• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

[B]DÜZENLİ ADET GÖREN PKO LULAR kaçıncı denemenizde,tedavili - tedavisiz nasıl haile

yosunnk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2010
147
6
46
Manisa
DÜZENLİ ADET GÖREN PKO LULAR kaçıncı denemenizde,tedavili - tedavisiz nasıl hamile kalabildiniz.

düzenli adet gören pko luyum 7-8 aydır deniyoruz olmadı cnm malesef,olmayacak diyede çok korkuyorum

ben de aynen çok korkuyorum.tek problemim göbek çevremdeki yağlanma
56 kg yim 1.60 boydayım.kıllanma yokk.kilo yok.offf.siz yumurtlamalarınızı hissediyo musunuz?ben dr gidicem bir dahaki aya.şimdi adetliyim işler sıkı izin alamam heralde.ee peki 3-4 aya bir adet görenler nasıl kendiliğinden kalıyo.çok karmaşık bi durum.burada öyle yazan arkadaşlar var.sizde ne gibi belirtileri var pko nun.

bende de pko var..ayrıca prolaktin sorunum var..prolaktinim 60 larda idi dostınex le 0,5 e indi..prolaktin yüksekliğimin nedeni de mikroadenom (hipofiz bezi tümörü)..tabii ki bunlara bağlı olarak adetlerim çok düzensiz ve hamile kalamıyorum..4 aydır hamile kalmaya çalıştım olmadı yanii çok yeni ama dr sorunlarımdan dolayı bikaç ay sonra ek tedavilere başlıycak bende..önce yumurta uyarıcı ile başlıcaz sonra aşılama vb..tıpta 1 sene beklemek gerekiyor infertilite (kısırlık tedavisi) için ama bende sorun çok olunca 1 sene beklenmicek yanii..bunu danıştığım da iyi bi dr..doçent ve klinik şefi..sağlam bilgi yanii a.s
hepinize geçmiş olsun..Allah şifa versin arkadaşlar..

bende de pko var..ayrıca prolaktin sorunum var..prolaktinim 60 larda idi dostınex le 0,5 e indi..prolaktin yüksekliğimin nedeni de mikroadenom (hipofiz bezi tümörü)..tabii ki bunlara bağlı olarak adetlerim çok düzensiz ve hamile kalamıyorum..4 aydır hamile kalmaya çalıştım olmadı yanii çok yeni ama dr sorunlarımdan dolayı bikaç ay sonra ek tedavilere başlıycak bende..önce yumurta uyarıcı ile başlıcaz sonra aşılama vb..tıpta 1 sene beklemek gerekiyor infertilite (kısırlık tedavisi) için ama bende sorun çok olunca 1 sene beklenmicek yanii..bunu danıştığım da iyi bi dr..doçent ve klinik şefi..sağlam bilgi yanii a.s
hepinize geçmiş olsun..Allah şifa versin arkadaşlar..

çok geçmiş olsun canım...allah yüzünü güldürsün.

çok geçmiş olsun canım...allah yüzünü güldürsün.

tşk ederim..Allah sizin de yüzünüzü güldürsün..cümlemizin güldürsün..
bu arada pko nun sizdeki belirtileri ne diye sormuşsunuz..ben de adet düzensizliği var..en az 2-3 ayda bir adet görüyorum..kg olarak zayıfım..49 kg yum..bende kg sorunu yok..az da olsa tüylenme var biraz bende de..o kadar..

anladım cnm.geömiş olsun demiyecem bu bir hastalık değil sonuçta bu gözle bakmayalım.bak benim de yengemde tüylenme ve 2-3 aya 1 adet görme varmış evkenmeden önce.o da senin kg daydı.evlenir evkenmez doğum k. hapı kullanıyo.bırakınca 2-3 ay içinde hamile kaldı düştü.sonra yine kullandı bi müddet.yine bıraktı yine kaldı hamile.bu sefer düşmedi.olunca oluyo yani.bak benim adetlerim düzenli ama ben kalamyorum.bunu anlamıyorum işte.adetlerin düzene girmiyo mu peki.tedavi oldunmu.

ayrıca yok mu hiç fazla üzülmeden uğraşmadan hamile kalanlar.mesela ben kendi durumumda olan arkadaşları merakediyorum şimdi.hep kendimizden birilerini arıoruz değilmi.:):teselli:

anladım cnm.geömiş olsun demiyecem bu bir hastalık değil sonuçta bu gözle bakmayalım.bak benim de yengemde tüylenme ve 2-3 aya 1 adet görme varmış evkenmeden önce.o da senin kg daydı.evlenir evkenmez doğum k. hapı kullanıyo.bırakınca 2-3 ay içinde hamile kaldı düştü.sonra yine kullandı bi müddet.yine bıraktı yine kaldı hamile.bu sefer düşmedi.olunca oluyo yani.bak benim adetlerim düzenli ama ben kalamyorum.bunu anlamıyorum işte.adetlerin düzene girmiyo mu peki.tedavi oldunmu.

bende doğum kontrol hapı kullandım yaklaşık 5 ay..bıraktıktan sonra olan oldu zaten..herşey o zaman ortaya çıktı..dr uma sorduğumda doğum kontrol hapları hastalığı baskılar..o hastalık sende vardı zaten..sadece doğum kontrol hapı hastalık olmasına rağmen adetlerini düzenledi dedi..benim doğum kontrol hapını bırakalı 4 ay oldu hamile falan kalamadım daha..dahası adetlerim hiç düzelmedi..tedavi de önce doğum kontrol hapı ile oldum..sonra prolaktin düşürücü..şimdi ise glifor kullanıyorum..tek tedavi bu zaten şuan bana uygun..bikaç ay sonra yumurtalık geliştirici + aşılama olucak herhalde..dr öyle söyledi..valla bu hastalık mı değil mi bende anlayamadım :)) hastalık desen ilacı yok hastalık demesen halimiz neee hala anlamadım :1no2:

kızlar bişey sorucam..
benim adetim 27 sinde geldi eylülün.daha hala kahverengi geliyo,başta 2-3 gün böyle olup sonra normal seyrinde gelirdi.daha sökülmedi.hatta dün akşamdan beri azaldı diyebilirim.ilk defa böyle bişey başıma geliyor.
ne olabilir ki korktumm.CADIARZU

kızlar bişey sorucam..
benim adetim 27 sinde geldi eylülün.daha hala kahverengi geliyo,başta 2-3 gün böyle olup sonra normal seyrinde gelirdi.daha sökülmedi.hatta dün akşamdan beri azaldı diyebilirim.ilk defa böyle bişey başıma geliyor.
ne olabilir ki korktumm.CADIARZU

seninkini bilmemm ama bende en son son kahve rengi akıntı geldiinde kii bu adetimin bitişinden 1-2 hafta sonraydı,ve devam etti baya ,o ay hamileymişim ,ama bi kaçgün içinde düştüü:(((
bendede hiçbir belirtisi yok pko nun ,2 kerede hamilelik yaşadım ,biri düşük diğeri zorunlu kürtaj,ama şimdi bende hamile kalamıyorum ...2-3 aydır deniyoruz zaten,zeynep kamile gittim geçen hafta adet öncesi test neyin yapcaklarmı dşye ,doktoru görmek kısımet olmadı maalesef ,bi asistan da 2 dk konuştum ,1 yıl geçmeden pko teşhisi konmaz kimseye dedi ,bunlar herkeste görülen şeylermiş ,adet diilsinki hormon testi vereyim dedi ,ama genede hormon testi yaptırmış galiba 4 tüp kan aldılar ,interetten baktım dün sonuçlarıma,ama tabii bişi anlamadım yarın doktoru görürüm belkim kafamçokkarıştı sonrada beni başından savmazsa adetken giderim galibaa...
ya ben kartalda özel bi doktora gidiyorum ama görümcem eczanede çalışıyo iillede zeynep kamil diye tutturduu..daha çok vak'a oluyomuş ordaaa...CADIARZU

seninkini bilmemm ama bende en son son kahve rengi akıntı geldiinde kii bu adetimin bitişinden 1-2 hafta sonraydı,ve devam etti baya ,o ay hamileymişim ,ama bi kaçgün içinde düştüü:(((
bendede hiçbir belirtisi yok pko nun ,2 kerede hamilelik yaşadım ,biri düşük diğeri zorunlu kürtaj,ama şimdi bende hamile kalamıyorum ...2-3 aydır deniyoruz zaten,zeynep kamile gittim geçen hafta adet öncesi test neyin yapcaklarmı dşye ,doktoru görmek kısımet olmadı maalesef ,bi asistan da 2 dk konuştum ,1 yıl geçmeden pko teşhisi konmaz kimseye dedi ,bunlar herkeste görülen şeylermiş ,adet diilsinki hormon testi vereyim dedi ,ama genede hormon testi yaptırmış galiba 4 tüp kan aldılar ,interetten baktım dün sonuçlarıma,ama tabii bişi anlamadım yarın doktoru görürüm belkim kafamçokkarıştı sonrada beni başından savmazsa adetken giderim galibaa...
ya ben kartalda özel bi doktora gidiyorum ama görümcem eczanede çalışıyo iillede zeynep kamil diye tutturduu..daha çok vak'a oluyomuş ordaaa...CADIARZU

sansee günaydın..çevrimiçisin şuan diye yazıyorum..hormon değerlerini merak ediyosan çıkan sonuçları yazarsan yardımcı olmaya çalışabilirim..benim ömrüm hormon tahliliyle geçti :)) yazamıycak durumdaysan da tahlillerine bak LH FSH dan önemli derecede fazla ise polikistik over teşhisi konuluyor..bide prolaktin önemli bi hormon hamile kalabilmek için..yüksekse kalamıyosun ilaç yazılıyo..

ya benim hala gelemiyo bu şey neden böle oldu.yarın 1 hafta olacak.normalde max 3 gün kahverengi lekelenme olurdu adet öncesi.offff belim de çok ağrıyo.sabah test yaptım negatif.ne zor işimiz.

sansee günaydın..çevrimiçisin şuan diye yazıyorum..hormon değerlerini merak ediyosan çıkan sonuçları yazarsan yardımcı olmaya çalışabilirim..benim ömrüm hormon tahliliyle geçti :)) yazamıycak durumdaysan da tahlillerine bak LH FSH dan önemli derecede fazla ise polikistik over teşhisi konuluyor..bide prolaktin önemli bi hormon hamile kalabilmek için..yüksekse kalamıyosun ilaç yazılıyo..

yosunk daha yeni gördüm yazdıını,adet öncesi olduu içn tesler aynı şeyi söytlermi bilmiyorum ama yazıyım ,iyi olur açıklaman ,fakat bende bu değerler yazmıyoo...
TSH: 2.57
PRL: 15.2
FT4: 1.30
HCG<1.00
BU 1. BÖLÜM BİDE AYRICA Şu VAR..
FT3: 3.65
bide şunlr var ..GLU:80 ;BUN;13,3; KREATİNİN:0,6 ; URİK ASİT :4,2 ; ALP :60 ; LDH :168 ; T PROTEİN :8,1 ; ALBUMİN :4,9 ; ALT :14 ; AST : 16

YAAA BİDE KYU RENK OLAN Bİ KAÇ SONUÇ VAR BUNLAR BİRAZ FAZLA ÇIKMIŞŞ:(
CMV IgG:1.3 , Rubella IgG:350 , Toxo IgG2 :3.0, Toxo IgM :3.0
bilirim diyince hepsini yazmış bulundum:)) anldıın kadar aydınlatırsan iyi olur canım:)olumunekankayizsmile

ya benim hala gelemiyo bu şey neden böle oldu.yarın 1 hafta olacak.normalde max 3 gün kahverengi lekelenme olurdu adet öncesi.offff belim de çok ağrıyo.sabah test yaptım negatif.ne zor işimiz.

valla canım yaaa..Allah kolaylık versin hepimize..:(

Back