Gebeliğe Hazırlık B12 vitamin eksikliği hk.!!!!

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

edikom

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
10
Puanlar
8
Merhabalar,

Bebek düşünüyorum. Bu nedenle bir kadın doğuma gittim. Bazı tahliller iste ve bu tahlilleri sağlık ocağında ücretsiz yaptırabileceğimi söyledi. Tahlil sonuçlarını da aile hekimine gösterebileceğimi söyledi. B12 vitamini eksikliği çıktı ve iğne verdi. İlk 5 tanesini 5 gün üst üste sonraki 5 tanesini hafta 1 sonraki 5 tanesini ayda bir yaptır dedi. 6 ay sonra iğne bitiyor. Bitene kadar hamile kalma dedi. b12 değerim 293 eczacıya sordum çokta düşük değil dedi. 6 ay beklemek istemiyorum.6 ay sonra hemen olacak mı onu da bilemiyorum. b12 değeri benimki gibi olup hamile kalan ve sorun yaşayan oldu mu?

O zaman ben öleyim benim de 144 ayni igne hap verdi ben 2 sene kullancam oyle 2 sene hamile kalamazsin demedi hatta cocuk düşündüğümü söyleyince 1 ay sonra degerleri kontrol edelim dedi sacma geldi bana sizin dr un soyledigi

Canım.merhaba. benim b12 deg erim 3 ay önce 80 di :) bebek düşündüğüm için doktora gittim. Benexol tablet ve 5 tane iğne verdi haftada 1 vurdurdum 4 tanesini yaptırıp tekrar kan verdim.ve b12 deg erim 2000 üzerindeydi anlayacağın uçmuş gidiyordu :) şuan 6 haftalık hamileyim çok.şükür ve b12 den kaynaklı problem.yaşamadım kan değerlerim gayet iyi çıktı :) bence sen 1 ay ilaçlarını kullan 1 ay daha sabret korun sonra tekrar tahlil yaptır eminim düzelecektir korkma üzülme bizzat yaşadım korkulacak bir şey değil için rahat olsun :)

Gerçekten ne kadar saçma doktorun yaptığı. B12 hamileyken kullanılıyor diye biliyorum ve değerin düşük deil. Folik asit için belki bekle diyebilirdi ama b12 için saçma olmuş

Bende anlamadım. Hamileyken kullanılabiliyor diye biliyorum.

Gerçekten ne kadar saçma doktorun yaptığı. B12 hamileyken kullanılıyor diye biliyorum ve değerin düşük deil. Folik asit için belki bekle diyebilirdi ama b12 için saçma olmuş
Folik asit 1 aydır kullanıyorum. Belkide onu 1 aydır kullandığım halde 293 değerini az gördü.

5 gün üst üste vermedi mi sana sadece haftalık mı verdi. İğneleri kullandıktan sonra ne kadar süre sonra hamile kaldın.

Bana hamileyken doktor baktı b12 300 cıktı doktr düşük değil normal dedi değer aralığında 190- 800 yaziyordu çok iyi değil ama çokta düşük değil herlde sorun olsaydı soylerdi

5 gün üst üste vermedi mi sana sadece haftalık mı verdi. İğneleri kullandıktan sonra ne kadar süre sonra hamile kaldın.
Bende folik asit kullanıyordum canım ona rağmen 80 di ben hic kırmızı et tuketmedigim için bu şekildeydi deg erim doktor oldukça düşük demişti .. Senin değerin o kadar düşük değil bence . ben ocak ayında kullandım b12 iğnesini bana verdiği iğne haftada bir yapılandı . 5 iğneden 4 tanesini yaptırdım ocak ayında korunduk gittim kan değerim 2000 üzeri çıktı . korunmayı biraktik şubatta gebe kalamadım martta kaldım. Hamile kalınca da yapıldı kan testleri b12 deg erim iyi çıktı doktor sıkıntı yok dedi ekstra b12 takviyesi vermedi şimdilik

Folik asit 1 aydır kullanıyorum. Belkide onu 1 aydır kullandığım halde 293 değerini az gördü.
Folik asitle b12 nin alakası yok zaten ondan sölememiştir. Bende tedavi görüyorum çocuk için b12 140 dı ama doktor b12 tahlili bile istemedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…