Erkek İnfertilitesi azospermi ve ROSİ yöntemi

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

naznazli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2017
124
68
98
Arkadaşlar merhaba ,

Forumda farklı konu başlıkları altında bu yöntemden bahsedildi, bu konuyu daha detaylı araştırabilmek adına odak konu olarak başlatmak istedim ve duyduklarımız okuduklarımız yada tecrübe edinen arkadaşlar varsa burdan birbirimize faydalı olalım.

Eşim azospermi 5 yıllık evliyiz ve bir mikro tese ameliyatı ( Yrd. Doç. Dr. Tansel Kaplancan) tarafından yapıldı sonuç olumsuz olgun sperm bulunamadı dendi bize ve bir de varikosel ameliyatı oldu tek taraflı 1 sene oldu (Prof. Dr. Leon Saporta) tarafından yapıldı. Bunun yanı sıra ilaç tedavisi vs. kulandı destek amaçlı ama henüz bir çıkış olmadı.

Bu yöntemle ilgili başvuran varmı yada dr u ile görüşen ve tabiki DR. ÖNERİLERİNİZ

Peki hormonlar nasıldı sizin? Bizim fsh yüksek testesteron düşük

bizim FSH yüksek 18 ama bu bir yıl once yaptırmış olduğumuz bir test varikoselden sonra hiç tahlil yaptırmadık fsh içinde teseden önce 3 ay kadar iğne tedavisi oldu düşmüştü birde dr bizden ekstra olarak inhibin b testi istedi oda düşük çıktı.

bizim FSH yüksek 18 ama bu bir yıl once yaptırmış olduğumuz bir test varikoselden sonra hiç tahlil yaptırmadık fsh içinde teseden önce 3 ay kadar iğne tedavisi oldu düşmüştü birde dr bizden ekstra olarak inhibin b testi istedi oda düşük çıktı.
İnhibin b testini duydum. Bu test ameliyat öncesi sprem olup olmadığına dair bilgi veriyormuş doğru mu acaba?

icsi2.png

Günümüze kadar nonobstrüktif hastalarla ilgili bilim adamlarının yaptıkları çalışmalar bir sonuca ulaşamadı. 2016 yılında Japon Bilim adamları Round Spermatid Injection (ROSI) (yuvarlak kök hücre tekniği) tekniği ile 14 adet sağlıklı bebek dünyaya getirdiklerini bildirdi.

Bu konudaki gelişmeleri yakından takip eden Göztepe Medical Park Tüp Bebek Laboratuvarı Sorumlusu Ferhat Cengiz, Japonya’da gerekli eğitim ve sertifikasyon programını tamamlayarak bu tekniği Türkiye’de ilk defa kendi merkezinde uygulamaktadır.

Bu yöntem düşük şansta verse de azospermik hastalara yine de son olarak çare olarak sunulmaktadır.

ROSI%CC%87-300x225.png

Germinal Hücrelerin Tanımlanması, Seçimi ve Kullanımları

Spermatid Sınıflandırılması (Tesarik 1998)

Sa1: Pürüzsüz yüzeye sahip spermatid çekirdeği çevreleyen küçük hacimli sitoplazma, yaklaşık 8 – 10 mm çapa sahip olup yoğun bir nükleus yapısına sahiptir. Nükleus periferinde ileride akrozomu oluşturacak olan bir akrozomal vezikülü bulunur.

Sa2: Sa1 spermatid formuna çok benzemekle birlikte akrosomal vesikül belirgin bir şekilde gözlenir ve hafif bir flagellım ıluşumu izlenir.

Sb1: Yuvarlak baş ve yuvarlak çekirdek yapısına sahiptir.Akrosomal vesikül nükleer yüzeyin üst kısmında ortaya çıkar.

Sb2: Yuvarlak baş içinde akrosomal vesikül ile plasma zarından ayrılmış ve sitoplazmanın üst kısmına doğru ilerlemiş oval çekirdekleri vardır.ortaya çıkar. Sitoplazma sadece akrosomal vesikülün üst kısmında yoktur.

Sc1: Yuvarlak baş ve uzun çekirdeğe sahip bu spermatidin gelişim düzeyinde mitokondrial boyun

Sc2: Baş uzamaya başlar.Sitoplazmik yoğunluk çekirdek çevresindedir.

Sd1: Başın uzun olarak izlendiği bir gelişim evresidir.Sitoplazmik yoğunluk akrosomal vesikülün alt kısmına doğru yoğunlaşmıştır.

Sd2a: Sitoplazmik yoğunluk çekirdeğin alt kısımlarında görülmeye başlar.

Sd2b: Sitoplazmik yoğunluk seviyesi artık çekirdeğin alt kısmındadır.

FERHAT CENGİZ
Medical Park Göztepe Tüp Bebek Merkezi laboratuvarında Embriyoloji Laboratuvar Direktörü ve Sorumlu Embriyolog olarak çalışan Ferhat Cengiz, başta spermin morfolojik değerlendirmesi, Azospermi, IMSI tekniği çalışmalarının yanı sıra Ko-Kültür, Vitrifikasyon ve Trofoektoderm Biyopsi gibi ileri laboratuvar teknikleri uygulamalarında başarılı sonuçlar elde etmiştir. Round Spermatid Enjeksiyonu ile ilgili çalışmaları devam etmektedir.

Rosi tekniği yeniden gündemde sanırım :( yeni haber var mı? Bu sabah beyaz tv de centrum clinic te bulunan Recai Pabuçcu bilgi verdi rosi için başarılı bir gebelik elde edilmiş. Eşim 3 kere mikrotese oldu ve sonuç negatif germ hücre bulunmuş öyle demişti her doktor. Kafam çok karıştı

Rosi tekniği yeniden gündemde sanırım :KK43: yeni haber var mı? Bu sabah beyaz tv de centrum clinic te bulunan Recai Pabuçcu bilgi verdi rosi için başarılı bir gebelik elde edilmiş. Eşim 3 kere mikrotese oldu ve sonuç negatif germ hücre bulunmuş öyle demişti her doktor. Kafam çok karıştı
Bilgi alırsan bana da haber ver .

Bilgi alırsan bana da haber ver .
Haber sitelerinin çoğunda mevcut olan bi haber. İlk gebelik gerçekleşmiş. Buraya sorayım dedim ama sanırım başka bilgisi olan yok :( biz evlat edinmek için başvuru yaptık ama yine de bu tekniğin başarısını duyunca duyarsız kalamadım. Gidişata göre hareket etmeye karar verdik eşimle. En azından 1-2 yıl bekleyip görüp öyle hareket ediceZ sanırım. Çünkü en sondaki hayal kırıklığının kelime karşılığı yok..

Haber sitelerinin çoğunda mevcut olan bi haber. İlk gebelik gerçekleşmiş. Buraya sorayım dedim ama sanırım başka bilgisi olan yok :KK43: biz evlat edinmek için başvuru yaptık ama yine de bu tekniğin başarısını duyunca duyarsız kalamadım. Gidişata göre hareket etmeye karar verdik eşimle. En azından 1-2 yıl bekleyip görüp öyle hareket ediceZ sanırım. Çünkü en sondaki hayal kırıklığının kelime karşılığı yok..
arkadaşım nasılsın özledim seninle konuşmayı yazmıştim ama girmediğin için görmedin sanırım. İyisin inşallah dimi.

arkadaşım nasılsın özledim seninle konuşmayı yazmıştim ama girmediğin için görmedin sanırım. İyisin inşallah dimi.
İyiyim hamdolsun sen nasılsın :) aslında arada girip bakıyorum ama sayfalar ilerlediği için hepsini okuyamıyorum. tedavi konuları kapalı bizim için hala bekliyoruz evlat edinme süremiz devam ediyor. Rosi tekniği ile ilgili gelişme olunca yeniden Bilgi paylaşımı yapalım dedim. Sen neler yapıyorsun.

Şükür canım iyiyim bende. Tedaviye devam. Hakkımızda hayırlısı inşallah hepimizin. Ben senin söylediğin tarihteki beyaz tv nin yayın akışına baktım ama bulamadım canım ya. Link falan varsa yollasana.

Şükür canım iyiyim bende. Tedaviye devam. Hakkımızda hayırlısı inşallah hepimizin. Ben senin söylediğin tarihteki beyaz tv nin yayın akışına baktım ama bulamadım canım ya. Link falan varsa yollasana.
http://hbr.tk/mQsiHT
Umarım açılır yorumunu merak ediyorum. Tedaviniz nasıl gidiyor hangi aşamada ilerleme var mı? Celalettin hocayla devam ediyordunuz değil mi?

merhaba

konuyla alakalı 3ncugebelikte olmuş ama malesef sadece ankarada kulanılmaya başladı bu yöntem bu yüzdende eşim pek yanaşmadı biraz daha bekleyelim dedi bakalım

merhaba

konuyla alakalı 3ncugebelikte olmuş ama malesef sadece ankarada kulanılmaya başladı bu yöntem bu yüzdende eşim pek yanaşmadı biraz daha bekleyelim dedi bakalım
Başka bir topicte gebelik sonlandı diye okumuştum ve üzülmüştüm. Şimdi sizden 3. Gebeliği duyunca çok sevindim En Büyük TÜRKİYE İnşallah daha da çoğalsın. Acaba neden sadece Ankara da sizce? İstanbul da da olmalı aslında..

Başka bir topicte gebelik sonlandı diye okumuştum ve üzülmüştüm. Şimdi sizden 3. Gebeliği duyunca çok sevindim En Büyük TÜRKİYE İnşallah daha da çoğalsın. Acaba neden sadece Ankara da sizce? İstanbul da da olmalı aslında..

açıkçası bilgim yok acıbademi aradım tüpebek bölümünde rosi yöntemi il ilgili çalışmanız varmı diye malesef yok dendi

bencede istanbuldada olması gerekn bişey bakalım. ben kendi adıma gebeliklerin ilerlemesini bekleme taraftarıyım ozaman içersinde istanbulada ulaşmış olur bu teknoloji ;)

açıkçası bilgim yok acıbademi aradım tüpebek bölümünde rosi yöntemi il ilgili çalışmanız varmı diye malesef yok dendi

bencede istanbuldada olması gerekn bişey bakalım. ben kendi adıma gebeliklerin ilerlemesini bekleme taraftarıyım ozaman içersinde istanbulada ulaşmış olur bu teknoloji :KK66:
İnşallah en yakın zamanda ulaşır.. benim için yapılan yer önemli değil giderim ama calışmalar biraz daha netleşmesi lazım. Tansel hoca bize 3 kişiden 1 inde bulamıyoruz demişti biz de 3 kişi içinden bulunamayan olmuştuk :KK1:

Haber sitelerinin çoğunda mevcut olan bi haber. İlk gebelik gerçekleşmiş. Buraya sorayım dedim ama sanırım başka bilgisi olan yok :KK43: biz evlat edinmek için başvuru yaptık ama yine de bu tekniğin başarısını duyunca duyarsız kalamadım. Gidişata göre hareket etmeye karar verdik eşimle. En azından 1-2 yıl bekleyip görüp öyle hareket ediceZ sanırım. Çünkü en sondaki hayal kırıklığının kelime karşılığı yok..
merhaba celalettin hocaya gittiniz.celalettin peru.ben ondan ve başarılarından çok umutluyum

Back
X