B12 Eksikliği

__superisi

Guru
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2013
154
16
B12 vitamini tüm vücut hücrelerinin ihtiyaç duyduğu bir enzim olmakla beraber, B12 vitamini eksikliği tedavi edilmediği durumlarda insan vücudunda ciddi zarar ve tahribatlara yol açmaktadır. B12 vitaminin azalması durumlarda ortaya çıkan belirtilerde en önemlileri kan hücrelerinde azalma ile birlikte aneminin meydana gelmesi, sinir sistemi bozuklukları, mide ve sindirim sistemi bozukluklarıdır. Bununla birlikte gittikçe ciddileşen ve hızla artan kansızlık, cilt bozuklukları ile kabızlıkta seyir gösterir. Kansızlığa bağlı olarak baş gösteren çarpıntı, mide bulantıları, nefes darlığı ve bitkinlikler ile süreç devam etmektedir. Kilo kaybı, unutkanlık, gereksiz korku ve tedirginlik hissi, yorgunluk hissi, sinirsel problemler de B12 vitamin eksikliğinin belirtileri arasında yer almaktadır.

Son düzenleme:
Bu konu hakkında soru sormak isteyenler yazabilir :21::21::21:
merhaba canım
bende de uyuşmalar var zaman zaman b12 hapı kullanıyorum.
ancak kafama şu takılıyor emilim probleminden dolayı iğne olanlar var benim b12 hep düşük çıkıyor ama doktorum hiç iğne vermedi.
Sağlık ocağında yaptırıyorum testleri ve aile hekimim genelde hap veriyor.Kafama takılan bende emilim bozukluğu olup olmadığını nasıl anlayabilirim.
hapı kullandıktan ne kadar bir süre sonra tekrar tahlil yaptırmak gerekiyor...

Bende kilo vermem yavas diye endokrine gittim test
sonuclarina.baktim b12 80 cikmis yarin.testleri.gostermeye.
Gitcem tek korkum igne vermesi referansini hatirlamiorum
ama baya fark vardi
hayatimda hic igne olmadim bu yuzden korkum..
Ama yorgunluk olur arada ama bende.belirtilrri.pek.cikmadi
bende bakalm doktor.ne.dicek

Gerçekten B12 eksikliği çok ciddi bir sorun, ben 6 aylık iğne tedavisi ( haftada bir ) ile atlattım. Çok düşüktü ve unutkanlık kulak çınlaması baş ağrısı inanılmaz fazlaydı.
İleride aizamer olmamak için tekibini yapmak lazım benim rahmetli babaannem malesef böyleydii kimseyi tanımıyordu

Gerçekten B12 eksikliği çok ciddi bir sorun, ben 6 aylık iğne tedavisi ( haftada bir ) ile atlattım. Çok düşüktü ve unutkanlık kulak çınlaması baş ağrısı inanılmaz fazlaydı.
İleride aizamer olmamak için tekibini yapmak lazım benim rahmetli babaannem malesef böyleydii kimseyi tanımıyordu

Simdi hatirladim bende de ara ara randevu aldigim bilgileri
unutuyorum acaba bundan mi ki
hatta telefonla randevu almistim 5dk sonra gene ariip
tarihi istedim iiki endokrine gitmisim bakalm anladigim
tek sonuc b12sonucu oldu yarin bakalm ne dicek doktor

B12 vitamini tüm vücut hücrelerinin ihtiyaç duyduğu bir enzim olmakla beraber, B12 vitamini eksikliği tedavi edilmediği durumlarda insan vücudunda ciddi zarar ve tahribatlara yol açmaktadır. B12 vitaminin azalması durumlarda ortaya çıkan belirtilerde en önemlileri kan hücrelerinde azalma ile birlikte aneminin meydana gelmesi, sinir sistemi bozuklukları, mide ve sindirim sistemi bozukluklarıdır. Bununla birlikte gittikçe ciddileşen ve hızla artan kansızlık, cilt bozuklukları ile kabızlıkta seyir gösterir. Kansızlığa bağlı olarak baş gösteren çarpıntı, mide bulantıları, nefes darlığı ve bitkinlikler ile süreç devam etmektedir. Kilo kaybı, unutkanlık, gereksiz korku ve tedirginlik hissi, yorgunluk hissi, sinirsel problemler de B12 vitamin eksikliğinin belirtileri arasında yer almaktadır.

Ovvv bende kesin B12 eksikliği var yaa. Bunların neredeyse hepsi var.

Bende de B12 eksikliği var. Doktor hap verdi bir süre kullandım ama tüylenme yaptı :KK50: Kollarımda yüzümde tüy nedir bilmezdim. Kullanmayı bıraktım bende :KK50: Ne yapsam bilmiyorum...

Bende de B12 eksikliği var. Doktor hap verdi bir süre kullandım ama tüylenme yaptı :KK50: Kollarımda yüzümde tüy nedir bilmezdim. Kullanmayı bıraktım bende :KK50: Ne yapsam bilmiyorum...
benimde b12 ekikliğim vardı doktora gittim bana b12 hapı verdi bir süre sonra bendede tüylenme yptı bende tüylenme yaptığı için bıraktım b12 iğnleri var onu tevsiye ederim :KK68:

geçen yaz halsizlik şikayetim vardı. kolumu kaldıramıyordum ayakta biraz durayım kötü oluyordum. bir de kilo alamama sorunum var ama kan tahlili yapacaklar acıyacak diye sürekli erteliyordum en sonunda dahiliyeye gittim tahlil yaptırdım. b12 143 çıktı. doktor iğne yazacağım dedi hap istedim hapların bi işe yaramadığını söyledi. neyse, b12 hariç değerler normal diyetisyene gideyim dedim düzenli beslenmeye başladıktan sonra o halsizlik falan hepsi geçti bu yaz daha dinç hissediyorum kendimi. ama hala iğneleri olmadım:KK43: hiç kalçadan iğne olmadım korkuyorum malesef..

benimde b12 ekikliğim vardı doktora gittim bana b12 hapı verdi bir süre sonra bendede tüylenme yptı bende tüylenme yaptığı için bıraktım b12 iğnleri var onu tevsiye ederim :KK68:
Doktora gitmedim bir daha. Sanırım gitsem iyi olacak. Teşekkür ederim önerin için aklımda bulunsun mutlaka doktora da söylerim :KK56:

canım merhaba yazının ustunden uzunca bi zaman gecmiş ama umarım hala forumda uyeliğin aktiftir.bendede b 12 eksikliği var genetik test sonucunda cıktı.ben polikistik overim hala gebe kalamadım ama doktorum bu durumun gebe kalmayla bi alakası olmadıgını sadece hamile kaldıktan 4 ay sonra dusuge neden olacagını soylediler.bilgilerini paylaşırmısın

X