torununun torununun ölümünü görmüş adam yaa ben de akşam okumuştum
Pepe,
ölen insanların ailelerinin açtığı tazminat davalarından pay biçin, rahmetli Münevver Karabulut'a ortalama 60 yaşına kadar ömür biçilmişti, 120 yaş aman aman ne yaptınızbacım emekli olunca hemen toparlanıp ahirete doğru yol almak lazım
Benim annemin anneanneside 115 yaşındaTorununun torununu gördü ve hala inanılmaz dinç.Yanlız başına yaşıyor ve her işini kendi hallediyor..Geçen yıl sigara sağlığa zararlıymış diiyerek yıllarca içtiği sigarayı bıraktı Ama ben yoğun olarak baba tarafı genlerine sahip olduğumdan sanırsam onun kadar uzun yaşayamayacağım
Pepe,Yalnız ne yiyip içtiğin sigaradan daha belirleyici hastalanma ve yaşlanma konusunda
Pepe,
tv'de uzun ve sağlıklı yaşamla ilgili bir program var, yanılmıyorsam hafta sonları yayınlanıyordu, Dr.Yasemin Bradley sunuyordu, belli yaşın üstündeki insanları ziyaret edip ne yiyip içtiklerini öğreniyor, o yiyecekler üzerine bilimsel açıklama yapıyordu.
Benim o yaşlı insanların beslenmesinden çıkardığım şey, kesinlikle yüzde yüz doğal beslenme ve hareket, mesela çoğu kendi ürettikleri sebzeleri tüketiyor, hakiki zeytinyağı, doğal tereyağı, yoğurt, yumurta yiyorlar.
Bol sebze meyve tüketimi ve mutlaka hareket.
Bizim insanlarımızdan da uzun yaşayanlar var lakin dediğim gibi yedikleri gerçekten doğal, sanayi malı yemiyorlar, tereyağ mı yiyecek gerçek sütle kendi yaptığı tereyağını yiyor, sebze mi yiyecek çoğunun kendine ait minik bir bahçesi var sebze yetiştirdiği.
Ve gün içinde hareketliler, oturmuyorlar.
Doğduğundan itibaren doğal besleniyorsan ve genetik olarakta hastalıklar konusunda şanslıysan uzun yaşayabiliyorsun, Dr.Bradley soruyor mesela, hiç hasta oldunuz mu? Bir sağlık probleminiz var mı diye? Şeker, tansiyon, kalp rahatsızlıkları gibi hastalığı yok hiçbirinin, hiç doktor yüzü görmemişler, birtek yaşlılığa bağlı ağır işitme ve görme kaybı sorunları var, mesela bir teyzeyle konuşmuştu, teyze dizi mi ağrıyor kekik yağı sürermiş, üşüttü mü kekiğin suyunu içip terletirmiş kendini.
Yani uzun ve sağlıklı yaşamın şu sebzeleri yersen gibi madde madde açıklanacak bir beslenme listesi yok, iki ilke var, doğal beslen ve hareket et. Birde genlerden yana şanslıysan 100'lük dişini görürsün
Yalnız ne yiyip içtiğin sigaradan daha belirleyici hastalanma ve yaşlanma konusunda
Hep söylenir şehir yaşantısının insan ömrünü kısalttığı ya evet bu en önemli gerçek.Doğal yaşam ve doğal beslenme işin sırrı.Tabi birde stressiz bir yaşam.Bizim anneanne köyde yaşıyor mesela.Ama diğer taraftanda fransada yaşadığım süreçtede şunu gördüm ki Fransızlarda çok uzun yıllar yaşayan bir toplum.Ben onların uzun yaşamalarını ise rahat oluşlarına bağlıyorum.Gam yok keder yok onlarda..Az yiyorlar ve bilinçli besleniyorlar..
Bence kesinlikle etken chess..Türklerde köyde yaşayan insanlara bakarsak da daha uzun yaşadıklarını görürüz.Çünkü doğal yaşamın yanında yaşam kaygılarından uzak bir yaşamda sürerler.Yada Fransızlar gibi şehir yaşamı sürerken gamı kederi en az boyutta yaşamak lazım...bende onu dicektim tam, gamsız adam çok yaşar derler ya, rahat olmakta bir etken olabilir mi, sonuçta gergin bi karakter iyi olmasa gerek uzun yaşam için
doğal beslenme ve hareket etmenin yanında......o yiyeceklerden az yemek gerekiyor......üç öğün yemek yemek yada aralarda sağlıklı da olsa birşeyler atıştırmak sürekli insülinin aktive edilmesi genotoksik etkiye ve yaşlanmanın hızlanmasına yol açarmış
hintlilerin bir kısmı bildiğim kadarıyla doğru dürüst yemek yemiyor
bende onu dicektim tam, gamsız adam çok yaşar derler ya, rahat olmakta bir etken olabilir mi, sonuçta gergin bi karakter iyi olmasa gerek uzun yaşam için
Oyle deme mune tipta hicbirsey yüzde yuz degildir..........gorduklerin tip biliminden daha degerli olabilir.........nihayetinde tip bilimine para karısmistir ve bir yerde ilac sirketlerine hizmet ederKonu sağlık olunca senin yorumuna yorum yaparken dikkatli olmaya çalışıyorum:)) Mesleğine ve mesleğin doğrultusundaki düşünce ve tecrübelerine boynum kıldan ince
Az yemek bir etkendir mutlaka ama ben genlerin gücüne de inanıyorum, dedelerim aynı yaştalar, bir dedem az yerdi, diğeri ne bulursa götürenlerden, az yiyen dedem çokta hassastı ayrıca, herşeyi götüren dedemse gamsız, az yiyen dedecim 80 yaşında vefat etti, herşeyi yiyen dedem 89 yaşında ve yaşlılık hastalığı denen görme ve işitme kaybı dışında bir sağlık sorunu yok hamd olsun, onun dedesi 130 yaşına kadar yaşamış, dedemde 130 yaşına kadar yaşamayı planlıyor, yaşayan dedem babamın babası, babam rahmetli annesinin genlerini almış sanırım, anne sülalesi 40 ila 60 yaşları arası vefat etmiş hep, benim babamda 61 yaşında vefat etti, dedem 40 yıl önce karısını, 4 yıl öncede oğlunu verdi toprağa.
Gamsızlık etkense benim dedem kesin 130'unu görür:)))
Konu sağlık olunca senin yorumuna yorum yaparken dikkatli olmaya çalışıyorum:)) Mesleğine ve mesleğin doğrultusundaki düşünce ve tecrübelerine boynum kıldan ince
Az yemek bir etkendir mutlaka ama ben genlerin gücüne de inanıyorum, dedelerim aynı yaştalar, bir dedem az yerdi, diğeri ne bulursa götürenlerden, az yiyen dedem çokta hassastı ayrıca, herşeyi götüren dedemse gamsız, az yiyen dedecim 80 yaşında vefat etti, herşeyi yiyen dedem 89 yaşında ve yaşlılık hastalığı denen görme ve işitme kaybı dışında bir sağlık sorunu yok hamd olsun, onun dedesi 130 yaşına kadar yaşamış, dedemde 130 yaşına kadar yaşamayı planlıyor, yaşayan dedem babamın babası, babam rahmetli annesinin genlerini almış sanırım, anne sülalesi 40 ila 60 yaşları arası vefat etmiş hep, benim babamda 61 yaşında vefat etti, dedem 40 yıl önce karısını, 4 yıl öncede oğlunu verdi toprağa.
Gamsızlık etkense benim dedem kesin 130'unu görür:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?