Baba Bedduası?

Bu kadar sert çıkışlar yapsaydı babam evlenmekten vazgeçerdim eğer ailen yanında yoksa zamanla kocanın yanındada değerin kalmıyor ki aile desteği şart aşk geçici

Bu kadar sert çıkışlar yapsaydı babam evlenmekten vazgeçerdim eğer ailen yanında yoksa zamanla kocanın yanındada değerin kalmıyor ki aile desteği şart aşk geçici

Babası kızı kendi tanıdığı biri ile evlendirmek istiyormuş, onlarda öyleymiş,
sırf babasının gönlü olsun diye kendi köylüsü biri ile evlenmek zorunda değil.

Elalem ne der mi? Elalem ne diyecek ki "aaa şunun kızına bak arapla evlenmiş" mi diyecek? Hem dese bile güzel bir şey amaaan millete ne siz birbirinizi sevdikten sonra.
Bedduası tutar mı onu biz bilemeyiz tabi ama.
Baban da bi değişikmiş. Acaba babanın planında seni tanıdığı ve durumu iyi olan birine vermek mi var?

baban resmen ırkçılık yapıyor..kötü birisi olsa tamam baban haklı dicem..ama dediğin gibi aile çocuğunun mutlu olmasını ister..Rabbim herşeyin en doğrusunu bilir..sen dua et..

Kızlar, Merhaba hepinize.
Kısaca özet geçeceğim konuyu, yardımcı olursanız çok sevinirim. 3 yıllık bir ilişkim var ve 2 senedir ailemle savaş veriyorum resmen. Sevgilimi hiç tanımadan, görüşmeden istemediler. Tek sebep sevgilimin Arap olması, başka hiç bir sebep yok. Babam, sevgilime " dünyanın en iyi insanı olsan da, kızımı çok mutlu edecek olsan da, ben seni istemiyorum. Bu ilişki bitecek " dedi. Bir insan evladı için ne ister? Mutlu olsun, işi olsun, iyi evlilik yapsın vs.değil mi?
Bu süre içinde 25 yaşında olmama rağmen, bir çok kere dövdü. Sevgilime ağıza dahi alınmayacak küfürler edip, tehdit etti. Vazgeçmedik.. Tüm sulalem sanki çok kötü birşey yapmışım gibi, yüzüme tukurduler ( mecazi değil, gerçekten )
Şimdi size sorum şunlar; ortada sebep gösterdiği tek şey Arap olması iken, elle tutulur bir sebebi yokken bu evliliği istemiyor doğacak çocuklarıma kadar beddua etti. Baba bedduasinin tuttuğunu biliyoruz. bedduadan korunmak için birşey var mıdır? Böyle birşey için ettiği beddua tutabilir mi? Tabi Rabbim bilir ama çok korkuyorum.
Slm canım, sen neyi doğru biliyorsan onu yap. Beddua mış, hepsi hikaye öyle babanın ne duası kabul olcak, birdefa duanın kabul olması için gerekçe gerek, oda YOK.

Haksız yere eden kim olursa olsun tutmuyormuş babamda bana çok etti bende hocalara sordum. Beddua etmeyi bişey sanıyorlar.
Allah yardım olsun bacım işin zor ve uzun bir yol inşallah gönlünce olur her şey.
Hep şöyle dua ederdim ben. Allahım hakkımda hayırlı olanı gönlüme, gönlümde olanı da hakkımda hayırlı eyle

Kısaca özet geçeceğim konuyu, yardımcı olursanız çok sevinirim. 3 yıllık bir ilişkim var ve 2 senedir ailemle savaş veriyorum resmen. Sevgilimi hiç tanımadan, görüşmeden istemediler. Tek sebep sevgilimin Arap olması, başka hiç bir sebep yok. Babam, sevgilime " dünyanın en iyi insanı olsan da, kızımı çok mutlu edecek olsan da, ben seni istemiyorum. Bu ilişki bitecek " dedi. Bir insan evladı için ne ister? Mutlu olsun, işi olsun, iyi evlilik yapsın vs.değil mi?
Bu süre içinde 25 yaşında olmama rağmen, bir çok kere dövdü. Sevgilime ağıza dahi alınmayacak küfürler edip, tehdit etti. Vazgeçmedik.. Tüm sulalem sanki çok kötü birşey yapmışım gibi, yüzüme tukurduler ( mecazi değil, gerçekten )
Şimdi size sorum şunlar; ortada sebep gösterdiği tek şey Arap olması iken, elle tutulur bir sebebi yokken bu evliliği istemiyor doğacak çocuklarıma kadar beddua etti. Baba bedduasinin tuttuğunu biliyoruz. bedduadan korunmak için birşey var mıdır? Böyle birşey için ettiği beddua tutabilir mi? Tabi Rabbim bilir ama çok korkuyorum.
Bundan sonra yapacağınız her yanlışın vebalide babanızın üzerine kalacak nitekim ahirette bile sevenleri ayırmıyorlar, babanız da sülaleniz de çok büyük hata yapıyor günahları boynuna :KK43:

Bana başka seçenek bırakmadı. Gerçekten çok uğraştım. Benden hızını alamadı. Kuzeni Italyan biriyle evlenecekmis ona beddua etti geçen gün. Kuzeninin kızı Romanya'li birine kaçtı cocugu var şu an onlara bile beddua ediyo. Allah'a sığındım, pişman etmesin bizi umarım. merisina merisina yagmurzerresi yagmurzerresi Belissima77 Belissima77

Babası kızı kendi tanıdığı biri ile evlendirmek istiyormuş, onlarda öyleymiş,
sırf babasının gönlü olsun diye kendi köylüsü biri ile evlenmek zorunda değil.
Evlilik hatır gönül işi değil işte. Bi akrabası vardı çok istedi beni, çocuk psikopatti. Babam ne dedi? " olsun en azından anasını babasını tanıyoruz! " pardon baba zaten anasiyla babasıyla evlencem haklısın dedim.

Elalem ne der mi? Elalem ne diyecek ki "aaa şunun kızına bak arapla evlenmiş" mi diyecek? Hem dese bile güzel bir şey amaaan millete ne siz birbirinizi sevdikten sonra.
Bedduası tutar mı onu biz bilemeyiz tabi ama.
Baban da bi değişikmiş. Acaba babanın planında seni tanıdığı ve durumu iyi olan birine vermek mi var?

Öyle tanıdığı biri falan da yok. Tabi diyorum ya " bizim köyden alan olmadı bu kızı acaba nesi vardı " derlermis.

yersiz beddua sahibini bulur canım bu baba da olsa paşa da olsa böyledir boş yere edilen beddualar döner dolaşır sahibini bulur sen merak etme :KK14:

Şu elalem ne der lafından nefret ettiğim kadar hiçbir şeyden nefret etmiyorumdur herhalde. Vallahi elalem için yaşamıyorum kendim için yaşıyorum. Çocuklarımı da öyle yetiştiriyorum. Banane elalemden, zaten o henüz kimliği belirlenemeyen elalemler sen ne yaparsan yap diyecek bir şey bulurlar.

Şu elalem ne der lafından nefret ettiğim kadar hiçbir şeyden nefret etmiyorumdur herhalde. Vallahi elalem için yaşamıyorum kendim için yaşıyorum. Çocuklarımı da öyle yetiştiriyorum. Banane elalemden, zaten o henüz kimliği belirlenemeyen elalemler sen ne yaparsan yap diyecek bir şey bulurlar.

Büyüklere anlatamıyorum işte. Elalemin ne dediği benden daha önemli onlara göre. Kimsenin yüzüne bakamazmis. Sanki utanılacak birsey yapmışım gibi ..

Büyüklere anlatamıyorum işte. Elalemin ne dediği benden daha önemli onlara göre. Kimsenin yüzüne bakamazmis. Sanki utanılacak birsey yapmışım gibi ..

Amannn baba dert ettiğin şeye bak ben sevdiceğimle bir evleneyim zaten o elalem denilen kişilerin yüzüne onlar istese de ben bakmam de vallahi.:KK70::KK70:

Hiç sanmıyorummm..Bu derece ayrımcılık yapan.. Ve karşı tarafı bukadar aşagılayan birisnin niye bedduası tutsun ki...
Tabi ki sen bilirsin ama etrafındakiler sadece konuşur...
Kimse kimsenin ekmegini vermiyor...
Anca böyle şeylerde kendilerini ortaya atarlar...
Unutma yanlış olsa bile senin yanlışın...
Kimsenin dogrusu ile hareket etme....

X