Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Babaannenin bakması

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Eskilerdivanii

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2021
311
375
53
Merhaba anneler,
Çocuğm 1 yaşını geçti. 2 yaşa doğru işe başlayacağım babaannesi gelip bakacak ama benim endişelerim var. Dikkatsiz biraz ve yaşı da 60 fln. Bakamaz ağzına bişey alır tıkanır, düşer gözüne vs zarar gelir fln diye korkuyorm. Biliyorm ben bakarken de olabilir oluyor da zaman zaman düşüyor vs... Ama annelik iç güdüsü mü desem endişesi mi desem. Bakacağı vakte daha var ama şimdiden nası bırakıcam yavrumu napıcam, bensiz napar diye düşünmeden edemiyorum

Annanne ve babannelere cocuk baktirmayi kendi adima soyluyorum hic bizaman dogru bulmuyorum
Esini kim bakmis kim buyutmus diyenler olmus
Bu kadin hep 60 yasinda olmadi ya. Ozamanki yasinin verdigi guc enerji performansla simdiki bir tutulabilirmi
Benim annem 3 cocuk arti 2 yegen arti 1 cocuk bakiciligi yapti
Ama suan 16 aylik kizimi 52 yasinda olan annemin bakmasini istemem
Oyle gunu birliktm, isim olunca bir kac saat idare eder bakar
Ama baktigi gunun ertesi gunu mutlaka bi dinlenmesi gerekiyo. Resmen yoruluyorum diyor kadin.
Ben sizin yerinizde olsam baska alternatif yolu dusunurdum

Annanne ve babannelere cocuk baktirmayi kendi adima soyluyorum hic bizaman dogru bulmuyorum
Esini kim bakmis kim buyutmus diyenler olmus
Bu kadin hep 60 yasinda olmadi ya. Ozamanki yasinin verdigi guc enerji performansla simdiki bir tutulabilirmi
Benim annem 3 cocuk arti 2 yegen arti 1 cocuk bakiciligi yapti
Ama suan 16 aylik kizimi 52 yasinda olan annemin bakmasini istemem
Oyle gunu birliktm, isim olunca bir kac saat idare eder bakar
Ama baktigi gunun ertesi gunu mutlaka bi dinlenmesi gerekiyo. Resmen yoruluyorum diyor kadin.
Ben sizin yerinizde olsam baska alternatif yolu dusunurdum
Dediğinz gibi benim annemin de bakıcak gücü yok mesela, dizleri fln problem oturup kalkamıyo rahatça. Siz ne yaptınz bakıcı mı kreş mi?

Merhaba anneler,
Çocuğm 1 yaşını geçti. 2 yaşa doğru işe başlayacağım babaannesi gelip bakacak ama benim endişelerim var. Dikkatsiz biraz ve yaşı da 60 fln. Bakamaz ağzına bişey alır tıkanır, düşer gözüne vs zarar gelir fln diye korkuyorm. Biliyorm ben bakarken de olabilir oluyor da zaman zaman düşüyor vs... Ama annelik iç güdüsü mü desem endişesi mi desem. Bakacağı vakte daha var ama şimdiden nası bırakıcam yavrumu napıcam, bensiz napar diye düşünmeden edemiyorum
Bakarım demesi hoş güzel de, 60 yaşındaki bir kadın çocuğun gelişimine/öğrenimine ne derecede katkı sağlar bilemiyorum.

Bakarım demesi hoş güzel de, 60 yaşındaki bir kadın çocuğun gelişimine/öğrenimine ne derecede katkı sağlar bilemiyorum.
Katkı sağlayamıcak zaten 🤷‍♀️ anca vakit geçirme. Acaba bakıcılıyla birlikte babaanne de mi evde dursa diye de düşünüyorm. Maddi açıdan zorlar ama çocuğum için idare edebilrm

Katkı sağlayamıcak zaten 🤷‍♀️ anca vakit geçirme. Acaba bakıcılıyla birlikte babaanne de mi evde dursa diye de düşünüyorm. Maddi açıdan zorlar ama çocuğum için idare edebilrm
Onun yerine kreşe gitse daha iyi. En azından sosyalleşir, gelişir çocuk. Burada 1.5-2 yaştan sonra alıyorlar kreşe bilmiyorum orada nasıl ama.

Bakacak olması söylemesi güzel evet ama çocuğa ne kadar yararlı olacak eğitici oyunlar oynayabilir mi yoksa cocuk oynar o Tv izler el işi mi alır eline bu huyları nasıl bakmak lazım torunu tabiki gözü gibi bakar da ben de doğru bulmuyorum bakıcı daha iyi bir karar

Onun yerine kreşe gitse daha iyi. En azından sosyalleşir, gelişir çocuk. Burada 1.5-2 yaştan sonra alıyorlar kreşe bilmiyorum orada nasıl ama.
Tam kışa denk geliyor çok hasta oluyormuş ilk zaman çocuklar. Ben bikaç ay kışı atlatalm yaza doğru veririm diye düşünüyorum zaten 2.5yaş gibi yani. Siz nasıl yaptınz

Dediğinz gibi benim annemin de bakıcak gücü yok mesela, dizleri fln problem oturup kalkamıyo rahatça. Siz ne yaptınz bakıcı mı kreş mi?
Ben buyuk kizimi 15 aylikken krese vermistim ustelik annem ozaman 41 42 yaslardaydi, gerci ozamanlar oda calisiyodu.
Simdi kizim 16 aylik, isi biraktim tamamen. Eger ise devam etmek zorunda kalsaydim krese verirdim. Hi ozaman belki haftanin 1 gunu anneme birakirdim ama 5gun birakmazdim.

Büyümemiş... Kalablık aile
Doğurmuş ama bakmamis diyorsunuz 😁
Endisenizi anlıyorum. Ben de ilk başlarda zor biraktim. Gerçi iş için değildi daha kısa süre ama insan tedirgin oluyor tabi. Zamanla geçer ve alışırsıniz. Tembihleyin rahatsız olabileceğiniz konularda. Bakıcı bulmak zor güvenilir biri olması önemli.

Son düzenleme:
Kisin cok hastalandigini dusunuyosaniz
Bakici tutun kisi atlatana kadar
Siz haftanin 5gunumu calisacaksiniz
1 gun babanne bakip diger 4gun bakici gelebilir
Eger sizde 1 gun calismadiginiz gun olursa 3 gun bakici gelir.
Bahar da krese verin. Suan cocugunua kac yasindaydi orayi atlamisim kbakmayin

Back