• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Az su içmek yağı artırıyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi dids
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

dids

f & d
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
6.481
23
358
44
YETERLİ miktarda su tüketilmemesinin, vücutta biriken yağ miktarını artırdığı ve metobolizmayı olumsuz etkilediği belirtildi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı'nda görevli Diyetisyen Canan Değirmenci, beslenme alışkanlığında yapılan en önemli hatalardan birinin yeterli su içilmemesi olduğunu söyledi. Günlük alınan su miktarı azaldıkça, vücutta depolanan yağ miktarının arttığını belirten Değirmenci, “Az su içildiğinde, vücut kendinde bulunan suyu tutmaya çalışır. Su yediklerimizin sindirilmesi ve emilmesi için gereklidir. Kabızlığın bir nedeni de az su içilmesidir. Kabızlık kilo artışını etkileyen bir bozukluk” dedi.

Yapılan en önemli hatalardan birinin de öğün atlamak olduğunu kaydeden Değirmenci, bu durumda kişinin bir sonraki öğünde doymak bilmediğini, atladığı öğünden çok daha fazlasını yediğini kaydederek, “Öğünü atlama kan şekerinin düşmesi, kabızlık, baş ağrısı, metabolizmanın yavaş çalışmasına neden olarak sağlığı bozar” diye konuştu.

Enerjisi yüksek, besleyici değeri az besinleri sık yemenin de beslenme hatası olduğunu vurgulayan Diyetisyen Değirmenci, “Çayı, kahveyi şekerli içmek, çikolatalara, alkollü içeceklere hayır diyememek, kızartmalara bayılmak, hamur işlerini masadan eksik etmemek kilolara yeni kilolar eklemekten başka hiçbir işe yaramaz” dedi.

‘DOĞRU ALIŞKANLIKLAR EDİNİLMELİ’

Canan Değirmenci, sürekli kilo alıp vermenin zayıflamak isteyen kişilerin en büyük sorunu olduğunu, kısa sürede hızlı şekilde verilen kiloların, metabolizma hızının yavaşlamasına, yeme bozukluklarına, moral bozukluğuna ve başarısızlık duygusuna neden olduğunu söyledi. Bu döngü tekrarladıkça, zayıflamaya çalışan kişilerin kalori gereksinmesinin azaldığını ve daha zor kilo verildiğini kaydeden Canan Değirmenci, sağıklı kilo kaybı ve verilen kilonun korunması için yeme alışkanlıklarında, fiziksel aktivite alışkanlıklarında kısacası yaşam tarzında doğru ve kalıcı değişiklikler yapılması gerektiğini vurguladı.

(alıntıdır)

ben çok su içiyorum fakat öğün atlama gibi kötü bir alışkanlığım var kilom sabit kaldı ama fazla olduğunun farkındayım yürüyüşte yapıyorum sık sık az yesem düzene girecek bunuda biliyorum ama birtürlü dengeleyemedim çok doğru bilgiler sağoluna.s.

bende en az gunde 2lt su iciyorum ama ara ogun yapamiyorum malesef .ara ogunleride duzenli yapsam super olucak galibayerimseniben

Son düzenleme:
selam ben suyu,su içmeyi çok severim.yazın günde 4 litre kışınsa 3 litre içerim abartmıyorum.için arkadaşlar su sağlıktır .çay içeceğinize su için çünkü hiçbir içecek suyun yerini tutmuyor maalesef...

gün içinde çay aramam ama su arar oldum artık, ben normalde suyu sevmezdim ama kilo vermeye karar verince ilk önce suya alışmaya başladım ve alıştımda ... okuldayken 1 bucuk litre suyu bitiriyorum aynı sekilde evdede 3 litr3 yada 3 bucuk litre su iciyorum günde

kızlar her gün yanımda litrelik şişe su vardır ve bittikçe doldurur mutlaka gunde en az 2 bucuk litre su ıcerım..kendimi dinç hissettirmenin yanısıra metabolizmam hızlı calısıyor cildim saglıklı ve herseyden once bazen yemeyi kacırsam spor yapamasam bile cok su ıctıgım ıcın ne şişkinlik ne de kilo almak...sanki yedigimi anında yakıyorum..kesinlikle tavsiye ederim

ben günde 3 litre su içiyorum göbeğim var eritemediğim :S karnım sabah düpdüzken su sayesinde şişiyo göbeğim belirginleşiyo şişkinliği önlemek icin ne yapmam lazım

Ben günde 2 bardak su bile içimiyorum yahu, bir düzeltemedim şunu.

Back