ne biçim ailen var? arap olmak adamın suçu mu? ortada bir suç mu, günah mı var? doğmamış bebeğe beddualar, yüze tükürmeler.. normalde kimse için aileyi ezip geçme taraftarı değilim ama senin ailen ezilmeyi hakediyor. çok sinirlendimKızlar, Merhaba hepinize.
Kısaca özet geçeceğim konuyu, yardımcı olursanız çok sevinirim. 3 yıllık bir ilişkim var ve 2 senedir ailemle savaş veriyorum resmen. Sevgilimi hiç tanımadan, görüşmeden istemediler. Tek sebep sevgilimin Arap olması, başka hiç bir sebep yok. Babam, sevgilime " dünyanın en iyi insanı olsan da, kızımı çok mutlu edecek olsan da, ben seni istemiyorum. Bu ilişki bitecek " dedi. Bir insan evladı için ne ister? Mutlu olsun, işi olsun, iyi evlilik yapsın vs.değil mi?
Bu süre içinde 25 yaşında olmama rağmen, bir çok kere dövdü. Sevgilime ağıza dahi alınmayacak küfürler edip, tehdit etti. Vazgeçmedik.. Tüm sulalem sanki çok kötü birşey yapmışım gibi, yüzüme tukurduler ( mecazi değil, gerçekten )
Şimdi size sorum şunlar; ortada sebep gösterdiği tek şey Arap olması iken, elle tutulur bir sebebi yokken bu evliliği istemiyor doğacak çocuklarıma kadar beddua etti. Baba bedduasinin tuttuğunu biliyoruz. bedduadan korunmak için birşey var mıdır? Böyle birşey için ettiği beddua tutabilir mi? Tabi Rabbim bilir ama çok korkuyorum.
Haksız yere edilen beddua baba da olsa tutmaz bence. Döner dolaşır kendini bulur. Sıkma canını. Arap olması neden o kadar korkunç ki?Kızlar, Merhaba hepinize.
Kısaca özet geçeceğim konuyu, yardımcı olursanız çok sevinirim. 3 yıllık bir ilişkim var ve 2 senedir ailemle savaş veriyorum resmen. Sevgilimi hiç tanımadan, görüşmeden istemediler. Tek sebep sevgilimin Arap olması, başka hiç bir sebep yok. Babam, sevgilime " dünyanın en iyi insanı olsan da, kızımı çok mutlu edecek olsan da, ben seni istemiyorum. Bu ilişki bitecek " dedi. Bir insan evladı için ne ister? Mutlu olsun, işi olsun, iyi evlilik yapsın vs.değil mi?
Bu süre içinde 25 yaşında olmama rağmen, bir çok kere dövdü. Sevgilime ağıza dahi alınmayacak küfürler edip, tehdit etti. Vazgeçmedik.. Tüm sulalem sanki çok kötü birşey yapmışım gibi, yüzüme tukurduler ( mecazi değil, gerçekten )
Şimdi size sorum şunlar; ortada sebep gösterdiği tek şey Arap olması iken, elle tutulur bir sebebi yokken bu evliliği istemiyor doğacak çocuklarıma kadar beddua etti. Baba bedduasinin tuttuğunu biliyoruz. bedduadan korunmak için birşey var mıdır? Böyle birşey için ettiği beddua tutabilir mi? Tabi Rabbim bilir ama çok korkuyorum.
Babam insanları çok kınayan biriydi. Hâlâ da öyle. Elalemin kaçan kızlarına bile beddua ederdi. Ortada bir suç yok, günah yok. Gelip " kızım araştırdım işi gücü yokmuş, kötü alışkanlıkları varmış " dese anlardim ama bunu anlayamıyorum ;(ne biçim ailen var? arap olmak adamın suçu mu? ortada bir suç mu, günah mı var? doğmamış bebeğe beddualar, yüze tükürmeler.. normalde kimse için aileyi ezip geçme taraftarı değilim ama senin ailen ezilmeyi hakediyor. çok sinirlendim
Korkunç değil ama ona göre " elalem ne der " ... Çünkü ben değil, elalem evlenecek ya ..Haksız yere edilen beddua baba da olsa tutmaz bence. Döner dolaşır kendini bulur. Sıkma canını. Arap olması neden o kadar korkunç ki?
Irkçılık yapanlardan nefret ederdim, gelin görün ki kendi babam öyle. Benim ne o..lugumu koydu ne sür. ..lugumu.Kusura bakma ama ırkçılık yapan bir babanın bedduasının tutacağını sanmıyorum tutmamalı bu ne ya arap ise ne olmuş günah değilmi ırkçlılık çok sinirlendim normalde babaya karşı gelme derim ama seninki haddini açmış koskoca kadınsın ya beddua ilemi korkutuyor seni
işin çok zor. allah yardım etsin. ben çok sinirlendim. sen nasıl sabrediyorsun bu adama?Babam insanları çok kınayan biriydi. Hâlâ da öyle. Elalemin kaçan kızlarına bile beddua ederdi. Ortada bir suç yok, günah yok. Gelip " kızım araştırdım işi gücü yokmuş, kötü alışkanlıkları varmış " dese anlardim ama bunu anlayamıyorum ;(
Irkçılık yapanlardan nefret ederdim, gelin görün ki kendi babam öyle. Benim ne o..lugumu koydu ne sür. ..lugumu.
Bu sadece özeti. Evimize gelen polisleri, halamla beraber beni dovmesini ve diğerlerini saymıyorum. 2 senedir bekledim, gönlü olsun, tek kiziyim diye. Ama nafile. . Evraklarimizi hazırlıyoruz şu an, yapacak birseyim kalmadı çünküişin çok zor. allah yardım etsin. ben çok sinirlendim. sen nasıl sabrediyorsun bu adama?
Yahu bu ülkede milyon çeşit köken var. Hangimiz has türküz ki? Etnik kimlik evliliklere engel olmamalı. Elalaem de ne diyebilir ki? Benim aklım almıyor.Korkunç değil ama ona göre " elalem ne der " ... Çünkü ben değil, elalem evlenecek ya ..
Son ettiği kufurlere ve hakaretlere kadar, kapıda dayak yesem bile gelip isteyecegim, babadir o bari istenme heycanini yaşasın dedi. Ki sevgilimin ailesi burada yok, aileme çok iyi bir evlat olabilirdi. Sulalemde herkesin üstümde hakkı var, babam verdi bu hakkı onlaraŞok oldum şu anda ve aşırı sinir oldum nefret ediyorum bu tür düşüncelerden bütün sülaleyi üstünüze salmış erkek aarkadaşınız sizi çok seviyor olmaı bütün hakaret ve tehditlere katlanmış bence onun kıymetini bilin
sen elinden geleni yapmışsın. ortada elle tutulur bir sebep olsa tamam da. ırkı için böyle zulüm yapılmaz.Bu sadece özeti. Evimize gelen polisleri, halamla beraber beni dovmesini ve diğerlerini saymıyorum. 2 senedir bekledim, gönlü olsun, tek kiziyim diye. Ama nafile. . Evraklarimizi hazırlıyoruz şu an, yapacak birseyim kalmadı çünkü
Elalem dermis ki " bizim oralardan alan olmadı acaba bir şeyi mi var? " birseyden kastım o minicik et parçası ..Yahu bu ülkede milyon çeşit köken var. Hangimiz has türküz ki? Etnik kimlik evliliklere engel olmamalı. Elalaem de ne diyebilir ki? Benim aklım almıyor.
Hööhhh.. Ohaaa. Çüüşşş... Başka diyecek bişey bulamadım şu an.. Gerçekten babanı tebrik etmek lazım kafası çok güzelmiş.Elalem dermis ki " bizim oralardan alan olmadı acaba bir şeyi mi var? " birseyden kastım o minicik et parçası ..
Evet, artık olmuyor. İkna da olmuyor. Evlenseniz de bırakmam dedi. " boğazını sıkıcam gözleri yuvalarından çıkana kadar " dedi. Yani evlensek bile rahat yok. İşini falan bozacakmis erkek arkadaşımın.sen elinden geleni yapmışsın. ortada elle tutulur bir sebep olsa tamam da. ırkı için böyle zulüm yapılmaz.
kaçıcak mısın?