• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Az Yediğimiz En Faydalı 11 Gıda

Kalliste

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2007
9.109
59
363
55
Eskişehir

New York Times, internet sitesinde Yemekten kaçındığımız ancak sağlığa en faydalı 11 gıdayı açıkladı.

İŞTE O BESİNLER...

Pancar: Folik asit bakımından zengindir. Kırmızı rengini veren pigmentler kansere karşı savaşır.

Lahana: Kanserle savaşan enzimleri harekete geçiren "sulforaphane" isimli kimyasalı içerir.

Pazı: Yapraklarında, gözleri yaşlanmanın etkilerinden koruyan karotenoid maddesi bulunur.

Tarçın: Kan şekeri ve kolesterolü kontrol etmeye yardımcı olur

Nar suyu: Antioksidan bakımından zengindir. Tansiyonu düşürür

Kuru erik: İçeriğinde yüksek miktarda Antioksidan içerir.

Kabak Çekirdeği: Yüksek mineral oranı erken ölüm riskini azaltır.

Sardalya: Demir, magnezyum, bakır, çinko, fosfor, potasyum, manganez içerir

Zerdeçal: Vücutta iltihaplanmayı önler ve kansere karşı koruma sağlar

Yaban Mersini: Hafızayı kuvvetlendirir.

Kabak: Kalori değeri düşük, lifler bağışıklık sistemini güçlendiren A vitamini bakımından zengindir. Uzun süre tok tutar.

Ben şu sıralarda özellikle çocuklarımda aşırı ders çalışmaya bağlı göz yorgunluğu olduğu için buna iyi gelen bir meyve buldum, şimdiye kadar yaban mersinini hiç tüketmiyordum ama faydalarını okuduktan sonra mutfağımdan eksik etmemeye karar verdim... Tadı da çok nefis, kuruyemişçimden kurutulmuşunu alıyorum fakat tam kuru da olmuyor çayı nefis tavsiye ederim... Buyurun faydalarına bir göz atın...

* Yaprak ve kuru meyvelerinden yapılan çay ishal giderici özellik taşımaktadır.
* Yaban mersini çayının bayanlarda özel günlerin etkisini azalttığı ve düzene sokmaktadır.
* Yaban mersini çayının idrar yolu enfeksiyonlarında antibiyotik etkisi göstermektedir.
* Kansere karşı vücudu koruyan enzimleri aktive etmektedir.
* Anti kanserojen ve antioksidan özelliğe sahiptir.
* Yağlı bileşiklerin vücuttan atılmasını sağlar.
* Taze olarak yenildiğinde kanı temizler.
* Besleyici olmasına rağmen kalori ve sodyum içeriği düşüktür.
* Kan şekerini düşürür
* Bağırsak metabolizmasını düzenleyen lifli özelliği vardır.
* Kan kolesterolünü düşürür.
* Pektin içeriği yüksektir.
* Kalp krizi riskini azaltır.
* Gece görüş kabiliyetini artırır.
* HIV VİRÜSÜNÜN tekrarlanmasını azaltır.
* Damar elastikliği ve gözlerin geçirgenliğini artırır
* Vücutta biyoaktif madde olarak kullanılan polifenoller, aktokyaninler, flavanoller ve tanenlerce zengindir.
* Kansere karşı savaşan ELLAGIC-ASİT içeriği oldukça yüksektir.
* Diyetlerin sağlıklı ve çok değerli bir parçasıdır.
* Göz yorgunluğunu giderir, miyopluk ve şeker hastalığından kaynaklanan görme bozukluklarını engeller. Kamaşma, kılcal damar çatlaması ve gece körlüğünü ortadan kaldırır.
* Kabızlık, bulantı, mide kramplarını ve ülseri önler.
* Damar sertliği oluşumunu engeller.
* Varis ve basur’u (hemoroit) iyileştirir.
* Sakinleştirici özelliği vardır.
* Ağız içi yaralarını iyileştirir.
* İltihaplar için dezenfektan özelliği taşır potasyum içeriği son derece yüksektir
* Araştırmalara göre günde bir kâse yaban mersini, yaşlılık nedeniyle oluşan tahribatı önleyip hafızayı güçlendiriyor.

hımmm adı duyduğumuzda beğenmediğimiz besinlerde ne faydalar varmış.emeğine sağlık kallisim

yaa ben bunların aslında hepsini yerim de karşıma çıkması önüme gelmesi lazım.. malesef işimize en kolay hangisi gelirse onu hazırlayıp yiyoruz hep.. en çok yenen yemek herkes için bence bu geçerli, makarna, pilav, patatesin versiyonları et tavuk yoğurt.. işte sürekli el altında olup hazırlaması en kolay ve doyurucu şeyler. şimdi nerde bulcam yaban mersinini mesela.. yok ki bizim burda aktar filan.

bi de bi misair gelcekse mutlaka et köfte pilav olmadan olmaz deniyor. aslında harika sebze yemekleri yapılabilir ama bunlar hoş görülmüyor. bi yere misafirliğe gitsen karşılaştığın şeyler et pilav evde olsan yapacağın et pilav istemeye istemeye wallahi bıktım sıkıldım artık ben bu durumdan....

hem sebze yemeklerini yapmak onları yıkamak temizlemek hepsi daha uzun süre alıyor. hele bir de eşiniz sevmiyorsa hem onca uğraşıyorsunuz hem de pek takdir görmüyorsunuz. hiç hoşuma gitmiyorrrrrrrrrrrrr. dün akşam pırasa yemeği yaptım mesela eşim yedi hemen bitsin diye hızlı hızlı yedi ben anladım tabi tavırlarından et pilav olsa yavaaş yavaş sindire sindire yiicek. ya neyse asıl sorun yanınızda sizin gibi bütün bunları yemek isteyecek birisinin olmaması evet evet asıl sorun bu, ben onca şeyi boşuna yazdım :(

Son düzenleme:
pancar tursusuna ve ozellıkle lahanaya bayılırım.lahananın salatası corbası yemegı kısacası her seyını yaparım.

kızlar evet zerdeçal çok faydalı .. 20 liğimi çektrmştm diş iltihap yapmış. ağrıdan ölğyodum en agır antibiyotiği verdi doktor ne agrı kesiciler kullandm geçrmedi , sabah akşam 1 er çay kaşığı zerdeçal içmeye başladım 2. günden sonra etki etmeye başladı çok şükür rahatım şimdi... bide zerdeçal iltişhap kuruttugu için sivilceler içinde iyiymiş

Back