Çok geçmiş olsun . Benimde eşiminde 0 çıkışı varda daha sonra üroloji doktoru bulduk bi süre tedavi gördü eşim tüp bebek için sperm çıkışı oldu. 2 kere tüp bebek tedavisi gördüm. 2. Denemede çok şükür pozitif oldu daha bende çok yeni.Arkadaşlar iki gündür üzüntüden mahfolmuş durumdayım eşimin sperm sayısı 0 herşeyi dünden beri bir sürü araştırma yapıyorum ancak benimle tecrübesini paylaşabilcek yada bu durum hakkında bilgisi olan varmı bana yardımcı olsa.Nasıl bi yol izlemeliyiz direk tüp Bebek merkezinem gitmeliyiz yoksa kanalda tıkanıklık vs oluyoda bunu mu denemeliyiz
Şu mesajınız o kadar iyi geldiki bana sağlıkla kucağınıza alın inşallahÇok geçmiş olsun . Benimde eşiminde 0 çıkışı varda daha sonra üroloji doktoru bulduk bi süre tedavi gördü eşim tüp bebek için sperm çıkışı oldu. 2 kere tüp bebek tedavisi gördüm. 2. Denemede çok şükür pozitif oldu daha bende çok yeni.
Allah razı olsun inşallah. İnşallah sizde en kısa sürede güzel sonuçlar alırsınız. Bizde öğrenince çok üzülmüştük tarifi olmayan bi üzüntü. İlk başta normal hastanede başladık tedaviye doktorlar ilaç verdi 3 ay kullan gel dedi böyle devam ettik değişen bişey olmadı ultrason felan istendi bişey çıkmadı. Sonra bizde bu konuda uzman üroloji doktoru araştırdık. Doktor ilaç bitkisel ilaç bi kaç tane de doğal yiyecekler önerdi Doktor'un istediği zamanlarda sperm testi verildi en son tüp bebek için yeterli sperm olduğu söylendi o saatten sonra tüp bebek merkezine başladık. Çok şükür 2. Denememizde tuttu.Şu mesajınız o kadar iyi geldiki bana sağlıkla kucağınıza alın inşallahsüreçten biraz bahsedebilir misiniz süreciniz nasıldı rica etsem
Ben de aynı durumu geçen ay yaşadım ilk yapmanız gereken ileri teknoloji bir laboratuvar testi tekrarlamak biz normal bir laboratuvarda yaptırmıştık ve yanlış sonuç vermişler hastanede tekrarladık normal geldi. Daha sonrasında tüp bebek merkezinde bir ürologla görüşmek mantıklı. Sperm testi için de tüp bebek merkezi tercih edebilirsiniz onların aletleri bu konuda daha gelişmiş laboratuvarları. İnşallah güzel haber alırsınız bana yazabilirsiniz kötü hissederseniz.Arkadaşlar iki gündür üzüntüden mahfolmuş durumdayım eşimin sperm sayısı 0 herşeyi dünden beri bir sürü araştırma yapıyorum ancak benimle tecrübesini paylaşabilcek yada bu durum hakkında bilgisi olan varmı bana yardımcı olsa.Nasıl bi yol izlemeliyiz direk tüp Bebek merkezinem gitmeliyiz yoksa kanalda tıkanıklık vs oluyoda bunu mu denemeliyiz
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim şuan hem bi çaresizliğin içindeyim hemde eşime destek olmak adına napıcağımı bilemiyorum burda birilerinin teselli olabileceğini umarak yazdım ve yorumlarınız gercekten birazda olsa ferahlattı umarım hepimiz en kısa sürede atlatırızBen de aynı durumu geçen ay yaşadım ilk yapmanız gereken ileri teknoloji bir laboratuvar testi tekrarlamak biz normal bir laboratuvarda yaptırmıştık ve yanlış sonuç vermişler hastanede tekrarladık normal geldi. Daha sonrasında tüp bebek merkezinde bir ürologla görüşmek mantıklı. Sperm testi için de tüp bebek merkezi tercih edebilirsiniz onların aletleri bu konuda daha gelişmiş laboratuvarları. İnşallah güzel haber alırsınız bana yazabilirsiniz kötü hissederseniz.
Umarım geçtiğiniz bütün dikenli yolların sonu çiçek bahçesiyle biter .Biz de yolun çok başındayız herşeyden önce eşlerin moralini düzeltme işi düşüyo üzerimize ama inşallah ağır olan bu imtihanı en güzel şekilde geçeriz mutlu haberlerinizi bekliyoruzBizde aynı sorunları yaşadık. 2 yıllık evliyim eşim azosperm. Çok kötü günler geçirdik eşim boşanmayi bile düşündü benden. Erkekler bu konuda çok hassas olabildiğince anlayışlı davranmaya çalıştım. Hatta etrafimda hiç kimse eşimin azosperm olduğunu bile bilmiyo. Sirf dışarıya karşı kendini mahcup veya farklı hissetmesin diye soran herkese bende problem var dedim kendi aileme bile .aslında böyle sorunlarla karşılaşınca tedavi olumlu veya olumsuz bir şekilde sonuçlanıp bitiyo . Ama tedavi sürecinde yaşanılan psikolojik şeyler daha çok etkiliyor insani . Uzattım biraz kusura bakmayın. Bizde çok doktora gittik tıkanıklık var dediler ameliyat oldu ama düzelmedi. 1 yıl sonra tese ameliyati oldu eşim. 4 embriyo dondurduk nasipse Bizde bidahaki ay transfer olacağız. Rabbım gönlünüze göre versin . Hayırlısı ile evlatlarımızı kucağımıza sağlıklı bi şekilde almayi nasip etsin Rabbım.
Çok teşekkür ederim . İnşallah hepimiz güzel haberler veririzUmarım geçtiğiniz bütün dikenli yolların sonu çiçek bahçesiyle biter .Biz de yolun çok başındayız herşeyden önce eşlerin moralini düzeltme işi düşüyo üzerimize ama inşallah ağır olan bu imtihanı en güzel şekilde geçeriz mutlu haberlerinizi bekliyoruz
Arkadaşlar iki gündür üzüntüden mahfolmuş durumdayım eşimin sperm sayısı 0 herşeyi dünden beri bir sürü araştırma yapıyorum ancak benimle tecrübesini paylaşabilcek yada bu durum hakkında bilgisi olan varmı bana yardımcı olsa.Nasıl bi yol izlemeliyiz direk tüp Bebek merkezinem gitmeliyiz yoksa kanalda tıkanıklık vs oluyoda bunu mu denemeliyiz
Mikro tese yöntemıyle sperm buluyorlar bıldıgım kadarıyla cok basarılılarArkadaşlar iki gündür üzüntüden mahfolmuş durumdayım eşimin sperm sayısı 0 herşeyi dünden beri bir sürü araştırma yapıyorum ancak benimle tecrübesini paylaşabilcek yada bu durum hakkında bilgisi olan varmı bana yardımcı olsa.Nasıl bi yol izlemeliyiz direk tüp Bebek merkezinem gitmeliyiz yoksa kanalda tıkanıklık vs oluyoda bunu mu denemeliyiz
Yani aslında bakarsanız bu süreci öğrendikten 1 yıl sonra bebek sahibi olanlarda var iç açıcı tarafı bu tabi negatif yönleri de yok değil ancak böyle bi durumda pozitif şeyleri düşünerek ve yakınlarınızla bu durumu konuşarak bu süreci daha rahat atlatabiliriz ilk doktor sağolasın o kadar sert söylediki çok moralimiz bozuldu yarın bizde tekrar başka bi doktora gidicezMerhaba bizde eşimle kontrole gidelim dedik bende bi sıkıntı çıkmadı ama eşimin azosperm olduğunu öğrendik 2 kez sperm testi verdik doktor eşimi biraz rahatlatmış neler yapılacağı konusunda ama tabi ben araştırmalara başlayınca daha da bi tedirginlik durumu oldu suan ne yapacağımı bilmiyorum