• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baba, okul servisinden atılan 10 yaşındaki çocuğunu soğukta 8 km yürüttü

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
Baba, okul servisinden atılan 10 yaşındaki çocuğunu soğukta 8 km yürüttü
_104674328_walk.jpg
Telif hakkıMATT COX/FACEBOOK
ABD'nin Ohio eyaletinde bir arkadaşını tehdit ettiği için 3 gün okul servisine binmeme cezası alan 10 yaşındaki çocuğa babası da yürüme cezası verdi.

Matt Cox adlı baba, ikinci kez okul servisinden atılan kızı Kirsten'i 2 derece soğukta 8 kilometre yürüttü.

Cox okula yürürken kızını arkadan arabayla takip etti. Cox'un kızına neden böyle bir ceza verdiğini açıkladığı video Facebook'ta 18 milyon kez izlendi.

Matt tarafından yapılan numaralı Facebook paylaşımının sonu

_97415642_007_in_numbers_624.png

'Önde yürüyen güzel hanımefendi...'

Matt Cox videoda şu mesajları verdi:

"Önde yürüyen güzel hanımefendi, zorbalık nedeniyle ikinci kez okul servisinden atılan benim 10 yaşındaki kızım. Önce şunu söyleyeyim, zorbalık kabul edilemez. Özellikle de benim evimde. Kızım Cuma günü servisten atıldığına dair yazıyı bana getirip 'Baba önümüzdeki hafta beni okula sen götürmek zorunda kalacaksın' dedi."

"Gördüğünüz gibi, bu sabah dersini alıyor. Birçok çocuk ailelerinin onlar için yaptıklarını bir ayrıcalık değil, bir hak olarak görüyor. Ebeveynlerinin kendilerini arabayla okula bırakmaları ya da okul servisine binmeleri gibi. Bunların hepsi ayrıcalık ve öyle kabul edilmeli."

"Hava iki derece ve benim güzel kızım bugün okula 8 kilometre yürümek zorunda. Biliyorum birçok ebeveyn beni onaylamayacak. Ama kızıma bir ders vermek ve onu zorbalıktan vazgeçirmek için doğru olduğunu düşündüğüm şeyi yapıyorum. Çocuklar, bunu izliyorsanız lütfen zorbalığın kabul edilemez bir şey olduğunu anlayın."

Videoya Facebook'ta yapılan yorumlarda bazıları cezayı onaylarken, bazıları da babanın aşırıya kaçtığını belirtti.
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-46480817

adam arkadan arabayla takip ediyor, yani başına bişey gelmeyecek, bana çokta acımasız bi ceza gibi gelmedi, kendim yapmayacak olsam da. Bazen çocuklar çok manipülatif olabiliyor, parmaklarında oynatıyorlar valla:KK53:

ben yapardim da,
benim sipa yurumezdi,
okula gitmiyorum deyip evde kalirdi :KK14:
bir yerde yanlis yapiyoruz ama nerede :kızgın:

ama şöyle bak, bizimkiler zorbalık da yapmaz Alys ya.. valla anne terliğini ağızlarının üstüne yediler mi görürler zorba ve katmanlarını :70:

ama şöyle bak, bizimkiler zorbalık da yapmaz Alys ya.. valla anne terliğini ağızlarının üstüne yediler mi görürler zorba ve katmanlarını :KK70:

bugun o kadar delirtti ki beni,

su an zorbaligi bile beceremez deyip bel alti vurucam kendi cocuguma :KK70:

alti ustu okula gideceksin evladim, hem de arabayla birakilacak, anasi kapiya kadar goturecek, ama pasa hazretleri musait degillermis okula gitmek icin :kızgın:

bugun o kadar delirtti ki beni,

su an zorbaligi bile beceremez deyip bel alti vurucam kendi cocuguma :KK70:

alti ustu okula gideceksin evladim, hem de arabayla birakilacak, anasi kapiya kadar goturecek, ama pasa hazretleri musait degillermis okula gitmek icin :kızgın:

ben bu kadar okul fobili çocuklar görmedim Alys, köyde millet açık ayakkabılarla karda gitsin bizimkiler sıcak arabada, dehşet okullara burun kıvırsın :KK12: onlar otursun b iz başlayalım yeniden valla yoktu benim zamanımda bu kadar imkan :KK45:

ben bu kadar okul fobili çocuklar görmedim Alys, köyde millet açık ayakkabılarla karda gitsin bizimkiler sıcak arabada, dehşet okullara burun kıvırsın :KK12: onlar otursun b iz başlayalım yeniden valla yoktu benim zamanımda bu kadar imkan :KK45:

ya di mi,
cocuga cok guzel oda yaptik bu yil, babasiyla benim icimiz gitti, gormemisiz cunku kendi kucuklugumuzde,
sipa ne dese begenirsin, neden kardesininki oyleymis de onunki boyleymis :KK11:

bu konudaki baba gibi olurum ben, acimasiz da olurum tam benlik :ıslık:
ama islemiyor ki

yani gercekten bu etkili ebeveyn olun diyorlar ya pedagoglar, nasil olunacak ben beceremiyorum

bu servisten men cezası da iyiymiş, biz de yok sanırım, belki de baba da çocuğunu kendi götürmek zorunda kalmasa böyle bişey yapmazdı, bizde çocuk diğer çocuğun kafasını da kırsa servise alınır...
bizde men cezası olmaz, veli, o servis şoförünü de görevliyi de doğduğuna pişman ederdi, benim çocuğumu nasıl servisten men edersiniz diye:KK53:

Doğru buluyorum
Biz ilk orta okulda kar, tipi havalarında 6km yürüyerek okula giderdik şimdi şiddetli yağmurda okul iptal ediliyor,
Eğer baba cezasını vermezse, hayat onu cezalandıracaktı ki baba çocuğun haddini ve kırmızı çizgisini bildirmiş

Ben babayı takdir ettim şahsen. 8km fazla gibi gelse de, bir Çoğumuz 1 km bile yürütmeye kıyamadığımız düşünülünce.. Bizde olsa ceza alacağını anlayan prenses kız, olayı kendine çevirir babayı yürütürdü valla hem yola hem servis şoförüne:KK70:

bu servisten men cezası da iyiymiş, biz de yok sanırım, belki de baba da çocuğunu kendi götürmek zorunda kalmasa böyle bişey yapmazdı, bizde çocuk diğer çocuğun kafasını da kırsa servise alınır...
bizde men cezası olmaz, veli, o servis şoförünü de görevliyi de doğduğuna pişman ederdi, benim çocuğumu nasıl servisten men edersiniz diye:KK53:

Abd'nin devlet okullarında okul otobüsleri bedava. O yüzden kimse "para verdik" diye efelik taslayamıyor. Diğer çocukların güvenliğini tehlikeye atan, huzur bozan çocuk varsa pekala almazlar otobüse.

Babası da iyi yapmış.

Akran zorbalığına dayanamayıp intihar eden bacak kadar çocuklar var. Zorbalık yapan çocuklar hareketlerinin bir cezası olacağını öğrensin.

Ben hak verdim çok da güzel bir şey yapmış
Ama neden herkese yayınlıyor orası tuhaf bu olayı çocuğun geçmşine kazıması onun açısından travmatik bir olaya dönüşebilir
Çünkü bir çocuk büyüyünce değişebilir ama geçmişinde böyle bir video internette kalması ....bilrmedim doğru bulmadım işin bu kısmını

Back