• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi az kilolu bebeklere nasıl kilo aldırdınız

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bence çocuğun yapısından kaynaklanan bi durum bu arkadaşlar ben kızım zayıf doğduğu için kilo alması için 4 aylıkken ek gıdaya oda pirinç unu bebe bisküvisi muhalleb
tarzı şeyler yedirmeye başladım (11 yıl önce )bi işe yaramadı :( hep zayıf bi çocuk oldu tecrübeli bi doktora sorduğumda senin çocukların kilolu olmazlar dedi biz karı koca ince kemikliyiz çocukluğumda bende zayıftım sanırım genetik çok önemli kızım şimdi daha iyi ama Allaha şükür bebekliğinde çivi gibiydi doktora işimiz düşmedi yani zayıflıktan ziyade alt sınır değilse sağlıklı olmaları daha önemli ...

hiç boş yere üzülme benim kızımda 3 kilo doğdu ne geliyosa aklına vermeye çalıştım almadı şimdi 3 yaşında az az yiyor gene zayıf ama allahıma şükür sağlıklı ben kilolu biriyim küçükken annem ben ölücem diye ağlarmış o kadar zayıfmışım kzıım için diyorum başı benzemiş sonu benzemesin :)

kızım gecenlerde bogaz enf. olmustu ...9400 cıvarı ıdı kılosu ..3 gun boyunca ne yedıyse agzından burnundan fıskırtarak kustu ve 3 . gunun sonunda betı benzı soldu erıdı sankı cocouk...dr bogaz enf. unun kusturdugunu soyledı..3 gunde 9000 gr a düştü ve kızım dr un verdıgı suruplarıda ıctıgınde aynı sekılde kusuyordu..gunde 3 kez ıcmesı gerekn surupları sadece sabahları ac karnına olması gerekenın yarı mıktarı ıcırebılıyodum...

surupları dogru duzgun ıcmedıgı ıcın bende ona bol vıtamınlı sebze corbası yaptım o gunlerde belkı ıcer dıyerekten...

ıcıne..2 y.k kadar kıyma,irmik,kırmızı mercimek,bulgur,kuru sogan,patates,sarımsak,yesıl bıber,havuc ve tereyagı katıyodum..en son pısıncede ustune dere otu atıp blendırdan gecırıp verıyodum..

ılk 1 hafta ıcınde kızım verdıgı 400 gr mı gerı aldı bu corba sayesınde...o donem bogaz agrısı yuzunden cok seyı yemıyodu ama corbayı reddetmıyordu..gunde 2 sefer devam sutu ve 3 seferde bu corbadan bır kase ııcırdım hemen hergun..

netten soyle bır baktımda kullandıgım tum malzemeler bol vıtamınlı ve besleyıcı degerı cok yuksek olan besınler...halen yapıyorum aynı corbadan bayılarak ıcıyor :) deneyın derım

bu corbayi yarin denemem lazim benim kizimda bir haftadir bir sey yemyior bogaz enfeksiyonu olmus 19 aylik cok üzülüyorum ya kilosuna

Back