az çok demeyelim düzenli yardım yapalım!

benben00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
2.625
5.065
Merhaba arkadaşlar,
Kadınlar klübünde uzun zamandır üyeyim araara girer başlık okurum ancak aktif yazarlık faaliyetim nispeten daha azdır  ben fazla uzatmadan söze gireceğim bu bölümü seviyorum devir ekonomi devri . insanlar burada birikimlerini paylaşarak 3 kuruş 5 kuruş demeden kenara para atabiliyor. Bir arkadaş yaptığı birikimi paylaşınca diğeri de özeniyor etkileniyor ve birikime yöneliyor. aylık gelir gider başlığında paylaştığım bir iletimde yer alan yardım kalemi birkaç arkadaş tarafından destek görüp ‘ne güzel bende yapacağım’ deyince benimde aklıma aynı şekilde yardım faaliyeti de kelebek etkisi ile yayılabilir mi fikri geldi  siz ne dersiniz?mesela herkes her ay yaptığı yardımı yazsa yada anlık.herkes birbirinden gördükçe daha gaza gelecektir diye düşünüyorum.tabi bu durum herkesin gelir düzeyine göre değişecektir ancak önemli olan miktarı değil yardım bilincine sahip olmak ve bunu düzenli yapmaktır.maddi yardım yapmak bizlerin bütçesinde açılan birer delik değildir,aksine evin huzurunu ve bereketini artıran bi süreçtir.
Şimdi hatırlatılması gereken bir durum da var ki; dinimizce de bir elin verdiğini öbür elin görmemesi gerekir, yapılan yardımın çokça dillendirilmesi hoş değildir. fakat şuan ki sanal ortamımızda kimse kimseyi tanımadığı gibi yardım yapılan kişileri de bilmemektedir. dolayısıyla ben önemli olan niyet diyorum, biz şuan burada yaptığımız yardımlarımızı paylaşarak birbirimize hava atmak peşinde değil aksine 1 fazla kişi daha bunu duyar özenir ve katkıda bulunur niyetiyle bir araya geliyoruz. gelin bizde yardım faaliyetini paylaşma ve yapma konusunda bir ortam oluşturalım;ne derdiniz hoş olmaz mı…

Evet bende sizden özenip her ay belli bir iktarı yardıma ayıracağım hatta bu ay başladım 200 lira.
Bizim orda Trakyanın bir köyünden üni okumak için gelen bir kız var teyzesinde kalıyor istanbulda dersleride iyi
Ailesinin maddi durumu pek iyi değil. Geçen yıldan beri ara sıra harçlık veriyordum ya da bişeyler alıp hediye ediyordum pantolon, kazak filan.
Bu ay teyzesiyle konuştum teyzesine vereceğim her ay o da onun için harcayacak Teyzesininde durumu iyi değil çok evi var maaşı var gerçi ama ancak.

Evet bende sizden özenip her ay belli bir iktarı yardıma ayıracağım hatta bu ay başladım 200 lira.
Bizim orda Trakyanın bir köyünden üni okumak için gelen bir kız var teyzesinde kalıyor istanbulda dersleride iyi
Ailesinin maddi durumu pek iyi değil. Geçen yıldan beri ara sıra harçlık veriyordum ya da bişeyler alıp hediye ediyordum pantolon, kazak filan.
Bu ay teyzesiyle konuştum teyzesine vereceğim her ay o da onun için harcayacak Teyzesininde durumu iyi değil çok evi var maaşı var gerçi ama ancak.

tebrikler, ne güzel Allah kabul etsin bereketiniz artsın inşallah.

aslında güzel olmuş arkadaşım. çok güzel düşünülmüş bir konu.
ancak şöyle bir durum var burası her ne kadar sanal da olsa insnlar dostluklar arkadaşlıklar kuruyor ailesinin bilmediği sırları birbirleri ile paylaşıyorlar. burası bir süre sonra sanallıktan çıkıyor normal hayata dönüşüveriyor.
o yüzden zaten buradan tanışan çok iyi arkadaşlar olduğu gibi konularda kavgalar gürültüler de çıkabiliyor.(görüş ayrılığından çıkan kavgaları kasdetmiyorum, birbirlerini kıskançlık, kendini beğenmişlik, dedikoducu.. vs gibi vasıflarla suçlayanlar da oluyor )
o yüzden burda yapılan yardımlardan bahsedilmesi ki hepimiz insanız nefsimize hoş gelecek ve nefsimiz de kendini beğenecektir.
belki de o da düşünüldüğünden rağbet görmemiş olabilir

ancak şöyle bir durum var burası her ne kadar sanal da olsa insnlar dostluklar arkadaşlıklar kuruyor ailesinin bilmediği sırları birbirleri ile paylaşıyorlar. burası bir süre sonra sanallıktan çıkıyor normal hayata dönüşüveriyor.
o yüzden zaten buradan tanışan çok iyi arkadaşlar olduğu gibi konularda kavgalar gürültüler de çıkabiliyor.(görüş ayrılığından çıkan kavgaları kasdetmiyorum, birbirlerini kıskançlık, kendini beğenmişlik, dedikoducu.. vs gibi vasıflarla suçlayanlar da oluyor )
o yüzden burda yapılan yardımlardan bahsedilmesi ki hepimiz insanız nefsimize hoş gelecek ve nefsimiz de kendini beğenecektir.
karanfil teşekkür ederim yorumun için.ama o mantıktan gidersek insanlar gelir giderlerini de birikimlerini de paylaşmaktan çekinmeli diye düşünüyorum. insanlar birbirlerini ne çok kazanıyorda ne çok harcıyor veya ne çok para biriktiyor diye kıskanmıyorsa eğer ne çok yardım yapıyor diye de kıskanmamalı. Yada birikim yapan taktir görürken neden yardım yapan taktir görmesin? bilmiyorum bu sadece benim fikrim, ben insanlar bu şekilde birbirlerinden gaza gelir ve yardımım düzenliliğini önemser diye düşünmüştüm. sağlık olsun teşekkür ederim :)

farklı bi bakış açısı.. bu açıdan düşünmemiştim.
işin açığı dediğin doğru birikim de paylaşılmamalı ama birikim adına neler yapılabilir onlar paylaşılsa daha güzel olur değil mi?
sonra evde yapılan tasarruflar.. yemek tarifi bile bi tasarruf bence. dışarda yemekten kurtarıyor bizleri. burda değişik değişik bilgiler paylaşıldığında bilmeyenler de faydalanmış oluyor. yeni yöntemler öğreniyor.
İşte kadın milleti çenemize hakim olamıyoruz bazen.. herşeyimizi anlatıveriyoruz.
bazense sanki içimizi döküyoruz burda.

çok güzel aslında ama bu konuda bende malesef karanfilce gibi düşünüyorum

X