• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Azerbaycan’da LGBT aktivisti intihar etti

Misty Day

she wolf
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
2.835
4.190
198
Azerbaycan’da 20 yaşındaki LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) aktivisti İsa Şahmarlı, kendisini gökkuşağı bayrağıyla asarak intihar etti.
52e1064232dc9f1b9489b441

Kaos GL'nin haberine göre Azad LGBT grubunun başkanı olan 20 yaşındaki İsa Şahmarlı, dün Bakü’de çalıştığı ofiste, arkadaşları tarafından ölü bulundu.
“Hepimiz Ölümümde Günahkârsınız”
Şahmarlı, intiharından önce Facebook hesabından paylaştığı notta şu ifadelerde bulundu:

“Gidiyorum. Herkes hakkını helal etsin. Bu ülke, bu dünya bana göre değil... Mutlu olmak için gidiyorum... Anneme de onu çok sevdiğimi söyleyin. Hepiniz ölümümde günahkârsınız. Bu dünya benim renklerimi taşıyacak kadar güçlü değil. Elveda."
“Eşcinseller Bakü’de de Rahat Rahat Gezebilsin”
Şahmarlı, verdiği bir röportajda “ümit ediyorum ve bir gün göreceğim ki Bakü’nün gökyüzünde LGBT bayrakları dalgalanacak. Esas görmek istediğim şey de eşcinsel bir çiftin el ele Bakü’de rahat rahat gezebilmesi,” demişti.

Kendisiyle birkaç hafta önce yapılan bir söyleşide de aile baskısının pek çok LGBT genci intihara sürüklediğini belirtmişti.

http://www.cnnturk.com/haber/yasam/diger/azerbaycan-da-lgbt-aktivisti-intihar-etti

Son düzenleme:
Burada bile bu konuya ilgi gösterilmemesi aslında çok şeyi belli ediyor.

Aslolanın kişinin hangi cinsiyeti sevdiği değil, nasıl bir insan olduğunu anlayacağımız günlerin geldiği görebilmek isterim. Türkiye'de bana yetişmez herhalde ama çocuklarımın Ayşe'nin Fatma'yı, Ahmet'in Mehmet'i sevmesinin bizi ilgilendirmediği bir ülkede yaşıyor olmasını isterim.

İnsanların sırf cinsel kimliklerinden ötürü aşağılanmadığı, dışlanmadığı hatta öldürülmediği bir dünyada olmak isterim. En temel hak olan yaşama hakkının sadece heteroseksüellere değil, homoseksüel, biseksüel ve transseksüellere de tanınmış olmasını isterim. LGBT bireylerden bahsederken ayıp bir konudan konuşuluyormuş gibi davranılmamasını isterim.

En komiği de "LGBT haklarını savunuyorsun, kesin sen de lezbiyensin" sığlığından çıkılmasını isterim.

Çok şey istiyorum farkındayım.

LGBT ... derin bir yara aslında.. Bu insanlara çalışma,sağlık hatta yaşama hakkı dahi tanımayan bağnaz,ahlaksız kitle gece olunca onların yataklarında sıraya girmesini çok iyi biliyorlar.... :ssz:

:50: Allah rahmet eylesin...

bizim gibi toplumlar, bu insanları sapık, ya da hasta olarak değerlendiriyor hala!!!!

şunu iyi anlayın artık: eşcinsellik hastalık değildir, bir seçim hiç değildir. öyle doğarlar, öyle yaşarlar. o insanların doğası da bu. ellerinde olsa, bizim gibi toplumlarda asla eş cinsel olmayı seçmezlerdi. bu insanlara cinsel yönelimlerinden dolayı baskı, şiddet, aşağılama, tecavüz her şey reva görülüyor, yazık yazık.

Bu ülkede kadın olmak bile suçken, lgbt bir tercih ve buna saygı duyulmasını beklemek çok büyük bir lüks bu topraklarda.

Hala kadınların servişmekten zevk aldığını canının istediğiyle sevişebileceğini kabullenememiş bu coğrafya. İki kadının sevişmesini mi kabullenecekler allah aşkına.

Maalesef bunun bir seçim olduğunu söylemek çok yetersiz kalır........hormonların işlevselliği ile ilgili komlex bir mesele........örneğin bir insanın erkek olması için anne karnında fetüsün beynin testesteron hormonu tarafından işlenmesi gerek bu olmadıysa vücut sonrada testesteron hormonu salgılasa dahi bu insan ölene dek kendini kadın hisseder.........gerçekten komplex bir konu.........gel de bizim yobazlara fizyopatoloji anlat

Maalesef bunun bir seçim olduğunu söylemek çok yetersiz kalır........hormonların işlevselliği ile ilgili komlex bir mesele........örneğin bir insanın erkek olması için anne karnında fetüsün beynin testesteron hormonu tarafından işlenmesi gerek bu olmadıysa vücut sonrada testesteron hormonu salgılasa dahi bu insan ölene dek kendini kadın hisseder.........gerçekten komplex bir konu.........gel de bizim yobazlara fizyopatoloji anlat

Yobazlara böyle anlatırsan da tedavi olmaları gerektiğini söylüyorlar. :)

Azerbaycan’da 20 yaşındaki LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) aktivisti İsa Şahmarlı, kendisini gökkuşağı bayrağıyla asarak intihar etti.
52e1064232dc9f1b9489b441

Kaos GL'nin haberine göre Azad LGBT grubunun başkanı olan 20 yaşındaki İsa Şahmarlı, dün Bakü’de çalıştığı ofiste, arkadaşları tarafından ölü bulundu.
“Hepimiz Ölümümde Günahkârsınız”
Şahmarlı, intiharından önce Facebook hesabından paylaştığı notta şu ifadelerde bulundu:

“Gidiyorum. Herkes hakkını helal etsin. Bu ülke, bu dünya bana göre değil... Mutlu olmak için gidiyorum... Anneme de onu çok sevdiğimi söyleyin. Hepiniz ölümümde günahkârsınız. Bu dünya benim renklerimi taşıyacak kadar güçlü değil. Elveda."
“Eşcinseller Bakü’de de Rahat Rahat Gezebilsin”
Şahmarlı, verdiği bir röportajda “ümit ediyorum ve bir gün göreceğim ki Bakü’nün gökyüzünde LGBT bayrakları dalgalanacak. Esas görmek istediğim şey de eşcinsel bir çiftin el ele Bakü’de rahat rahat gezebilmesi,” demişti.

Kendisiyle birkaç hafta önce yapılan bir söyleşide de aile baskısının pek çok LGBT genci intihara sürüklediğini belirtmişti.

http://www.cnnturk.com/haber/yasam/diger/azerbaycan-da-lgbt-aktivisti-intihar-etti

o kadar cahil,o kadar yobaz bir toplumda yaşıyoruzki,kimse kimsenin ne hissettigini bilmeden anlamadan konuşuyor,yorum yapıyor,yargılıyor infaz ediyor,aileleler ve cevreler cocuklarının cvresindeki toplumdaki insanların eşcinselliliğinden utanıyolar,halbu ki utanması gerekilen şeey aptallıkları cahillikleri insan olamamaları

Biz LGBTT ciler sesimizi cikarmadikca YOBAZ toplum dahada agresiflesiyor farkindasiniz degil mi ?

Burasi Türkiye , Burasi Müslüman ülke ( ki müslüman ülke yoktur ülkeler din tasimaz insanlar tasir )

Allah katinda yeri yok vs vs gibi cümlelerden o kadar biktiki Escinseller

Bi genc arkadasimiz daha dayanamadi intihar etti..

Hem hemserim olan hemde renktasim olan arkadasim ölümüyle ölümsüzlügünü gerceklestirdi

Böyle haberlar görmeme dilegiyle :43:

Back