Hih iste maalasef benim ailemle cok takintili bu konuda sadece arap olmasi zor cunku tr de mezhebide farkli oluyor arap vatandaslarimizin genelde cunku..babaniz cocuklarinizin mezhebinden tutunda farz olarak yapilmasi gereken (ona gore,mezhebine gore)seylere kadar herseyi takiyordur kafasina evet cok seviyorsundur,evet harika bir adamdir sevgiliniz ama oburude baba yaa...bedduasi tutar mi bilemem ama o ata olarak size emek verdiyse soz hakkida olmali diye dusunuyorum ..tum ailenizi silip evlendiniz diyelim ya karsi tarafin ailesi sizi uzerse bu herkes icin ayni oranda bir risk aslinda ...ihtimal hep var gerci kimle evlenireniz evlenin ama cokta karsi gelmeyin babaniza eger tek sorununuz sevgilinizse...allah yardim etsin
Evlilik kumar gibidir, henüz evli değilim ama burdan okuduğum ve gördüğüm kadarıyla biliyorum. Ortada hiç bir sebebi yokken, arkami dönüp gitmek.. elle tutulur tek bir sebep yaevet şu an çok aşığız ama demiyorum ki bu böyle sürer. Evet o baba ama ben de kuklasi degılım ki hayatta sadece 1 defa gerçekten istediğim birsey olsun. Bu evlilik sonuçta. Başkasının yanlisini yasayacagima kendi yanlisim olsun 21 yaşına kadar istediği herseyi yaptırdı. İstediği okula gönderdi, nereye isterse oraya götürdü. Hâlâ da böyle. Ama bu evlilik, bu çok başka, hatır gönül işi değil ;(
Diş hekimliği okuyor, ticaretle uğraşıyor. Burada kazancı çok iyi Allah a şükür. Şimdilik öyle düşüncesi yok. Özgürlüğe alıştı burda, ülkesi biraz sıkı ve burda kazandığı kadar kazanamaz. zaman ne gösterir bilemem ama giderse giderim peşinden. Yaşamadan bilemem tabiPeki bu erkek arkadaşın tıp okuyor sanırım buradan gitmek isterse ne yapacaksın belki ilerde gitmek isteyecek oraya ayak uyduramazsın biliyorsun değilmi çok zor çünkü
Diş hekimliği okuyor, ticaretle uğraşıyor. Burada kazancı çok iyi Allah a şükür. Şimdilik öyle düşüncesi yok. Özgürlüğe alıştı burda, ülkesi biraz sıkı ve burda kazandığı kadar kazanamaz. zaman ne gösterir bilemem ama giderse giderim peşinden. Yaşamadan bilemem tabi
Allah bilir sadece bunu. Kuzenime aynısını yaptılar. Sevgilisinden ayırıp bizim akraba biriyle evlendirdiler. 7 seneden sonra boşandı, 3 sene de bekar gibi yaşadılar zaten. " çocuk çok iyi " diye evlendirmislerdiaynen hatir gonul isi deyil.
iyi bir evliligin de olabilir, cok kotu bir evliliginde olabilir.
Amin inşallah. Çok teşekkür ederimO zaman sıkıntı yok. Benim arkadaşım görev icabı gitti 6 ay kafayı yedi ondan diyorum. Burada kalacaksa sorun değil. Mutlu olursun inşallah
Amin inşallah. Kinadigini başına verdi AllahHaksız beddua tutmaz. Kendini bulur. Allah babanıza akıl, düşünme yeteneği sizede sabır versin. İşiniz zor. Ayrıca kacanları fln kınamasın herkesin basına gelebilir kendisinin bile.
Arabistan'lı değil. Çarşaf zorunlulugu yok ama usturuplu giyinmek var. Burda da zaten öyle giyiyorum artık. Onun için baştan konuştu çünkü çok kıskanç. 2.birini asla kabul etmeyecegimi çok iyi biliyor.Peki şimdi araplarında nasıl olduğunu biliyoz az çok kötülemek için söylemiyorum yarın okulu bitecek Arabistan'a dönmek istiycek diyelim gittiniz diyelim çarşafa girdiniz olabilir ya birdaha evlenmek isterse ya babanızın dediği olursa bunların garantisi varmı.arabistanda kızlar bunun doğal olduğunu zannederek evleniyorlarmış yani koca ikide evlenir üçde normal ben bunu tv de dinledim.Babamızada hak vermiyorum şiddet olmamalı aşağılama ırkçılık asla güzel değil
Inş canım Allah gönlüne göre versin mutlu olmanı dilerimArabistan'lı değil. Çarşaf zorunlulugu yok ama usturuplu giyinmek var. Burda da zaten öyle giyiyorum artık. Onun için baştan konuştu çünkü çok kıskanç. 2.birini asla kabul etmeyecegimi çok iyi biliyor.
Amin, hepimiz inşallahInş canım Allah gönlüne göre versin mutlu olmanı dilerim
Arabistan'lı değil. Çarşaf zorunlulugu yok ama usturuplu giyinmek var. Burda da zaten öyle giyiyorum artık. Onun için baştan konuştu çünkü çok kıskanç. 2.birini asla kabul etmeyecegimi çok iyi biliyor.
Baba bedduası tutar derler. Ben ne olursa olsun bir erkek için aileyi karşıya almayı doğru bulmuyorum. Aynı yollardan geçtim ben de. Eşimi (evet evet evlendik ) hiç tanımadan yargıladı babamlar.
Babam baktım razı değil tek şey söyledim " tamam baba sizin istediğiniz olsun ama sizden tek bir istediğim var şu anki aklım ve hislerimle ondan başkası ile evlenmem. Bana bu konuda baskı yapmayın. Yarın fikrim değişir ama şimdi böyle düşünüyorum." Dedim. Üzerinden 2 ay geçince babam kendiliğinden ikna oldu. Huzurlu ve mutlu bir evlilik nasip oldu.
Demem o ki bu şekilde çık karşısına babanın. Biraz yüz göz olmuşsunuz. Konu biraz soğusun.
Içinizi rahat tutun. Allah hakkınızda hayırlısını versin
Araplarlarla zordur yanliz.
Su anki oldugundan cok daha zor olur muhtemelen.
Ben cok olumlu bakamadim ne yazik ki.
Hadi TR de yasayacak olsaniz neyse de, bir de oralara gitmek.
Bilemiyorum.
Yanlis yapiyorsun gibime geliyor.
Bizim oralarda hep akraba evliliği olur, akraba olmasa da, aynı köyden evlilik olur. Eğer dışardan biriyle evlenirse bir kız " niye bizim köyden alan olmadı, acaba neyi vardı " derler. Özellikle bu cümleyi yazdım "dünyanın en iyi insanı olsan da, kızımı çok mutlu edecek olsan da, ben seni istemiyorum. Bu ilişki bitecek " .. Çünkü başka hiç birşey yok.
:) babamlar da beni kaçırmak için şehir değiştirmeye kalmışlardı.Biz bunları çok önceden yaptık. Bi süre gorusmedik, göze batmadim falan ama çok mutluydu babam. O sırada hep " sunun oğlu varmış " falan demeye başladı. Artık soğutma şansım kalmadı çünkü Ankara ya tasinacaklar. Yani evlenmezsem ben de gideceğim. Allah daim etsin mutlulugunuzu inşallah. Amin, teşekkür ediyorum