Azrail bu adamı unuttu!

house a götürmek lazım bu adamı, "everybody dies"

hani house hani

Bizim ülkemizde 100 ü görmek bile mümkün değil........uzun yaşamak için çok az ve sağlıklı beslenip güneş görmek gerekiyor.......bizler yaşamak için yemiyoruz yemek için yaşıyoruz ........çok zor..........kalp krizi fruktozlu besinlerden dolayı 30 lu yaşlara düştü

ne yemiş ne içmiş acaba, insan merak etmiyor değil, bizde olsa hemen bunu sorarlardı

Benim annemin anneanneside 115 yaşında Torununun torununu gördü ve hala inanılmaz dinç.Yanlız başına yaşıyor ve her işini kendi hallediyor..Geçen yıl sigara sağlığa zararlıymış diiyerek yıllarca içtiği sigarayı bıraktı Ama ben yoğun olarak baba tarafı genlerine sahip olduğumdan sanırsam onun kadar uzun yaşayamayacağım

Yalnız ne yiyip içtiğin sigaradan daha belirleyici hastalanma ve yaşlanma konusunda

Yalnız ne yiyip içtiğin sigaradan daha belirleyici hastalanma ve yaşlanma konusunda
Pepe,
tv'de uzun ve sağlıklı yaşamla ilgili bir program var, yanılmıyorsam hafta sonları yayınlanıyordu, Dr.Yasemin Bradley sunuyordu, belli yaşın üstündeki insanları ziyaret edip ne yiyip içtiklerini öğreniyor, o yiyecekler üzerine bilimsel açıklama yapıyordu.

Benim o yaşlı insanların beslenmesinden çıkardığım şey, kesinlikle yüzde yüz doğal beslenme ve hareket, mesela çoğu kendi ürettikleri sebzeleri tüketiyor, hakiki zeytinyağı, doğal tereyağı, yoğurt, yumurta yiyorlar.
Bol sebze meyve tüketimi ve mutlaka hareket.

Bizim insanlarımızdan da uzun yaşayanlar var lakin dediğim gibi yedikleri gerçekten doğal, sanayi malı yemiyorlar, tereyağ mı yiyecek gerçek sütle kendi yaptığı tereyağını yiyor, sebze mi yiyecek çoğunun kendine ait minik bir bahçesi var sebze yetiştirdiği.
Ve gün içinde hareketliler, oturmuyorlar.

Doğduğundan itibaren doğal besleniyorsan ve genetik olarakta hastalıklar konusunda şanslıysan uzun yaşayabiliyorsun, Dr.Bradley soruyor mesela, hiç hasta oldunuz mu? Bir sağlık probleminiz var mı diye? Şeker, tansiyon, kalp rahatsızlıkları gibi hastalığı yok hiçbirinin, hiç doktor yüzü görmemişler, birtek yaşlılığa bağlı ağır işitme ve görme kaybı sorunları var, mesela bir teyzeyle konuşmuştu, teyze dizi mi ağrıyor kekik yağı sürermiş, üşüttü mü kekiğin suyunu içip terletirmiş kendini.

Yani uzun ve sağlıklı yaşamın şu sebzeleri yersen gibi madde madde açıklanacak bir beslenme listesi yok, iki ilke var, doğal beslen ve hareket et. Birde genlerden yana şanslıysan 100'lük dişini görürsün

doğal beslenme ve hareket etmenin yanında......o yiyeceklerden az yemek gerekiyor......üç öğün yemek yemek yada aralarda sağlıklı da olsa birşeyler atıştırmak sürekli insülinin aktive edilmesi genotoksik etkiye ve yaşlanmanın hızlanmasına yol açarmış
hintlilerin bir kısmı bildiğim kadarıyla doğru dürüst yemek yemiyor

Yazık dedeye ya nasıl geçti asırlık ömrü birde ona sormak lazım

Hep söylenir şehir yaşantısının insan ömrünü kısalttığı ya evet bu en önemli gerçek.Doğal yaşam ve doğal beslenme işin sırrı.Tabi birde stressiz bir yaşam.Bizim anneanne köyde yaşıyor mesela.Ama diğer taraftanda fransada yaşadığım süreçtede şunu gördüm ki Fransızlarda çok uzun yıllar yaşayan bir toplum.Ben onların uzun yaşamalarını ise rahat oluşlarına bağlıyorum.Gam yok keder yok onlarda..Az yiyorlar ve bilinçli besleniyorlar..

Son düzenleme:

bende onu dicektim tam, gamsız adam çok yaşar derler ya, rahat olmakta bir etken olabilir mi, sonuçta gergin bi karakter iyi olmasa gerek uzun yaşam için

bende onu dicektim tam, gamsız adam çok yaşar derler ya, rahat olmakta bir etken olabilir mi, sonuçta gergin bi karakter iyi olmasa gerek uzun yaşam için
Bence kesinlikle etken chess..Türklerde köyde yaşayan insanlara bakarsak da daha uzun yaşadıklarını görürüz.Çünkü doğal yaşamın yanında yaşam kaygılarından uzak bir yaşamda sürerler.Yada Fransızlar gibi şehir yaşamı sürerken gamı kederi en az boyutta yaşamak lazım...

Bugün tüm ‘ciddi’ ve ‘kurumsal’ gazeteler ve internet sitelerinde ilginç bir haber dikkat çekti.

Habere göre, Hindistan‘ın Varanasi kentinde yaşayan Mahashta Murasi tam 179 yaşındaydı.

İlgili haber şüphemizi çekse de birçok büyük haber sitesinde de yayınlandığını görerek biz de Demokrat Haber’e koyduk. Sabah’ta yayınlanan haber virüs gibi tüm siteler yayıldı ve maalesef bize de bulaştı.

Yalansavar.org sitesi ise bu haberin yalan olduğunu ortaya çıkardı.

İşte o yazı:

Öncelikle şu sorunun cevabını düşünelim: Bir insanın 179 yaşına kadar yaşaması mümkün mü?

Bugüne kadar belgelerle kanıtlanabilen en uzun yaşam süresi Jeanne Loise Calment adlı hanımefendiye ait. Kendisi, 122 yaşından 164 gün aldığı 4 Ağustos 1997 tarihinde vefat etmiş. Halen yaşayan en yaşlı kişi de 116 yaşındaki Japon Misawo Okawa. Hal böyleyken bir insanın 179 yıl yaşama ihtimali tıbben imkansız gibi görünüyor. Daha ötesi, bu yaşa kadar gelmiş birinin bugüne dek radarların dışında kalması da mantıksız gelmiyor mu?

İkinci nokta haberde geçen “Hintli adam insanlık tarihinin en yaşlı kişisi olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi” ifadesi. Hemen açıyoruz Guiness Dünya Rekorları sitesini ve hiç bir bilgi yok! Hatta, sanki inadına, dünyanın en yaşlı erkeğinin 111 yaşında vefat ettiği haberini görüyoruz.

Sonra haberin kaynağını araştırıyoruz ve yabancı medyada habere yer veren güvenilir bir site olmadığını görüyoruz. Bu bizi şaşırtmıyor. Birkaç tanesini inceleyince haberin kaynağı olarak World News Daily Report adlı site karşımıza çıkıyor.

Bu site, kendi deyimiyle, mizah/düzmece içerikli bir site. Haberin neredeyse iki ay önce çıktığına da dikkat ediyoruz:

Hindistanlı adam 179 yaşında olduğunu iddia ediyor (28 Şubat 2014)

“Vârânasî, Kuzey Hindistan’dan emekli ayakkabıcı Mahashta Mûrasi, Ocak 1835′te doğduğunu iddia ediyor. Guinness Dünya Rekorları’na göre bu, onu hem dünyanın en yaşlı insanı hem de en uzun yaşamış kişisi yapıyor.”

ÖZÜR

Demokrat Haber olarak hafta sonu gülümseten bir haber vermeyi umarak gerçekliğini yeterince araştırmadan, Türkiye’nin ‘büyük’ medya kanallarında yayınlanmış olmasına bakarak bu haberi yayınladığımız için okurlarımızdan özür dileriz.

http://www.demokrathaber.net/yasam/179-yasindaki-hintli-haberi-yalan-cikti-h31654.html

Konu sağlık olunca senin yorumuna yorum yaparken dikkatli olmaya çalışıyorum:)) Mesleğine ve mesleğin doğrultusundaki düşünce ve tecrübelerine boynum kıldan ince
Az yemek bir etkendir mutlaka ama ben genlerin gücüne de inanıyorum, dedelerim aynı yaştalar, bir dedem az yerdi, diğeri ne bulursa götürenlerden, az yiyen dedem çokta hassastı ayrıca, herşeyi götüren dedemse gamsız, az yiyen dedecim 80 yaşında vefat etti, herşeyi yiyen dedem 89 yaşında ve yaşlılık hastalığı denen görme ve işitme kaybı dışında bir sağlık sorunu yok hamd olsun, onun dedesi 130 yaşına kadar yaşamış, dedemde 130 yaşına kadar yaşamayı planlıyor, yaşayan dedem babamın babası, babam rahmetli annesinin genlerini almış sanırım, anne sülalesi 40 ila 60 yaşları arası vefat etmiş hep, benim babamda 61 yaşında vefat etti, dedem 40 yıl önce karısını, 4 yıl öncede oğlunu verdi toprağa.

Gamsızlık etkense benim dedem kesin 130'unu görür:)))

Oyle deme mune tipta hicbirsey yüzde yuz degildir..........gorduklerin tip biliminden daha degerli olabilir.........nihayetinde tip bilimine para karısmistir ve bir yerde ilac sirketlerine hizmet eder
Yalniz su var........eski insanların iskeletleri daha kalin daha dirençli tumör cok nadir........yaslilarda kemik erimesi yok........bazi iskeletlerde hiç diş çürüğü yok.................onlarla aynı genleri taşıyoruz.............bu yuzden bir insanın ne yediği cok belirleyici

babaannem 98 yaşında vefat etti, dünya yıkılsa umrunda olmayan bi insandı, 98 yaşta fena değil ya, :)) duyma sorunu dışında da bi sorunu yoktu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…