Ben pirinç unu ,irmik ve cicibebe hiç vermedm . ihtyac duymadm canım ama yemeklerden tattrdım az az meyve sebze verdım kilo alımları gayet iyiydi maşallahCanım peki sebze ne zaman tattırdın erken mi onun için bir de pirinç unu cicibebe irmik tarzı raflara ne zaman gectin
İyi aslında bence saat tok olup kusacak gibi bir durumu yok .10 bucuktu sanırım yıkadım uyuttum uyandı mama verdim sma
Gazını çıkarmak için yavaşça omzuma aldigimda kustuNe zaman emzirmiştin de mama verdin ? Hemen gaz çıkarttın mı ? Mama gaz yapar çocuk mamaya alışkın değil .
Bakın siz emzirmede yanlış yapıyorsunuz anladığım kadarıyla.Mama verdim şimdi 30 CC içti sonra kustu. Tekrar emzirdim 10 dk kadar uyudu şimdi. Sorun ne anlamıyorum doktora da ulaşamıyorum
Dur bakalım bi acele etme doktora ne zaman gideceksiniz ? Sma iyi gelmemiş olabilir . Bazen mama çocuğa iyi gelmiyor böyle kusturuyor o yüzden değişik marka denemek gerekiyormuş öyle okumuştumGazını çıkarmak için yavaşça omzuma aldigimda kustu
Yok doğrusu bu, az önce bir mesaj yazıp tam bunu anlattım ama verimli çekmiyor olabilir.Ön süt ve son süt kısmına şu şekilde dikkat ediyorum örneğin sol gogusumden 10 dk emdi uyudu uyandıktan sonra soldan devam ediyorum tekrar tamamen boşaltması için. Sonra sağdan emiyor bı sonraki yine sağ. Yanlış mı yapiyorum
Tamam en iyisi sütü sağıp bakayımYa bence sütü sağıp bi bakmak lazım acaba yeterli süt mü yok ? Veya sütün kalitesi de düşmüş olabilir . O zaman çok düzgün kaliteli beslenmek gerekiyor .
Lütfen çocuk doktorunuza götürün aile hekimine değil. Bir de cici bebe pirinç unu falan şaka yapıyorlar değil mi? Vermeyin sakın öyle şeyler. Doktoru takip etsin, kilo alımını yetersiz bulursa mama takviyesi önerir zaten. 4 aydan daha meyve suyu da tattırmayın, sonra hiçbir şeyi yemez.Merhaba. Oğlum 3650 doğdu. Dün 4.ay aşısı için gittiğimizde 1 ayda sadece 250 Gr aldığını öğrendim. Açıkçası çok şaşırdım kaka ve çiş sayısı özellikle çiş sayısı fazla olduğu için iyi kilo aldigini sanıyordum. Ordaki hemşire bence mama var dedi aile hekimi de ilk 6 ay anne sütü dedi . Şuan 5750. Kendi doktorumdan da randevu aldım pazartesi günü gideceğim . Çevremdekiler pirinç unu cicibebe falan diyorlar. Ama çok erken bunlar için diye düşünüyorum. Herobaby kaşık maması verdim 4 aylık olanlar için direk kustu.aile hekimi yavaş yavaş evde kendi sıktığın meyve sularından tattir dedi. Ne yapmalıyım? Kilosu normal mi sizce gerekirse mama da veririm ne öneriyorsunuz
Görümcem hem sağıp biberonla verdi hem emzirdi . Ne yazıkki bebek bir süre sonra tamamen emmeyi bıraktı. Kadın sürekli sağmaya başladı ama sütünü kaybetti tamamen mamaya geçtiler . Bence hem sağ biberon hem emzir olayı doğru olmuyor bazen .Yok doğrusu bu, az önce bir mesaj yazıp tam bunu anlattım ama verimli çekmiyor olabilir.
Sütünüz varken mamadan ziyade ilk etapta sağma ile çekip, emzirip, ardından biberonla sağdığınızı vermenizi tavsiye ederim.
Bu arada siz de beslenmenize çok özen gösterin, sağlıklı beslenin ki sütünüzün kalitesi de artsın.
Ha hala kilo alımı yavaş ise zaten başlarsınız mamaya, öcü değil.
2 bebeğimi de mamayla büyüttüm ama süt varken en son çare bana göre mama olmalı.
Hem çocuk doktoruna söylersin. Mesela 10:00 da emzirdim 14:00 de sağdım şu kadar cc süt üretimi olmuş yeterli mi ? Gibi anlatabildim mi ?Tamam en iyisi sütü sağıp bakayım
Yok asla vermem kimin ne söylediği umrumda cevredekilerin yorumlarını salak saçma ısrarlarına göre çocuğa biseyler asla vermem. Aile hekimine de aşısı için gittim normalde pazartesi randevum var o da Saliya kaydı 30 Ağustos diye. Salı gününe kadar ne yapmalıyımin derdindeyim açıkcasiLütfen çocuk doktorunuza götürün aile hekimine değil. Bir de cici bebe pirinç unu falan şaka yapıyorlar değil mi? Vermeyin sakın öyle şeyler. Doktoru takip etsin, kilo alımını yetersiz bulursa mama takviyesi önerir zaten. 4 aydan daha meyve suyu da tattırmayın, sonra hiçbir şeyi yemez.
Ben de buna çok çabaladım çünkü meme reddi yaşamıştık malum atak dönemi 4. Ayda.Görümcem hem sağıp biberonla verdi hem emzirdi . Ne yazıkki bebek bir süre sonra tamamen emmeyi bıraktı. Kadın sürekli sağmaya başladı ama sütünü kaybetti tamamen mamaya geçtiler . Bence hem sağ biberon hem emzir olayı doğru olmuyor bazen .
Benim oğlum 37 günlük filandı tek meme gitmek istedi korkunçtu aylarca uğraştım ya aklıma geldikçe delirecek gibi oluyorum İnan . mama da kabul etmedi sürekli aç zannettim çocuğu . Sağma işi çok zor . Oturup ona zaman harcamak lazım 20 dk oturup sağarken çocuk durmuyor işte . Ben hiç sağamadımBen de buna çok çabaladım çünkü meme reddi yaşamıştık malum atak dönemi 4. Ayda.
Süt varken o dönemi atlatmak adına sağıp biberona geçtik ama sağma kısmı çok sıkıntılı.
Emzirme danışmanıyla ilerlesem de düzenli olarak 2 saatte bir sağmayı başaramıyorsak, masajlar yapıp kendimize iyi bakamıyorsan o süt gidiyor.
Böyle 2,5 yıl sağıp besleyen anneler var, hayranım onlara.
malesef ayni hatayi bende yaptim cok guzel yiyordu dis zamanlarda da aynisini bekledim panikle israr edince cocuk yemekten soguduSöyledikleriniz çok doğru . Ayrıca şu da hata oluyor anne sütü az mama vermeyeyim zaten ek gıda başlıyor diyip gıdaya sarılmak bebeği bıktırıp yemesini engelliyor . Bizzat yaşadım her marka mamayı denememe rağmen asla kabul görmediği için gıda başladı ve ben panikle saçma sapan davrandım . O ara diş sancısı da başlamıştı üzerine tuz biber oldu yiyen çocuk yemez oldu
Evet bende aynen öyle oldum . Hem emmez hem yemez oldu allahım yarabbim neler yaşadım yamalesef ayni hatayi bende yaptim cok guzel yiyordu dis zamanlarda da aynisini bekledim panikle israr edince cocuk yemekten sogudu
Meme grevinde sagmak cozum degil aslinda dogru zamani beklemek gerekli ama biz anneler sabredemiyoruz ac diye ugrasiyoruz daha beter oluyor . 3 kez meme reddi yasadim ilk bebegimde kimi zaman gezerek emzirdim ,kimi zaman uykuya dalmadan once ,kimi zaman uykuda kimi zaman 4 ayak pozisyonunda 3 ay ugrastim sonunda 26. Ayda zor biraktirdim memeyi :)Ben de buna çok çabaladım çünkü meme reddi yaşamıştık malum atak dönemi 4. Ayda.
Süt varken o dönemi atlatmak adına sağıp biberona geçtik ama sağma kısmı çok sıkıntılı.
Emzirme danışmanıyla ilerlesem de düzenli olarak 2 saatte bir sağmayı başaramıyorsak, masajlar yapıp kendimize iyi bakamıyorsan o süt gidiyor.
Böyle 2,5 yıl sağıp besleyen anneler var, hayranım onlara.
Meme grevinde sagmak cozum degil aslinda dogru zamani beklemek gerekli ama biz anneler sabredemiyoruz ac diye ugrasiyoruz daha beter oluyor . 3 kez meme reddi yasadim ilk bebegimde kimi zaman gezerek emzirdim ,kimi zaman uykuya dalmadan once ,kimi zaman uykuda kimi zaman 4 ayak pozisyonunda 3 ay ugrastim sonunda 26. Ayda zor biraktirdim memeyi :)
Yok, benim huy olarak hiç öyle şeylerim olmaz ama inat çocuk asla memeye yaklaşmıyor.Meme grevinde sagmak cozum degil aslinda dogru zamani beklemek gerekli ama biz anneler sabredemiyoruz ac diye ugrasiyoruz daha beter oluyor . 3 kez meme reddi yasadim ilk bebegimde kimi zaman gezerek emzirdim ,kimi zaman uykuya dalmadan once ,kimi zaman uykuda kimi zaman 4 ayak pozisyonunda 3 ay ugrastim sonunda 26. Ayda zor biraktirdim memeyi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?