Ayvacık’ta planlanan santrale halk tepkisi

Kazen

Ahtapotlara takılıp gidiyor aklım 🦀
Administrator
14 Kasım 2001
21.341
En iyi cevaplar
2
69.475
1.623
101
Çanakkale - Ayvacık’ta yapılması planlanan rüzgar tirbünleri için köylüyü iknaya çalışan şirkete, köylüler prim vermedi. Köy köy dolaşarak destek toplamaya çalışan firma yetkililerine her köyden tepki var. Dün (Salı) Koyunevi’ne bağlı Sokakağzı beldesinde genel bilgilendirme toplantısı yapmak isteyen firmaya, yüzlerce kişi “Köyümüzde, meramızda santral istemiyoruz” dediler.

Kaynak : Cumhuriyet Gazetesi

Not : Kazen Kazen 'de bu eylemde yerine aldı : )

Buna neden karsi cikiliyor? Res'ler dogal, yenilenebilir ve sonsuz enerji kaynagidir.
İnsan sagligi acisindan da sanirim en az hasara neden olan yapilanmalar bunlar.
Bir tek kurulum icin yuksek yerlerin secilmesi gerekiyor ve bu yuzden agaclar kesiliyor.
Bildigim kadariyla bundan ote bir sorunu, yol actigi zarari yok.

Bugün bir konu acmissiniz sonra kaldirmissiniz galiba neden ?

Rüzgar Trübünleri en doğa dostu enerji üretimlerinden biri, tek sıkıntısı da aşırı ses yapması, o nedenle de yerleşim yerinden öteye kurulurlar.

Bahar Yildirim Bahar Yildirim genelde ağaç olmayan dağlara kurulurlar zaten, rüzgar alan yerler çıplak oluyor genelde.

Keşke nükleer santral yerine rüzgar gülü çiftlikleri kurulsa. Devlet destek de veriyor yenilenebilir ve doğa dostu olduğu için... Enerji firması için sıkıntısı verimleri düşük, bakımı zor olması...

Rüzgar Trübünleri en doğa dostu enerji üretimlerinden biri, tek sıkıntısı da aşırı ses yapması, o nedenle de yerleşim yerinden öteye kurulurlar.

Bahar Yildirim Bahar Yildirim genelde ağaç olmayan dağlara kurulurlar zaten, rüzgar alan yerler çıplak oluyor genelde.

Keşke nükleer santral yerine rüzgar gülü çiftlikleri kurulsa. Devlet destek de veriyor yenilenebilir ve doğa dostu olduğu için... Enerji firması için sıkıntısı verimleri düşük, bakımı zor olması...

Okuduğuma göre 250-300 m uzakta bulunan insanın kulağına bir buzdolabının sebep olduğundan daha az oranda ses geliyormuş.
Ki, güvenlik açısında da daha yakınında ev bulunmaması gerekir.
Zaten yüksek yerlere kuruluyor, ağaç yoksa da geriye hiç sorun kalmıyor.

Bencede, nükleer santral yerine rügar türbinleri kurulmalı. Doğa dostu, zararsız vb.

Ya bi şey sorcam konu açılmış eminim okudum sonra kaldirildi ben mi goremiyorum yoksa kaldirildi mi ?
Eger kaldirildiysa biz niye konularımızı isteğimize göre silemiyoruz kurallar herkes için değil mi?

Ya bi şey sorcam konu açılmış eminim okudum sonra kaldirildi ben mi goremiyorum yoksa kaldirildi mi ?
Eger kaldirildiysa biz niye konularımızı isteğimize göre silemiyoruz kurallar herkes için değil mi?
Kazen konuyu istediginde kaldırıyor, sonra canı isteyince tekrar koyuyor. Kendisi kurucu olunca durum böyle. Bu ilk değil..
Kendinden şüphe etme. Sen o konuyu gördün, hatta okudun sevgili üye.

Kazen konuyu istediginde kaldırıyor, sonra canı isteyince tekrar koyuyor. Kendisi kurucu olunca durum böyle. Bu ilk değil..
Kendinden şüphe etme. Sen o konuyu gördün, hatta okudun sevgili üye.
Öyle şey mi olur ya .
Konu silinemez denilmiyor mu kurallarda ?
Kendi konularıni sakıncalı görüp silebiliyor vazgecebiliyorsa bizim neden bu hakkımız yok ?
O zaman akp filan elestirmeyelim biz yetkisi elinde olan kafasına göre takılacaksa.
Hükümet elestirisi yapan bir yaziydi fark ne ?kime gecerse sopa o kafasına göre takılsin o zaman

Öyle şey mi olur ya .
Konu silinemez denilmiyor mu kurallarda ?
Kendi konularıni sakıncalı görüp silebiliyor vazgecebiliyorsa bizim neden bu hakkımız yok ?
O zaman akp filan elestirmeyelim biz yetkisi elinde olan kafasına göre takılacaksa.
Hükümet elestirisi yapan bir yaziydi fark ne ?kime gecerse sopa o kafasına göre takılsin o zaman
Olayın akp liler kısmına deginmeden(belki daha sonra) mikrofonu kurucumuz kazen beye veriyorum.

İki kere yazmış konuya ne oldu diye.
Dayanamdim. .Yüreğim yufka. .
Ama o neler de demiş. .
Demişler maraz iyilikten doğar. .
İşte böyle bahar. .

Hahahahajajayytttt iyilik yapmışmış bana :D

Kazen'in öteki konusunun peşine düşülmüş,bu konusu sabote edilmiş:confused:.Konu mu yok sanki,açın açın okuyun:KK69:,genelde hep aynı şeyler yazıyordu.:cool:.Bu konu hakkında da bilgim yok,başkalarının da benim gibi bilgisi yok herhalde,tek cahil ben değilmişim.:KK53:.Konu hala 2.sayfada.

Buna neden karsi cikiliyor? Res'ler dogal, yenilenebilir ve sonsuz enerji kaynagidir.
İnsan sagligi acisindan da sanirim en az hasara neden olan yapilanmalar bunlar.
Bir tek kurulum icin yuksek yerlerin secilmesi gerekiyor ve bu yuzden agaclar kesiliyor.
Bildigim kadariyla bundan ote bir sorunu, yol actigi zarari yok.

Dedikleriniz iyi guzel de birseyin yapilmasi cok daha kiymetli baska seylerin bozulmasi anlamina gelmemeli. Faydadan cok zarar getirmemeli.

Bu alanlar daha dogru durust kazisi bile yapilmamis 1. dereceden arkeolojik sit alani. Nerde kac bin yillik ne antik sehir sakli bilinmiyor, ama oldugu kesinlesmis, koruma altina alinmis yerler.. Oraya kanuni olarak RES yapilabilmesi imkansiz yani.. Oraya is makinalarinin gelisiguzel sokulup yuzlerce cukur kazmasi cinayettir. Bu is ancak zorbalikla, kanunlar, CED hice sayilarak yapilabilir, tabi gene her zamanki gibi.. Ama biz kanunlari yok sayarak, kitabina uydurarak, kimi dogal, kimi tarihi, kimi arkeolojik zenginligi yok ederek is yapilmasina alistirildik, yani cok degerli milli servetlerimizi, bir baska deyisle kendi kendimizi yok etmeye alistirildik, ne de olsa burasi Avrupa, Amerika degil, tarih de Osmanlidan ibaret bize, gerisi onemli degil. Ama boyle olmaz, olmamali, dogru degil..

Iki ay once Amerikada San Fransiscoya gittim, turist olarak.. San Fransisco halkinin birinci gecim kaynagi turizm. Ikiyuz, bilemedin 250 senelik mazisi olan bir sehir, burada tarihi turizm cenneti sayiliyor. Tur otobusu ile sehri geziyoruz, rehber anlatiyor: Iste bu bina 1845te yapilmis, falanca filancaya mekan olmus soyle de onemli bir tarihi bina, su da 1910 da yapilmis boyle de kiymetli bir bina..:KK57: Sanki dunya tarihinden bahsedercesine de gururlular..:63:
Amanin dedim, bunlar gelsin de bizim 1478de yapilmis Topkapi sarayimizi gezsinler, MS 562. yilda yapilmis Ayasofyamizi gezsinler.. Hatta onlara "bakin, bu da bizim Izmir'imizin gobeginde MS 2. yuzyildan beri hala bugunlere gelebilmis Agora Antik kentimiz" diyebilmeyi hayal ettim. Antalyada Side tiyatrosu, Phaselis, Izmirde Bergama, Eti harabeleri, Bodrum kalesi.. Hepsi gozumun onunden film seridi gibi gecti. Gelsin de tarih gorsunler dedim.. En Büyük TÜRKİYE

Yok etmeyelim tarihimizi, yokettirmeyelim, antik sehirlerimizi kiyimdan gecirtmeyelim, kiymet bilelim, koruyalim, cocuklarimiz arkamizdan beddua etmesinler.. Yaziktir..

Son düzenleme: