Baba ve Pi

pegasus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
147
6
96
56
Tekirdağ
ben kitabı bitirdim baktım henüz yorum yapan olmamış yada ben göremedim varken yeni bir sayfada açtıysam özür dilerim
ben esasen gerçek hikayeler dayanan romanları daha zevkle okur ve tercih ederim bu roman anladığım kadarı ile gerçek hayattan alıntı değildi ama yinede fena değil benim bu romanda gördüklerim; çok büyük bir ailevi tesadüf,kuşak çatışmaları,farklı kültürler arasındaki benzerliklerin yol açtığı çarpıtıcı olaylar vede ensest ilişki benden bu kitaba 3 yıldız okunsada olur okunmasada ,ama bazı kitaplar vardırki inanın okunması hayat tecrübeleri için şarttır ben bu kitabı o kefeye koyamıyorum
şimdi mart kitabını bekliyorum bol kitaplı günler diliyorum

merhaba arkadaslar

bende kitabı bitirdim ama kimse yorum yazmayınca bende yazmadım

bana ole gelmiş olabilir bu benim dusuncem turkleri biraz yanlış lanse etmiş gibi geldi bana ve bu kitabı yazanın turk olması ilginc tabii kitapta onemli olan biyer daha var bir agabeyin kızkardesine tecavuz etmesi

elif safak demiş ki :

Benim bu kitabı yazmaktaki amacım, Türklüğü aşağılamak değil, tam tersine Türkler ve Ermeniler arasında insancıl ve barışçıl ortamın yaratılmasına katkıda bulunmaktır. Kitabın verdiği mesaj budur. Kastım da budur.

biz ne soykırım yapacak kadar kotu bir milletiz ne de ermenilere sadık diyecek kadar iyiyiz

baska bişey soylemek istemiyorum

Kızlar bekleyin azcık kaldı. Daha çok konuşacağız. Evet mart kitabı da şimdiden belirlense iyi olur.

bende kitabı daha önce okumuştum herkesin okumasını bekliyordum
ilginç ve sürükleyici geldi bana.önemli ve gündemden neredeyse hiç düşmeyen bir konu soykırım ama artık geçmişle yaşamayı bırakmalıyız.
farklı değerlere sahip iki ailenin yollarının çarpıcı bir biçimde kesişmesi,
sürekli türkleri kötüleyen bir ailenin çocuğu olan bir kızın tanıyarak anlayarak aslında düşünüldüğü gibi olmadığını görmesi
ensest ilişki
ve banu karakteri özelliklede bu beni biraz ürküttü
edebi açıdan biraz zayıf ve amatörce buldum onun dışında zevkle okudum

Evet sevgili arkadaşlarım nihayet bitirdim kitabı. İlk söz olarak şöyle diyeyim : Sarsıldımm. Kurgusu çok tuhaf. Biraz fazla tesadüfi. Türk filmlerini anımsatmadı değil. Ama yine de oldukça sağlam bence. Yani kurgu için söylüyorum bunları. Diğer yönlerini de yazacağım. Ama önce bir kurgudan bahsetmek istedim. Çünkü beni en çok etkileyen tarafı orası idi. Siz kurguyu nasıl buldunuz?

zeyy beni çağırmamışsın ama ben cvp verim ben türk romanları fazla okumuyordum yavaş yavaş başladım ahmet ümit kurgu konusunda çok başarılı
bunuda başarılı buldum daha öncede dediğim gibi özelliklede banu karakteri beni çok etkiledi ve ürküttü bu romana mistiklik kazandırmış.

Aaaa canım benim. Olur mu hiç öyle şey? Sadece biraz bu konuda artık kafam karışık. 21 kişi başladık bu güne. Ama düzenli olarak takip eden üç kişi kaldık. Seni de hemen dahil edebiliriz sevgili yezavel. Hoşgeldin diyelim :1yes2: Evet Banu karakteri çok enteresan. Romanın gizli çözücüsü. Kilit noktasında yani. Yazar Banu karakteri olmasa bir çok şeyin içinden çıkamazdı zaten değil mi? Onun sayesinde okuyucu bir çok düğümü çözüyor. Aile içindeki rolünden başka Ermenilerle ilgili meselede de sanki Banu üzerinden şöyle bir mesaj verilmiş gibi geldi bana. "Gerçekleri ancak bir cininiz varsa tam olarak bilebilirsiniz. Boş iddialara gerek yok."

Ben Sis ve Geceyi aldım kızlar. Bugün başlıyorum. Lütfen Baba ve Piç hakkında görüşlerinizi daha ayrıntılı yazın. Kurgu, kişiler, mekanlar,mesajlar, sonuç vs. sırasıyla konuşabiliriz.

kızlar merhaba bu güne ilk girildiğinde bende vardım ama yaşadığım bir kaç kötü olay ve taşınma işlemlerim girdi araya ve ne foruma girebildim uzun süre nede nete mutlaka yokluğumu farkedip kızanlar olmuştur.Allaha çok şükür sorunlarım halloldu ve artık kendimi kitap okumaya ve sizlerden özür dilemeye hazır hissettim.Açıklama yapmadan günden çıktığım için herkezden özür diliyorum.YENİ KİTAPTA BENDE VARIM ARTIK.Hepinize saygılar

zzeyy ayrıca sana çok teşekkür ediyorum ilgilendiğin ve tekrar hatırlattığın için
şimdi sis ve geceyemi başlıyoruz
pazartesi alıcam yazarı kim?

"Gerçekleri ancak bir cininiz varsa tam olarak bilebilirsiniz. Boş iddialara gerek yok."
katılıyorum sana zeyy her ne yaşandıysa yaşandı artık geçmişe bakarak yaşamamalıyız bu konu türkiyeyi çok zor durumlara düşürüyor ve artık kapanması gerekiyor ama daha çok uzun bir süre bu konu kapanmıycak ne yazıkki aslında söylenecek çok şey var ama.....

zzeyy ayrıca sana çok teşekkür ediyorum ilgilendiğin ve tekrar hatırlattığın için
şimdi sis ve geceyemi başlıyoruz
pazartesi alıcam yazarı kim?

Sevgili Cansev,işlerinin yoluna girmesine sevindim. O zaman hoşgeldin diyelim. :1yes2:
Buradan takip edersen sevinirim.
Link Silinmiştir.

Evet yezavel haklısın. Elif Şafak'ın böyle hassas bir zamanda bu konuyuseçmesi sizce tesadüf mü peki?

Merhaba Arkadaşlar, güzel paylaşımlarınıza bende katılmak isterim.Benim iki canavarla ugraşmaktan yorum konusunda geciktim.Baba ve Piç i 3 ay önce okumuştum.Açıkcası beni etkileyen kitaplar grubuna girmedi ama kötü de degildi.Hassas bir dönemde istedigi sesi çıkartması bir başarı olarak algılanabilir... Ama kurgu güzeldi, katılıyorum.
Ben Ermenilerin( ki dünyanın heryerinde birbirine bağlı benzer milletler gibi) hernerede olursa olsun birbirlerine olan bağlılıkları ve sahiplenmelerine dikkat ettim.Nedense bizdede tam tersi bir durum var, yurtdışı tecrübelerim bana bunu gösterdi,kimbilir belki bana öyle denk gelmiştir ki umarım öyledir.Elimdeki kitabı bitirir bitirmez kararlaştırılan kitaba başlıyacagım, umarım yetişebilirim.
Sevgiler.

Değerli arkadaşım yorumların için teşekkür ederiz. Evet haklısın belki de bu kadar ses getirmesi yazılması dönemle alakalı. Kurgu çok güzel demişsin sen de.
Ben kişilerin tam bir karakter olabilmelerinden de etkilendim. Gerçi Kafe Kunderadaki tipler biraz zorlama gibiydi ama Kazancı aiesinin (Ki benim kızlık soydadımdır :)kadınları ,özellikle asya,banu ve zeliha ile Mustafa çok sağlam işlenmiş. Gerçek kişiler gibi yani. Sizce arkadaşlar?

tabiki tesadüf değildir.peki neden bu konuda aklım çok karışıyor çözülmesi zor bir bilmece gibi.

Yezacım çözülmesi çok zor bir bilmece dediğin tam olarak nedir?
Bu arada kitap kurdunu yukarı taşıma isteğimi kazen reddetmedi sağolsun. Artık daha kalabalık olacağız gibi geliyor canım :))
:içelim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…