• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Az adet görme

korkakfare

Guru
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2013
108
2
296
İstanbul
Icimi rahatlatacak bişeylere ihtiyacım var :( düzenli olarak jinekolog kontrollerine giden biriyim. Gecen yaz doktorumu değiştirdim. Yeni doktor muayenede erken menopoz riskin var dedi. Çok şaşırdım o kadar zaman eski doktorum nasıl farketmedi uyarmadı diye kızdım. Gecen ay tekrar gittim kontrole bu sefer hersey çok iyi yolunda bi problem yok dedi. Ben çok az adet görüyorum. Nerdeyse yarım gün. Sabah kanamam oluyor öğleden sonra bitiyor dedim. Demeli bünyen böyle bukadar yetiyo dedi.

Şimdi ne dusunecegimi bilmez bi halde kafamda sorularla kaldım. Aradım yine bugün az adet gördüm diyecektim ulaşamadım.

Dertleşmelek ve böyle bişey yaşayan varsa ne yaptılar öğrenmek istedim

Büyüklerden de gençlerden de böyle tanıdıklarım var, yapısal bir sorun.

Doktorun erken menapozu öngörebilmesi için yumurtalıklara detaylı bir bakılması ve hormon testlerinde de bulguların olması gerekir diye biliyorum.

Bende ilk adetimden beri (lise 1 ) az adet görüyodum normal geliyodu bana bide zayıf bi bünyem var ve kansızım hep bunlara yoruyodum taki bana baskı yapıp zorla doktora yollayana kadar ailem 1 yıl olcak nerdeyse gittim gerekli işlemler ve tahliller yapıldı erken menopoz oldugumu 100 kadından 2 sinde görüldüğünü söyledi o zamandan buyana tedavi göryorum ilaç kullanıyorum sürekli inşallah sizde öyle birşey çıkmaz en kısa zamanda sizde baktırın hormonlarınıza fsh hormonu önemli 10 un altında olursa normal üzerinde olursa sakıncalı benim doktorumun bana söylediği budur :31:

bende az adet oluyorum ama bu bünye meselesi.. 5 gün adetin toplasan 2,3 günü adet oluorm.. genetikk :34:

Yillardir kısa suren adetlerim vardi son senelerde 1 gune kadar dustu bende kontrollerimi hic aksatmiyordum ancak geçen ay gittigim jinekolog rahim kalinliginin çok ince olduğunu adetimin bu sebeple kisa surdugunu hatta gormus olmamin sans oldugunuda ekledi ilac basladik ve kontrole gittiğimde biraz ilerleme olmustu (2 mm den 7mm e kadar gelisme var) bu ayki adet donemimde anlayacagim sonucu dojtorum uzun surmese bile uigun adet olacagimi soyledi. Bilgileri paylasmaya devam ederim. Bu arada gebe de kalamiyordum.

Back