Baba ve Pi

merhaba arkadaşlar

``Baba ve Piç`i okudum ne yalan söyleyeyim okadar metettikleri kadar değilmiş.Gerçi bu benim kişilel görüşüm.Ben çok reklamı yapıldı daha bir dişe dokunur konu umuyordum.normal hatta vasat denilecek kadar sıradan geldi

Ahmet Ümit`in 4 romanını okudum güzeldi.Akıcı okurken insanı sıkmayan bir uslubu var.`Sis ve Gece`tam bir polisiye tavsiye ederim.

Sevgili Zzeyy, evet karakterler abartıya kaçmadan aktarılmış( dedigin gibi kafedeki tipler hariç) ama içerik bakımından bekledigim lezzeti alamadım, belkide fazla şişirildigi içindir.

bu dönemde bu tarz kitaplar yayınlanması oratalığı dahada bulandırma amacıylamı yapılıyor insanları aydınlatma amacıylamı işte bu konuda aklım karışıyor.
orhan pamuk elif şafak gibi yazarlar avrupada göklere çıkarılıyor türkiyede ise yazdıklarından dolayı haklarında dava açılıyor.
avrupa;keşke bu yazarları siyasi olarak işlerine geldiği için değil de gerçekten iyi yazarlar olduğunu düşündükleri için övse......

bu arada kitap kurdunun yukarı çıkması çok iyi olmuş sağol canım:içelim: bende bu kadar aşağıda olmaması gerektiğini düşünüyodum eline sağlık kazenin

Arkadaşlar, kitapta biraz da mesaj verme kaygısı güdülmüş gibi geldi bana. Mesela soykırım meselesini okuyucu Banu'nun cini Ağulubey'den öğreniyor. Eee bu nedek acaba? "Geçmiş geçmişte kaldı gerçekleri ancak cininiz varsa öğrenebilirsiniz. Yoksa geçmiş geçmiştir ."mi demek? Yoksa ben biraz fazal mı paranoyağım? :bbo:

Kızlar ,kitaptaki ensest ilişki için ne diyorsunuz? Bu durumu bu şekilde işlemek kitaba ne katmış sizce?

bence ''baba ve piç'' kitabındaki karakterler çok edebi bir şekilde tarife ihtiyaç duymayan tipler(olması gerektiği gbi yani).konu başlıkları,çağrışımlar,karakter analizleri derin ele alınmamış olsada açık bir dille yazılmış olduğunu düşünüyorum.sürükleyiciliği konusundada memnun kaldım.

kitapta ensest ilişki kullanımı bence çokta değişik bir tat katmamış.çünkü karakterlerin özüne etkisi kitapta belirgin değil.

SLM KIZLAR,
arkadaşım bende bu kitabı tesadüfen kitapçıda görmüştüm.ama kadın başımdan ayrılmayınca bende kitabı alıpta nasıl bişey diye bakamamıştım.
daha sonra osmanlı tarihi hocamızla bu kitap hakkında konuştuk.
öğretmenimde senin gibi düşünüyo.
o yüzden bende hiç kitabı alıp da onun satış rekorlarını yükseltmek istemedim...
eğer alsaydım sadece başlıktan dolayı oluşan merakımı gidermek için alıcaktım ve içeriğini öğrenince yarıda bırakıcaktım.
iyiki de almamışım...

konu başlıkları deyince, yiyecek isimlerinin aşurenin malzemeleri olduğunu o kdar geç farkettim ki... Ama hoşuma gitti. Romandaki önemli bir sembol aşure ne de olsa:) Bazen biraz zorlamış bu sembolü kullanmak için ama yine de akıllıca sayılır.
Tipler konusunda da sana katılıyorum. Ama analizleri başarılı buldum genel olarak. Yani Mustafa karakterini bir bayan olarak fazla derin işlemiş aslında.

Ben çok beğenerek okudum. Yazarın taraf tutuğu, yazılıp çizilmişti.Ben sadece romana konsantre oldum ve hiç taraflı olmadığını gördüm iyi ki okumuşum..
Tavsiye ederim

kızlar ben bu kitabı bitirince uzun zaman kendime gelemedim.ensest ilişki beni çok etkiledi keşke okumasaydım o dönem ensest ilişkiyle ilgili bir dava dosyası okumuştum o yüzden kötü bi etki bıraktı bende.Türklüğü aşağılama konusnda ise bence Elif Şafak ermenileri daha sempatik göstermiş Türklere göre..

arkadaşlar bende okduum bu kitabı bayağı oldu kitabı orta derecede beğendim elif şafak ın siyah sütünü yeni bitirdim o kesinlikle daha iyi bence..baba ve piçe gelince hafif türk filmi tadında olduğunu söylemiş bi arkadaş katılıyorum unutlulmaz değil ama okunmaya değer bir kitap olduğunu düşünüyorum

baba ve piç karakterleri,muhafazakar bir aileden çıkan fırlama kadını güzel anlatmış.asya nın psikolojisini ve biz türklerin kimlik umursamazlığını da gözümüze sokmuş.finali etkileyici.kurguya gelince diğer romanlarda (özellikle araf) daha öne çıkmış ...bu romanda kurgudan ziyade karakter ağırlıklı....yine de okunası bir kitap.elif şafaka bayılıyorummm

ermenileri sempatik gösterme çabası kimliklerini yansıtmaları ile doğru orantılı işlemiş.roman geneline bakınca gençlerimizin vurdumduymazlığını roman boyunca mükemmel yansıtmış....

ben üç yıl önce bir sınıfta çanakkale şehitlerini gözlerim sulanarak çocuklara anlatıyordum "sizin yaşınızda binlerce çocuk şehit olmuş bu günlerimiz için...bir metrekareye 10 bin mermi yığılmış" değince gülüşüp alay ederek "allah razı olsun hi ho ho ho...." deyip "ne güzel ders kaynıyor" diye sevinenler vardı...kanım donmuştu...

hiç hoşlanmadım... zaten nedense bu tarz kitaplar çıktıklarında çok abartılır. para verip almış olsaydım parama acırdım ki neyse okumak için almıştım bir arkadaşımdan

bu kitap ilk çıktığında sağolsun medya biraz absürd bişeyler çıkartmıştı sonrasında bende kitabı aldım ama maalesef kitap elimdeyken bikaç hoş olmayan laf duydum eve bıraktım kitabı sonrada okumak fırsat olmadı.bir ara okumam gerekli.neden bu kitabın kötü olduğunu söylediklerini okuyarak anlamak gerekli bence okumadan yorum yapamıyorum...

ben bu kitabı beğenerek okudum ve ermenilerle ilgili olan kısım hariç okunmasını tavsiye ederim önyargıları bırakıp...

ben de bu kitabı beğenerek okudum ve etkilendim. abinin kardeşe tecavüzü ve zeliha nın bu çocuğu dünyaya getirmesi beni etkiledi. ve banu karekteri oldukça ilginçti. 3 harfliler sayesinde olayı öğrenip kardeşini zehirlemesi. film tadında. ermenilerle ilgili kısma gelince ben e sanki onlar daha haklıymış gibi yansıtılmış ama kızın kalkıp istanbul a gelip araştırma yapması ve gerçekleri görmesi bizim anlatılan gibi olmadığımızı göstermiş.

Elif şafak hiç sevdiğim birisi değil ama bir yolculuğum sırasında otobüsten indiğimde kitabın ismi dikkatimi çektiği için aldım(bu arada sırf satsın diye ismi bu şekilde konmuş ve başarılı bir tercih olmuş bunu da itiraf etmeliyim!)okudum bana bir şey katmadı abartılı ve saçma kadın profilleri çizilmiş,ermeni vurgusunun niye yapıldığının belli olmadığı (ermeni soykırımı tartışılırken bir kitapta ben yazayım içine ermeni katayım kaygısı taşıdığı belli olan)tatsız tutsuz birşey olmuş bana göre..Ahmet ümit i tercih ederim 1 gecede bitiriyorum kitaplarını çok sürükleyici dili var..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…