baba evinden gelinliklerle çıkarken hissedilenler?

benim annem babam ayrıydı...annemle sonsuza kadar küsüz ailece...babamı da kaybettim, 6 yıl oluyor..ben, ablamla bizi hiç yalnız bırakmayan, sonuna kadar sahip çıkan anneannemin evinden çıktım gelin olarak...
kına gecemde parçalanırcasına ağladım...ana yok baba yok...ne olursa olsun o burukluğu yaşıyor insan, gücüne gidiyor...kayınvalidem bile ağladı düşünün...
ve hayatımın son 13 yılını geçirdiğim o evden de taşınmak zorundaydık...dolayısıyla artık gidip hasret gidereceğim, duvarlarını seyredip eski günlerimi hatırlayacağım bir odam da olmayacaktı...
onun için gelin olarak o evden çıkarken çok buruldu içim...evimi çok özlüyorum...hele nikah sonrası yemeğe çıkmıştık, ablamı eve bırakırken " la acaba ben niye inmedim ki arabadan " dediğim an...dank etti işte...ama ağlamadım hiç eşimin yanında, üzmek istemedim onu...
şimdi Allaha bin şükür, huzurlu bi evlilik hayatım, bize yetecek bir yuvam var...ama o günü hatırladıkça içimde karıncalanmalar başlıyo...
ağlamıcam ülen!

Allahta sana ne güzel yuva vermiş inşallah mutluluğun böyle daim olur bir taraftan yüzün gülmüş ne mutluopuyorumnanaktan

bende başka şehire gidicem büyük bir ihtimal ki sen başka ülkeye gitmişsin ayyyyyyy ben annişimi nasıl bırakıcammm onuda götürcem sanırımkaydirigubbakcemile

Benimde ne kaldı şurda evimden çıkmaya
Zaten meslek gereği ailemden ayrıyım
Ama evden çıkmak zor olsa gerek
Yine de duygulanırdım mutlaka ama üzülmezdim
Sonuçta beni zorla vermiyorlar ki
İsteyerek ve severek kendi rızamla gidiyorum sevdiğimle yaşamaya..
Ve artık hiç bir şey eskisi gibi değil iletişim çok gelişmiş
Eskiden gelinler çıkarmış evden ama ne zaman gelicekleri bilinmezmiş
Bu yüzden yazılmamış mı zaten
'Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar
Aşrı aşrı memlekete kız vermesinler ' diye
Ama artık yeni nesil olarak biz şanslıyız
Hepimizin seçtiği hayatlarda mutlu olması dileğiyle...:Saruboceq:

benimde ailem ayrılalı yaklaşık 8 sene oluyor babamla beraber yaşıyorum annem ve anne tarafıyla hiç aram yok daha evlenmeme 1.5 /2 sene var nişanım bıle 3 ay sonra =) annem ne nişanıma gelebilicek nede dügünüme...şimdıden evden nasıl ayrılırım ben diye düşünuyorum evde butun işlerını hep ben yaptım babamın yapıyorumda arkadaş gibiyiz ama evden ayrılmak...tarifsiz bi duygu sanırım bu ben gidince babacıgım tek başına ne yapar 4 duvar arasında.. şimdıden başladık babamla aglamaya nişanlıgımı aldık eve gelıyoruz ''ben senı evden çıkartırken bayılmazsam bıdaha bayılmam dıyor.. 1 hafta giremem eve diyor tv de bı prgram izlıyorduk köyde olan dugunlerden bırını gosterıyordu sıra kız almaya gelmıştı kız evını gosterıyorlardı bı baktım babama gözlerınden yaşlar süzülüyor dayanamadım başladım bende aglamaya..şimdıden bu kadar sulugöz olursak o gunü nasıl atlatıcaz hiç bilmıyorumbilmiyorumkismile

Son düzenleme:
kızlar benim yaklaşık 1 ay önce düğünüm oldu insanın evden çıkarken en çok duygulandığı an kırmızı kuşağın bağlanması orda insan ister istemez duygusal anlar taşıyor ben evden çıkarken orda ağladım birde gelin arabasına bindikten sonra kıyamam annem ağlıyordu onu görünce gözlerim doldu

evleneceklere mutlu güzel bir evlilikleri olmasını diliyorum
bu anaları allah herkese nasip etsin

düğün resimlerin varmı canım hayırlı olsun evet ben seni hatırlıyorum evlenecektin Allah mutluluğunu daim etsin tatlı bebekler versinopuyorumnanaktan

ağlamamanın yolunu bilen var mı?
ne düşünsekte o an ağlamasak?
sürekli gülmeye mi çalışsak acaba ya da çok mutluyum çok mutluyum mu desek?

bilmiyorumkismile

hep merak etmişimdir bu duyguyu çok üzücü ama bi okadarda mutluluk verici olduğunu düşünüyorum darısı başıma

acaba mahalleli korna sesinden camlara döküldü mü diye perdenin arkasından bakar haldeydim ne baba ne anne ne başka birisi birtek halamın beraber büyüdüğüm oğlu abim belime kurdelemi takarken tutamadım kendimi yoksa gayette soğukkanlı ve umursamaz haldeydim

Benim de düğünüme 2 hafta kaldı ama şu anda kestiremiyorum bile o gün neler olacağını.
Yaşaylım görelim.

bende 2 haftalara düşücem mi acaba sürekli gün saymaya başladım :) hayırlısı olsun cnm senin içinde epey bi yoğun ve heyecanlısındır heralde :)

ya çok zor bişey yaa hele gelin alma bekleniren evde
ve uzaklardan korna sesleri duyulunca herkez bi ayaklanıyo ya
allahım bu nasıl bişey yaa kornolar yaklaşıo evin önüne gelio ve gelin kalkıyo vedalaşıo gidiyo
ay kızar ben nişanlı bile değilim ama çok üzücü bişey ya tabi bi okadarda gurur verici bişey

kızlar bide salonçıkışı daha kötü ya anneler ayrı yola siz ayrı yola of yaa ben evlemiom

bana en çok dokunan konu bu evden çıkarkan vedalaşmadım kimseyle ama salondan çıkarken annemin boynuma sarılısını hala unutamıyorm.çok zor bi durum şimdi kim gelin olsa o evden çıkış anın aklıma geliyor yeni gelin olmus gibi ağlıyorum.ama en zoruda yeni hayatın umduğun gibi olmazsa cok üzülüyor insan . umarım çok mutlu olursun canım

Kısmetse haftaya bugün o duyguları yaşayacağım.Yazdıklarınızı okuyunca bile duygulandım ama genede ağlamamaya çalışacağım

baba evinden daha çıkamıyorum ben ya annemleyim yani bakalım nereye kadar

çok zor bi durumdur herhalde ben kimseye sarılmadan çıkmak istiyorum.....tecrübeli olanlara sesleniyorum :) bizi rahatlatın bu konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…