Son ettiği kufurlere ve hakaretlere kadar, kapıda dayak yesem bile gelip isteyecegim, babadir o bari istenme heycanini yaşasın dedi. Ki sevgilimin ailesi burada yok, aileme çok iyi bir evlat olabilirdi. Sulalemde herkesin üstümde hakkı var, babam verdi bu hakkı onlara
yuhhhhhh.. ne denir böyle bir adamaEvet, artık olmuyor. İkna da olmuyor. Evlenseniz de bırakmam dedi. " boğazını sıkıcam gözleri yuvalarından çıkana kadar " dedi. Yani evlensek bile rahat yok. İşini falan bozacakmis erkek arkadaşımın.
Peygamber efendimize bir gun bir adam geliyor sizin ummetinizden iki adam beni arap OLMADIGIM icin disladilar diye sikayette bulunuyor peygamber efrndimizde lanet olsun onlara cehennemin en dibine gitsinler diye beddua ediyor .yani irkciligin ne denli kotu bisey oldugunu anlayabiliyoruz burdan.fakaaaaattt arada mezhep farkliligida varsa onu bilemem is biraz karisiyor orada.bana gore mezhepler insanlari guruplastirmak adina ortaya atilmistir diye bir dusuncemde yok degil hani ama yaassaaakk diye cok derine inmiyorum allah sevdiginize kavustursun insallah
Psikoloji kalmadı ki bende. Neye Inanayim ne yapayım şaşırdım.Baban resmen insan ayrımı yapıyor,yaptığı çok yanlış ve günaha giriyor o kadar beddua ederek..Ayrıca Hz.Muhammed efendimiz bile arap,sence tutar mı babanın bedduası bir arapla evleneceksin diye?
Ben kiziyim bana yine bişey yapmaz da, Sevgilimi eline gecirse öldürür. Gözü kararmisyuhhhhhh.. ne denir böyle bir adamaçıldırmış, delirmiş.. aman kendinize dikkat edin. ne yapacağı belli olmaz.
Bizim oralarda hep akraba evliliği olur, akraba olmasa da, aynı köyden evlilik olur. Eğer dışardan biriyle evlenirse bir kız " niye bizim köyden alan olmadı, acaba neyi vardı " derler. Özellikle bu cümleyi yazdım "dünyanın en iyi insanı olsan da, kızımı çok mutlu edecek olsan da, ben seni istemiyorum. Bu ilişki bitecek " .. Çünkü başka hiç birşey yok.bu kadar büyük tepki hem babadan hem akrabalarından bana sanki arap olmasından daha öte başka bir sorun var gibi düşüncesini getirdi?
belki sana göre sorun değildir onlara göre sorundur? belki gerçektende sorundur? varsa söyle?
Heeehhh aynen böyle söylüyor.Baban sanırım seni türkiyeden götürür başını kapatır çarşafa sokar üstüne 3 kadın daha alır gibi şeylermi düşünüyor acaba? gerçi kapalımısın bilmiyorumda bizim komşuda vermemişti kızı bu gerekçelerden dolayı
Üzülme sen kötü birşey yapmamışsın ki..Sevdiğin insanla evlenmek istiyorsun bundan doğal ne var? Babana bir saygısızlık yapmadın,onu üzecek birşey yapmadın,bir kötülük yapmadın ee ne istiyor bu adam daha? Sadece çocuk arap diye mi bu kadar beddua,bu kadar hakaret? Sen kendin için korkma,baban için kork..Zira haksız yere bu kadar beddua ediyor,dönüp dolaşıp onu bulmaz inşallah...Psikoloji kalmadı ki bende. Neye Inanayim ne yapayım şaşırdım.
Hiç görüşmedi, hiç arastirmadi ki başka ne olabilir. 1 kere karsilastilar o da karakolda. Babam öldürmeye gitmiştiOff vay anasini be. Babaya bak.
can güvenliğiniz tehlikede. Ama cidden sadece Arap oldugu icin mi bu?
Heeehhh aynen böyle söylüyor.
Üzülme sen kötü birşey yapmamışsın ki..Sevdiğin insanla evlenmek istiyorsun bundan doğal ne var? Babana bir saygısızlık yapmadın,onu üzecek birşey yapmadın,bir kötülük yapmadın ee ne istiyor bu adam daha? Sadece çocuk arap diye mi bu kadar beddua,bu kadar hakaret? Sen kendin için korkma,baban için kork..Zira haksız yere bu kadar beddua ediyor,dönüp dolaşıp onu bulmaz inşallah...
Hiç görüşmedi, hiç arastirmadi ki başka ne olabilir. 1 kere karsilastilar o da karakolda. Babam öldürmeye gitmişti
Yazık, üzüldüm kızaTahmin etmiştim aynı bizim komşumuz oda çok dövdü kızını babam dayanmıştı kapısına kızı kurttarmak için ama kızın sevgilisi pes etmişti artık. seninki ne güzel etmemiş
Hih iste maalasef benim ailemle cok takintili bu konuda sadece arap olmasi zor cunku tr de mezhebide farkli oluyor arap vatandaslarimizin genelde cunku..babaniz cocuklarinizin mezhebinden tutunda farz olarak yapilmasi gereken (ona gore,mezhebine gore)seylere kadar herseyi takiyordur kafasina evet cok seviyorsundur,evet harika bir adamdir sevgiliniz ama oburude baba yaa...bedduasi tutar mi bilemem ama o ata olarak size emek verdiyse soz hakkida olmali diye dusunuyorum ..tum ailenizi silip evlendiniz diyelim ya karsi tarafin ailesi sizi uzerse bu herkes icin ayni oranda bir risk aslinda ...ihtimal hep var gerci kimle evlenireniz evlenin ama cokta karsi gelmeyin babaniza eger tek sorununuz sevgilinizse...allah yardim etsinTeşekkür ederim bu mesaj için. Evet, mezhep farkliligimiz var ama bunu sorun etmedik 3 senedir. Evlenince ne olur bilemem tabi ama şöyle birşey var o da, ben de mezhebimize çok bağlı değiliz. Allah kitap biliyoruz çok şükür. Fedakarlık olduğu zaman da asariz diye umuyorum. Amin çok teşekkür ederim
Yemin ediyorum gerçek. Facebook konuşmaları bile var. İnanmayan olursa gönderirimbu koni gercek mi ya?
Ona göre bi kız istenir, aile uygun görür kıza sorarlar, kız isterse verilir. Taş devrinde yaşıyoruz çünkü. Benimle Türk Olmak için evleniyormus, burda kaçak yasiyormus falan bin tane şey söyledi. Türkiye'nin en adı duyulmus hastanesinde okuyor bu adam, nasıl kaçak olsun? Sırf Türk Olmak için ölümü göze alır mı insan? Almaz. Babama göre sadece bunun için benimle beraber