutlu olmak sevgiyle yaşamak sevmek ve asla hastayım ah of vs dememek,sürekli olumlu düşünmek ve olumlu cümleler kurmak..Ahh vahhh hastayım değil, ben sağlıklıyım..demek ve tabi verilen ilaçları düzenli almak...Bu konularda çok tecrubeliyim:))hep gülsün babanız umarım beraberce yaşlanırsınız...

Merhaba, konuyu doğru yere mi açıyorum bilmiyorum ama yardıma ihtiyacım var. Başlıktan da anlaşılacağı gibi babam hasta... tansiyonu çok yükselmiş, kardiyoloğun dediğine göre daha önce tansiyonu varmış epeydir.ama bilmiyorduk... Damarda baloncuk oluşmuş, çok kötü günler geçirdik şimdi iyi çok şükür, yanımızda olsun yeter... Hala tansiyonu kontrol altına alınamadı maalesef, çok üzülüyorum. böyle bir olay başına gelen var mı? Allah kimsenin başına vermesin tabi ki de, bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Gereksiz şeyleri önemli hale getirip kendinizi üzmeyin sağlıktan başka herşey boş anlamsız... Sağlıklı günler diliyorum herkese

Babam 2 işte birden çalıştı bizi okutmak için ev almak için, kendimi iyi ifade edemiyorum hala kendime gelemedim. çok canım yanıyor. Babam her anımda yanımdaydı ama o canıyla uğraşırken ben yoktum yanında, kim bilir hangi dünya işiyle uğraşıyordum. Allahtan arkadaşları varmış yanında. dua edin nolur babam iyileşsin bir an önce...
Allahim tez zamanda sifa versin insaallah hem babaniza hemde sifa arayan tum hastalara .

Cookk gecmis olsun. insallah biran oncd sagligina kavusur.

benim babamın başına da aynı olay geldi 15 sene önce kadar...felç de geçirdi bu yüzden...Allah a şükürler olsun ki iyileşti....tansiyon ilacı kullanıyor o kadar.

X