Ayvalık çocuk yuvası

vanilyalimuffin

En Vanilyalı Muffin
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2009
4.524
4.279
248
facebook ve instagramda gördüm.. Aynen fotoyu yükleyeyim.. İçim paramparça benim.. Onların "bir derdi var"mış ablaları.. Kurumu arayıp teyid ettikten sonra el uzatalım onlara..

Allahım kimsenin evladını düşürmesin, kimseyi oralara düşürmesin kimsesiz bırakmasın çok üzüldüm deminden beri ağlıyorum.. Bir küloda dahi muhtaç olur mu insan.. Olurmuş.. Çorapsız kalırmış iç çamaşırına bile "ihtiyacı" olurmuş.. Allahım nankörlüklerimi bağışlasın.. Yemin ederim ki kendimden iğrendim utandım.. Allahım ne nankörüz ne doyumsuzuz.. Derdime de elhamdülillah yarabbim..

gerçi burda da vardır çalışan arkadaşlar yurtlarda falan
ordaki çocukların hiç bir ihtiyacı yok her şeyleri karşılanıyor demişti çalışan bir arkadaş
belki farklı şartlarda olan yerler vardır
tek ihtiyaçları sevgi demişti
gidecek olanlar sevgilerini de katarsa ne güzel olur

Gidemem ama haber doğruysa bişeyler yapmak isterim.. Öğrenciyim 40 çocuğa yetmez gücüm. Bi atlet 4 lira. 40 tane alsam ki külot da 3 olsun hadi. 120 lira eder:/ aama üç tane ben yollasam beş tane diğeri bir o iki bu derken gani gani karşılarız. Çünkü bu birer külotla olacak gibi değil hiç mi değiştirmeyecekler..

Haber 2012ye ait görünüyor sözlüklerde ama 2014 entryleri de var. En iyisi aramak. Arayıp bi soralım bakalım. Koskoca kk varken 40 çocuğu çıplak bırakmayız evelallah.. İnşallah doğru değildir ama. tek dileğim bu gerçekten.. Devlet yurdu zaten devlet karşılar diye düşünüyorum ama bilemiyorum oooof off...

Ben de ekşi sözlükte gördüm bunu ama 1 yıl önceydi neredeyse.Şimdi de konrtol ettim,eski sanırım.

Yarın arayıp teyit edeceğim, daha önce de görmüştüm bunu çünkü. Aradığımızda ihtiyaç kalmadığını başka yuvaya yönlendirebileceklerini söylediler. Muhtemelen eski ama arayıp bir ihtiyaç var mı diye soracağım.

Arkadaslar yuvayi arayan oldu mu?

Benim bildigim bu tarz ihtiyaclari zaten karsilaniyor. Ben posta yoluyla yapacagimiz bu tur yardimlarin cocuklara ulasacagindan emin olamiyorum malesef.

Istenen sey de cok komik. Banyo havlusu. Bi tane alinsa kac yil kullanilir.

Calisanin teki alir gider pazarda satar yeni havlulari. Komik geldi bana.

Devlet o çocukların tüm ihtiyacını karşılıyor diye biliyorum.. Hatta sitede onların sadece sevgiye ilgiye ihtiyacı var gibi bir şey görmüştüm biara... Lütfen bir yurt çalışanı yada orada çalışan, herhangi bir yurtta çalışan bir tanıdığı olan, bilgi versin.. Eksiklikleri devlet karşılamıyor mu?

çocuk esirgemeye gittiğimde ihtiyaçlarının sevgi ve ilgi olduklarını söylemişlerdi devlet her imkanı sağlıyor diye biliyorum

Aklıma geldi iişte ama ya kimse bu kadar aşağılık değildir herhalde ya:/

Bu cok asagilik bir sey degil ya bence. Ufak bir hirsizlik sekli olabilir. Yuvada tecavuze ugrayan dayak yiyen cocuklari dusununce cok olasi geldi..
Hayır hani onların adının kullanılması aşağılıkça ama evet neler var. Malatyadaki yuvadan gizli kamera görüntüleri yayınlandoğında ben daha çocuktum. Hayal meyal hatırlıyorum annem her aklına geldiğinde ağlardı..

Ben o yuvayı biliyorum....ama istenen şey bana mantıklı gelmedi...
genelde iş adamları gibi hayırseverler kolilerle kıyafet yolluyor
hatta ödenekleri olması gerek....
kendim gördüm 2 sene çalıştım çünkü..üstelik benim çalıştığım yer bir dağ başıydı...
ayvalık gibi popüler bir yerde bunun olması ilginç

ama ben de haber bekliyorum arayan birilerinden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…