Aziz Sancar: Müslüman olduğumu ABD'de söyleyemem

Yagmurun_kizi

Çocuklarım benim herşeyim...
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
6.602
8.284
Aziz Sancar: Müslüman olduğumu ABD'de söyleyemem

Nobel ödüllü Aziz Sancar, Müslüman olmaktan gurur duyduğunu ancak bunu ABD'nin birçok bölgesinde söyleyemediğini belirtti.
20.12.2015 - 07:18

aziz-sancar_9863.jpg

Nobel Kimya Ödülü'nü alan Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar, Amerika'daki yaşamına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sabah gazetesine konuşan Sancar, son zamanlarda yaşananlardan dolayı Amerika'nın birçok yerinde Müslüman olduğunu söyleyemediğini belirtti.

aziz-sancar_3127.jpg

ABD VE BATI'DA İSLAMOFOBİ
Aziz Sancar'ın açıklamalarından bir kısım;

ABD başta olmak üzere Batı'da Müslümanlara yönelik yaşanan İslamofobiye karşı ne hissediyorsunuz?

IŞİD başta olmak üzere kendini sözde, İslam ile özdeşleştiren bazı terör örgütleri nedeniyle dünyadaki tüm Müslümanların töhmet altında bırakılması, dışlanması ya da potansiyel terörist muamelesi görmesi kabul edilemez. Ben 1982 yılından bu yana Amerika'da yaşayan Müslüman bir Türk olarak bu durumdan rahatsızım. Son olarak gördünüz işte, ABD Başkan Adayı Donald Trump çıktı ve "Ülkeye Müslümanlar alınmasın" dedi. Her ne kadar ABD hükümeti karşı çıktığını, kabul etmediğini söylese de ABD halkının yüzde 50'sinde bu düşünce taban buldu. Yani sadece marjinal bir fikir olarak kalmadı. Bir şekilde İslamofobik, Müslüman karşıtı düşünceler destek bulabiliyor hâlâ. Bu son derece tehlikeli bir durum.

"ABD'NİN BİRÇOK YERİNDE MÜSLÜMAN OLDUĞUMU SÖYLEYEMEM"
Bir Müslüman olarak ayrımcılığa uğradığınızı hissetiniz mi?

Ben şahsen böyle bir ayrımcılığı yaşamadım çünkü benim yaşadığım bölge farklı kültürlere olan saygısı ve özgürlükçü tavırlarıyla tanınıyor. Nobel ödülünü kazandıktan sonra yaşadığım yer olan Kuzey Carolina eyaleti Chapel Hill Belediye Başkanı beni onurlandırmak için şehrin anahtarını hediye etti. Orada yaptığım konuşmada, Chepell Hill'in farklı kültürlere hoşgörü gösteren ve özgürlüklere saygı duyan bir şehir olduğunu ancak bu durumun tüm Amerika için geçerli olmadığını söyledim. Ben bir Müslüman olmaktan gurur duyuyorum ancak son günlerde devam eden tartışmalar nedeniyle bunu Amerika'nın birçok yerinde söyleyemem dedim. Bu sözlerim birçok gazetede yer buldu. Hatta benim bir karikatürümü bile yapmışlar. Umuyorum ki aldığım Nobel ödülü, farklı kültürlerin, farklı dil ve dindeki insanların birbirini anlamasını yardımcı olur.

http://www.ensonhaber.com/aziz-sancar-musluman-oldugumu-abdde-soyleyemem-2015-12-20.html

eeee. ne ekersen onu biçersin. islamafobi boşu boşuna olmadı dünyada.
her an yanında bir müslüman seni tarayacak yada kendini patlatacak korkusu bu tepkilere sebep.
biz alıştık her an başımıza bir şey gelmesinede,,her an korkuyla yaşamaya (sağolsunlar bazıları sayesinde yaşıyoruz senelerdir,) elin amerikalısı neden yaşamak istesin bunu.

Islam dünyası yetiştirdiği bilim adamlarıyla, sanatçılarla, mucitlerle tanıtmış olsaydı kendini batı dünyasına eminim kimse islama kötü gözle bırakmazdı.
Ama saldırgan eylemlerle, canlı bombacilarla, uçak kaciranlarla tanıyor adamlar bizi. Ne yapsınlar, başlarına taç mı etsinler bu durumda?

Ben yahudilerden çok korkuyorum mesela. Hiç korkan var mı? Katliamlarını dünyanın gözü önünde yapıyor dur diyen var mı? Bu dünyada katledilen müslüman sayısı nedir? Amerika ırak ta ne kadar insan öldürdü. Bir sorun var mı? Biz onlardan korkmuyoruz, onlar birbirinden korkmuyor ama her ne hikmetse biz hep katil oluyoruz korkulan oluyoruz. Ya onların amacı bu zaten. Müslümanları sevmiyorlar bir bahane buluncada hiç kaçırmıyorlar. Ama bunlara hak veren müslümana ne demeli? Ben müslümanlar suçsuz demiyorum. Hatta çok suçluyuz bunu biliyorum. Ama milyonlarca insan katledip sonra da dönüp Müslümanları barbar diye suçluyorlar. Bir kesim de aaa çok haklısınız diyor. Dinime küfreden müslüman olsa bari sözü tam açıklıyor durumu.

Yahudilerden korkan yok hakkaten yıllardır müslüman kanı içiyorlar oysa..
Neden çünki kendi işbirlikçileri ve ölenlerin müslüman olması kimseyi ırgalamıyor..

Ben yahudilerden çok korkuyorum mesela. Hiç korkan var mı? Katliamlarını dünyanın gözü önünde yapıyor dur diyen var mı? Bu dünyada katledilen müslüman sayısı nedir? Amerika ırak ta ne kadar insan öldürdü. Bir sorun var mı? Biz onlardan korkmuyoruz, onlar birbirinden korkmuyor ama her ne hikmetse biz hep katil oluyoruz korkulan oluyoruz. Ya onların amacı bu zaten. Müslümanları sevmiyorlar bir bahane buluncada hiç kaçırmıyorlar. Ama bunlara hak veren müslümana ne demeli? Ben müslümanlar suçsuz demiyorum. Hatta çok suçluyuz bunu biliyorum. Ama milyonlarca insan katledip sonra da dönüp Müslümanları barbar diye suçluyorlar. Bir kesim de aaa çok haklısınız diyor. Dinime küfreden müslüman olsa bari sözü tam açıklıyor durumu.
sizbir musevinin yada hristiyanın normal vatandaş görünümünde ,din adına, kafe,engelliler hastahanesi yada müzikhol basıp masum halkı taradığını veya kendini patlatarak o insanları öldürdüğünü duydunuzmu. bir dini terör örgütü olarak.
ona göre cevap vereceğim size. filistin ve israildeki savaştan bahsetmiyorum yalnız

elmayla arudu karıştırmayalım. savaş olduğu yerde vahşet olur. bakınız afrikadaki katliamlara. iç savaşa. yada savaşlara.
ama sen gidip paristeki normal bir cafeyi din adına tararsan yada abdeki bir hastaneye girip oradaki engellileri din adına tararsan, kalkıpta aa yahudilerde yaptı dersen komik kaçarsın.. yahudi x dini terör örgütü yok. yada hristiyan y terör örgütü

sizbir musevinin yada hristiyanın normal vatandaş görünümünde ,din adına, kafe,engelliler hastahanesi yada müzikhol basıp masum halkı taradığını veya kendini patlatarak o insanları öldürdüğünü duydunuzmu. bir dini terör örgütü olarak.

Müslümanlığın böyle olmadığını tüm dünya biliyor. Herkes biliyor. Saçma salak bir örgüt müslümanım dedi diye tüm müslümanlar manyak mı oldu. Bunca şeyi yapanların müslümanım demesi hiç birşey ifade etmiyor. Çünkü islam bu değil. Yani şimdi hristiyanlığı laf olsun diye ağzına alıp türlü katliamlar yapan bir örgüt olsa tüm Hristiyanlar terörist mi olacak. Ayrıca sonuç ne olursa olsun. Katledilen insan. Bebek Çocuk kadın yaşlı erkek. Nasıl ve ne şekilde öldürüldükleri önemli mi

Müslümanlığın böyle olmadığını tüm dünya biliyor. Herkes biliyor. Saçma salak bir örgüt müslümanım dedi diye tüm müslümanlar manyak mı oldu. Bunca şeyi yapanların müslümanım demesi hiç birşey ifade etmiyor. Çünkü islam bu değil. Yani şimdi hristiyanlığı laf olsun diye ağzına alıp türlü katliamlar yapan bir örgüt olsa tüm Hristiyanlar terörist mi olacak. Ayrıca sonuç ne olursa olsun. Katledilen insan. Bebek Çocuk kadın yaşlı erkek. Nasıl ve ne şekilde öldürüldükleri önemli mi
bilmiyor. onları çokmu bilgili sanıyorsunuz bimiyorlar ve korkuyorlar.. gel onlara anlat. adam yaşadıklarını biliyor.
benim kafeme gelip hristiyan x örgütü. dinim adına sizi taradım ve kendimi patlattım dese ve bunu her ülkede yapsa . aynını düşünürüm. ve hristiyanlardan korkarım.istememde ülkeme.. aynı şey

katledilen savaştaki musevi çocuklar,müslüman çocuklar,hristiyan çocuklar,zenci beyaz sarı ırktan çocuklar hepsine üzülüyorum ben. masum olan hekes için. o ayrı. zaten savaş feci.

Adam Amerikada musluman oldugumu soyleyemem dememis, Amerikanin her yerinde soyleyemem demis.. eh bu da son derece normal, bizim ulkede de doguda Turk, batida Kurt oldugunu soylemek bayagi bir sıkıyor.. hemen ya ad takiyorlar, ya disliyorlar vs..

Bu arada sadece muslumanlara degil, Amerikanin bir cok bolgesinde koyu renkli insanlara karsi bir farkli davranma sekli mevcut.. benim hindu arkadasim da, patronum da ayni davranisa maruz kalanlardan.. ama butun bunlara karsin dinin yasanabilecegi en iyi yer olarak goruyorum Amerikayi..

Haklı olduğunuz taraflar çok.
Ben bir çok kereler batının vicdansızlıklarını ,doğuyu hep sömürdüğünü dile getirdim.
Bizim haksız olduğumuz taraf ne biliyor musunuz?
Onlar bizi birbirimize düşürürken zekamızı kullanmıyoruz.Çalışkan değiliz ve fazla kaderciyiz.

bakın ikide bir müslümanlık bu değil diyorsunuz da.
Şu forumda çam ağacı ile ilgili konuya bir baksanız kaç çeşit müslümanlık var der şaşırırsınız.
Kimi çam ağacı süslemeyi bile hristiyanlık sayıp dinden afaroz ediyor.
Bir insan kendine müslümanım diyorsa müslümandır.
Yok o öyle değil yok o böyle değil diyerek insanları bunaltıyorsunuz.
Herkesin aklı var beyni var.
Müslümanlık beğendiremiyoruz bazılarına.

Akp israelle işbirliğine girmek üzere kışın onların gazlarıyla evinizi ısıtacaksınız , iran kardeş ülkesine pahalı satıyor müslüman müslümanı arkadan bıçaklıyor iş birliği yok , mezhep kavgasından dolayı dirlik yok birlik yok

insanı insan olduğu için kabul etmeyenlere dininin ne olduğunu söylesen ne olur söylemesen ne olur. en iyisi aralarında bulunmamak.

Türklerin genel özelliği mi nedir kendimizi anlatmakta sıkıntı çekiyoruz. albert einstein yahudilere baskılardan dolayı okulunu terk etmek zorunda kalmış, alman vatandaşlığından çıkmış, neticede yahudi bilim adamı diye nam saldı.

X