- 4 Nisan 2023
- 98
- 32
- 3
- Konu Sahibi ikiyeonkala0
Merhaba herkese. Ben 2 üniversite mezunu 26 yaşında bir kadınım. 1 yıldır 3 farklı iş değiştirdim. Ama araya zaman girmedi çalıştım hep. Ailemle yaşıyorum. Bu süreçte açıkçası onlara maddi desteğim olmadı ama benim d yapmak istediğim şeyler var. Kendi isteklerime odaklandım. Paramı kendime harcadım. Şu an çalışmıyorum kpss ye hazırlanıyoru. Birikmişim var. Ordan harcıyorum. Ailemden para almıyorum bu süreçte. Babamın durumu gayet iyi. Emekli hala çalışıyor. Ama çalışma sebebi yakın zamanda 3.evini aldı. Onun için. Yakında borcu bitecek. Emekli maaşı hayli yüksek. Ona fazlasıyla yeter. Babam işten geldi biraz önce. Bir arkadaşım atanmış onun haberini almıştım. Babamla paylaştım. Geçen yıl girseydin keşke dedi. Ben çalışmamıştım olmazdı ama şimdi çalışıyorum dedim. Bana bir an önce bir yere yerleşseydiniz ben de rahat etseydim dedi kardeşimi de kastederek. Halbuki kardeşim babamın yanında çalışıyor. Zaten işi var. Kendi işini yapmasa da. Ben de dedim ki bana ihtiyacın yok zaten emekli oarna sana çok fazlasıyla yeter. Benden ne bekliyor? Aileler çocuklarını büyünce, onlara çocukken yaptıkları masrafları geri ödesin diye mi büyütür? Durumunuz gayet iyi. Kira da değiliz. Yüksek denilecek bir maaşla çalışıyor. Bana neden kendimi yük gibi hissettiriyor?