Doğuma Hazırlık Azra ismi hakkında bilgisi olanlar?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

azurem

Yıldız
Kayıtlı Üye
6 Mart 2011
721
142
123
kızlar doğacak kızıma isim bulmaya çalışıyoruz. artık ismiyle hitap etmek istiyorum kızıma :) azra ismi ni düşünüyorum şu anda. Azra ismiyle tanıdığı olanlar var mı? her çocuk kendine hastır tabi ki ama ben isimlerin karakterleri etkilediğine inanıyorum. öğretmen olduğum için öğrencileri gözlemliyorum ve mesela fatih ismindekiler şöyle oluyor, fatmalar bu şekilde diye kanıya vardığım isimler var.

ama azra diye hiç tanıdığım yok. var mı hi. Azra tanıyan, ya da ismi Azra olan?

şimdi pek çağdaş üyeler başlar azra azraili çağrıştırıyor diye. ya da kuran'da şöyle böyle geçiyor diye. bence azra ismini çok yanlış yere sordunuz. :37:

ki bence gayet güzel havalı bir isim.

Son düzenleme:
kızlar doğacak kızıma isim bulmaya çalışıyoruz. artık ismiyle hitap etmek istiyorum kızıma :) azra ismi ni düşünüyorum şu anda. Azra ismiyle tanıdığı olanlar var mı? her çocuk kendine hastır tabi ki ama ben isimlerin karakterleri etkilediğine inanıyorum. öğretmen olduğum için öğrencileri gözlemliyorum ve mesela fatih ismindekiler şöyle oluyor, fatmalar bu şekilde diye kanıya vardığım isimler var.

ama azra diye hiç tanıdığım yok. var mı hi. Azra tanıyan, ya da ismi Azra olan?

benım kızımın ısmı azra suanlık cok ıyı ama buyuyunce nasıl olur bılemem benım cok hosuma gıttı azra ısmı ben yanına bıde berın ekledım:)azra berın oldu herkez cok begenıyo degısık bı ısım

Biz de azra yı düşünüyoruz hz meryem e verilen güzel bir lakap
el degmemiş inci
ayak basılmamış toprak demek
bir bayanda olması gereken en güzel hal degil mi
hem de gayet son model bi isim :)

Azra (العذراء) ismi, Arapça kökenli bir isim olup “el değmemiş bakire kız, delinmemiş inci, ayak basılmamış kum” gibi anlamlara gelir.

Kız çocuklarına bu ismin verilmesinde herhangi bir sakınca yoktur.:34:

Back
X