Değerli arkadaşım yorumların için teşekkür ederiz. Evet haklısın belki de bu kadar ses getirmesi yazılması dönemle alakalı. Kurgu çok güzel demişsin sen de.
Ben kişilerin tam bir karakter olabilmelerinden de etkilendim. Gerçi Kafe Kunderadaki tipler biraz zorlama gibiydi ama Kazancı aiesinin (Ki benim kızlık soydadımdır :)kadınları ,özellikle asya,banu ve zeliha ile Mustafa çok sağlam işlenmiş. Gerçek kişiler gibi yani. Sizce arkadaşlar?
bu dönemde bu tarz kitaplar yayınlanması oratalığı dahada bulandırma amacıylamı yapılıyor insanları aydınlatma amacıylamı işte bu konuda aklım karışıyor.Yezacım çözülmesi çok zor bir bilmece dediğin tam olarak nedir?
Bu arada kitap kurdunu yukarı taşıma isteğimi kazen reddetmedi sağolsun. Artık daha kalabalık olacağız gibi geliyor canım :)) :içelim:
merhaba arkadaslar
bende kitabı bitirdim ama kimse yorum yazmayınca bende yazmadım
bana ole gelmiş olabilir bu benim dusuncem turkleri biraz yanlış lanse etmiş gibi geldi bana ve bu kitabı yazanın turk olması ilginc tabii kitapta onemli olan biyer daha var bir agabeyin kızkardesine tecavuz etmesi
elif safak demiş ki :
Benim bu kitabı yazmaktaki amacım, Türklüğü aşağılamak değil, tam tersine Türkler ve Ermeniler arasında insancıl ve barışçıl ortamın yaratılmasına katkıda bulunmaktır. Kitabın verdiği mesaj budur. Kastım da budur.
biz ne soykırım yapacak kadar kotu bir milletiz ne de ermenilere sadık diyecek kadar iyiyiz
baska bişey soylemek istemiyorum
bence ''baba ve piç'' kitabındaki karakterler çok edebi bir şekilde tarife ihtiyaç duymayan tipler(olması gerektiği gbi yani).konu başlıkları,çağrışımlar,karakter analizleri derin ele alınmamış olsada açık bir dille yazılmış olduğunu düşünüyorum.sürükleyiciliği konusundada memnun kaldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?