Ben de isterim, hangi kız istemezki baba evinden gelinlikle çıkmayı? Annemi tehdit ediyor " eğer bunun dugunune gidersen sen de gelme eve " diye. Hangi kız böyle evlilik hayal eder? Ben istemez miydim eşimle babam arkadaş gibi olsun? Öyle isterdim ki .. Baba kapısı aciksa tabiki guclusun ama ben Sevgilimi birakmadikca o kapı bana acilmayacak ..Canım cok üzüldüm . Biliyorsun benim sevgilimde arap bana babanın yaptığı ırkcılıktan ziyade bir arkadasın dediği gibi korkudan gibi geliyor. Sevgili olmadan önce benim bile boyle süphelerim vardı . Babasının evliliği kaç tane annesi karacarsaflı mı onlara baksan babanla acık acık konussan belkide cozebilirsiniz. Ama bnce aileni arkana mutlaka al mutlaka cünkü biz bi hayat bırakıp baska bi hayata dahil olacagız dümyanın binbir türlü hali var baba evi kapısının acık olması senin hayırına. umarım hersey yoluna girer
Evet, burada çok şeyler okudum. Deli divane aşık evlenip bir kaç ayda boşanan, bikan vs. Ama yaşamadan bilemeyiz ne yazikkihakkınızda hayırlısı olsun canım.
yalnız insanlar evlendikten sonra çok değişiyor, evlenmeden akkoyunmu karakoyunmu hiç bilemez her 2tarafta, ancak ne zaman evlendin o zaman rengi belli olur bence.
çok iyi düşün, ailen seni düşünür hep, sonra pişman olma, evlilik bu geri dönüşü yok, yani boşanırsın ama bekar haline geri dönemezsin.
:) tek değilmişim yani. Amin canım inşallah:) babamlar da beni kaçırmak için şehir değiştirmeye kalmışlardı.
Güldüğüme bakma canım. Allah tez vakitte feraha erdirsin
Normal kapalilar. Yaşam tarzlarını falan bilmiyorum ama :/sevgilinin ailesi nasıl insanlar acaba ben onu çok merak ettim
Amin inşallah, cok tesekkur ederimHaksız beddua tutmaz canım. Irkçılıkta dinimizde yasak zaten. Onun haricinde işin çok zor. Çok üzüldüm. İnşallah sular durulur.
Babanda seni düşünüyor,kızısın sonuçta endişeleniyor tamam ama çok abartmış..En azından çocuğu iyice bir tanısın,ailesini tanısın..Baban işi inada bindirmiş artık baksana kızımı mutlu etsende olmaz demiş çocuğa..Demek ki sebep sadece seni düşünmesi,senin için korkması değil,öyle olsaydı bu kadar kesin konuşmazdı en azından çocuğu tanımaya çalışırdı..Ona göre bi kız istenir, aile uygun görür kıza sorarlar, kız isterse verilir. Taş devrinde yaşıyoruz çünkü. Benimle Türk Olmak için evleniyormus, burda kaçak yasiyormus falan bin tane şey söyledi. Türkiye'nin en adı duyulmus hastanesinde okuyor bu adam, nasıl kaçak olsun? Sırf Türk Olmak için ölümü göze alır mı insan? Almaz. Babama göre sadece bunun için benimle beraber
Canım babasının evliliği kaç taneymiş hiç sordun mu. ? Ya da ailede coklu evlilik yapan. Ben işk onu sormustum.Normal kapalilar. Yaşam tarzlarını falan bilmiyorum ama :/
Evet, burada çok şeyler okudum. Deli divane aşık evlenip bir kaç ayda boşanan, bikan vs. Ama yaşamadan bilemeyiz ne yazikki
Babanda seni düşünüyor,kızısın sonuçta endişeleniyor tamam ama çok abartmış..En azından çocuğu iyice bir tanısın,ailesini tanısın..Baban işi inada bindirmiş artık baksana kızımı mutlu etsende olmaz demiş çocuğa..Demek ki sebep sadece seni düşünmesi,senin için korkması değil,öyle olsaydı bu kadar kesin konuşmazdı en azından çocuğu tanımaya çalışırdı
işte çok iyi düşün, ailene akrabalarına çok iyi kulak ver...
bak farklı şehirlerde bile kültür farkı oluyo ki bu ülke farkı....
sorun olabilir bu, olur demiyorum olabilir diyorum.
belki çok mutlu olcaksınız bilemem sana düşen bence çok iyi düşünmek burada ve dua etmek bol bol....
hadi aldı seni kendi ülkesine götürmeye kalktı, naapcan?
tamam gitmeyiz der ama evlenince iş genelde değişir, ama değişmeyede bilir bilemem geneli bence değişir...
yani verilen söz evlilikte pek güzel yıkılıyor erkekler tarafından zannımca.
bol bol dua et hayırlısı için ve çok iyi düşün.
ben iyi yada kötü demiyorum sadece dikkatli ol diyorum!
evlilik bu dönüm noktası.
3 kardesler ve babası tek evlilik yapmış. O da annesi işte. Amcası falan da tek eşli.Canım babasının evliliği kaç taneymiş hiç sordun mu. ? Ya da ailede coklu evlilik yapan. Ben işk onu sormustum.
Canım cok teşekkür ederim :) l bilmediğim için konuşamıyoruz, öyle bir kaç kelime falan anca :) annesini gördüm, o da beni gördü. Onların tarafinda sorun yok. muallakta değilim ama ailemi yok sayıp gitmek içime sinmiyor. Yoksa bu kadar zamandır giderdim. Arkamda yaşlı gözler bırakmak istemiyorum. Ama bi taraf ağlayacak, belli bu. Allah razı olsun, cok sagolCanım inan kendi derdim gibi dert edindim . Benim anladığm kadarıyla sen aileyi gözden cıkarmaya hazır fakat muallaktasın.ben simdi erkek arkadasımla konustumda ona anlattım konuyu arap kafası aynı olur diye :) sadece tek takıldığı nokta 3 yıldır birlikteler cocugun ailesiyle kız birbirlerini hiç mi görmemiş oldu yani skype dan falan bile olsa. Görmemişler heralde dedim bunun anlamı ailesi kızı kabul etmeyebilir demek oluyor dedi dikkatli olsun cok daha snra ordan da problem yasar döncek kapısı olmazsa pişmanlık yasamasın dedi dualarımız seninlee
Önce diğer mesaja cevap vereyim. Babam kendini sadece Sevgilimi dövmek için paraladi. Normal insanlar ne yapar? Sorup sorusturur çocuğu. Babam bunu yapmadı. Gözümüzün içine baka baka " çok mutlu olacaksınız bile istemiyorum " dedi. Bu cümle bana yetti. 25 yaşındayım, evliliği oyuncak görme yaşım geçti. İnsan yaşamadan bilemez. Kimse boşanmak için zaten evlenmez. İyi niyetli olarak soylediginizi biliyorum, iyice tartmam için. Ama yaşamadan bilemem, kimse bilemez. Annemle babam kuzen, milyon kere boşanma söz konusu oldu. 2 farklı karakter aynı evde, kendi canımız kanimizla anlasamiyoruz bazen. Evlenmeden hiç birini bilemem. Tek bildiğim, geçerli bir neden olmadan bu ilişkiyi bitirmeyecegim
Kızını duşunen iyiliğini isteyen baba dövmez kusura bakmasın kimse.
Kendi dövmesi yetmiyor üstüne de millete laf söyletıyor yuzune tukurtuyor.
Bedduası falan tutmaz. Ama yarın ne getırır belli değil. Yarın öbür gün anlaşamayabilirsiniz de sevgilinle.
Bilinç altını böyle körüklemesine izin verme baban da olsa. Sırf kendi egosunu tatmin için sana da bunları yaşatmaya hakkı yok. Yoluna devam et bence.
Annem, babamın korkusundan hiç söz sahibi olamadı ustumuzde. " babanıza sorun " durumu var bizde, en küçük şey için. Annem başta istemedi. Bi kaç kez gizli görüştü, sevmeye başladı. Sonra babam tehdit etmeye başlayınca korktu.hayırlısı olsun inş canım.
annen ne diyo bu işe?