Babam bana ne bıraktı biliyormusun?

Asortie

bun@luzumvar..
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
9.319
604
39
Onurun ne demek olduğunu,
ayaklarımın üzerinde nasıl dik durmam gerektiğini ve
ticaretin nasıl yapılması gerektiğini bıraktı
Büyüklere saygı duymayı, geçmişte yapılan iyilikleri unutmamayı ve "büyüklerini gördüğünde" yalancı bir gülümseme değil içten bir merhaba demeyi bıraktı.

Her ne koşulda olursa olsun!...

En kötü şey insanın kendi geçmişini unutmasıdır.

Mal mülk bırakmasına gerek yok. Bana bıraktığı bu dört temel şey malk mülkten daha değerli.

Bu bana bırakabileceği en özel hediyedir....

Eğer şu anda ayaklarımın üzerinde duruyor, yaşadığım onca şeye rağmen başımı dik tutabiliyorsam, hatalarımı görüp paylaşabiliyorsam, bundan daha değerli başka bir şey olduğuna da inanmıyorum.
Mal mülk boş şeyler… Üç metrelik kefen bezinden başka bir şey götüremiyorsun bu dünyadan.

Kimi zaman gelir varlığı yaşarsın, kimi zaman gelir kazandığın herşeyi kaybeder bir somun ekmekle gününü geçirirsin.

Önemli olan bir somun ekmek yerken aldığın muhteşem tadı hissedebilmektir. Hele ekmek fırından yeni çıkmış olursa…

sizlere ne bıraktı babanız

babamın bana bıraktıklarını sıralamam uzun sürer
hepsinin toplamından çıkan sonuç
her insanın bi fiyatı vardır derler
babam bana fiyatımın olmadığını
varsa bile kimsenin bunu karşılayacak güçte olmadığı gerçeğini.bıraktı

BENİM BABAM ...BİZE HERŞEY BIRAKTI OLUMLU ANLAMDA....SIRALAMAKLA BİTMEZ.. MADDİ MANEVİ DOYURUCU BIRAKTIKLARI AMA EN ÖNEMLİSİ KOCAMAN BİR GURUR BIRAKTI ....BABAM BENİM GURURUM.....SENİ SEVİYOR VE ÖZLÜYORUM BABACIĞIM BENİM....senağlama

benim babam küçüklüğümden beri o kadar çok şey verdiki bana inanın buna sayfalar yetmez bende aynılarını kızıma veriyorum şimdi..çünkü benim kendime güvenmemi,doğru ve dürüst olmamı,herzaman insanlarla aramdaki mesafeyi korumamı,başarılı olmamı o hayat görüşüne borçluyum....allah ömür versin halada herzaman desteğiyle yanımdadır...
sevgiler...

Ben babamı 7 yaşında kaybettim, onu tanıyanlar babamın ne kadar saf kalpli, merhametli olduğunu anlatırlar.
Allahıma şükürler olsun ki 7 yaşına kadarda olsa tanıdım onu, nasıl bir yüzü olduğunu bililyorum.
Ama sesini bir türlü hatırlamıyorum.....

X