Lekeler, Çiller Ayva çekirdeği.

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

Ramses93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
43
0
Kızlaar. Bunu 6 ay önce denemiştim annemin zorlamasıyla. Ama iyiki zorlamış diyorum. O kadar çok leke vardıki yüzümde.
Evet bende sivilcelerini gördüğünde elini yüzüne götürüp kaşıyanlardan ve koparanlardanım.

Bi fincanın yarısından birazdaha fazlasına su doldurun. Ayva çekirdeklerinide içini ekleyin. 1-2 gün bekleyin jel kıvamına gelecektir.Onu pamukla cildinize uygulayın ve kuruduktan 30dk sonra iyice yıkayın..
Bunu 2 ay boyunca uyguladım inanır mısınız yüzümdeki lekeler yavaş yavaş kayboldu :-) Denemenizi tavsiye ederim bende işe yaradı..

Hayır oda sıcaklığında.
Ayva yendikten sonra poşete koyup buzluğa atıyordum . Gerekli olduğunda da çıkarıp suyun içine..

evet bende yapıyorum bunu ama çok düzenli olarak değil yinede her yaptığımda cildim dingileşip nemleniyor sanki ama ben sürüp yatıyorum .

Aaaa bu tarifi geçen kayınvalidem görmüş yapmış.
Bardakta görünce bu ne dedim anlattı.
Ama o pasta üzerine sürmek için jöle gibi kullanmak için yapmıştı.
Görüyomusun sen çekirdekçiği ne marifetleri varmış :KK1:

bende denicem kolaymış.ama 2 ay umarım aksatmadan yapabilirim.:26::26::26:

:)) bunu bende annemin zoruyla denemiştim, geçen kış sık sık yaptım, benim cildim karma ve hassastır, çok da sivilceliydi bu tarif çok işime yaradı ozaman yağ dengesini sağlıyordu, fazla yağı kurutuyordu, geriyordu biraz ama kuru nemsiz falan yapmıyordu, kadifemsi bir hoşluk veriyordu cilde, yağlı yerim çok olduğundan sürüp tekrar yıkamıyordum sizi duruma göre yıkayın tabii. özellikle dışarı çıkarken cildimde bir tabaka oluşturduğu için soğuktan ve kirli havadan kaynaklı hassasiyeti de engelliyordu. sivilce de azalma, izler de ve renkde düzelme de olmuştu, biraz beyazlama da vardı. aslında annem leke düzeltici yumuşak bir peeling yaparmış diye sürmüştü bana. 8-9 çekirdek yarım çay bardağı suda 1 hafta kullanıyordum oda sıcaklığında minik bir kavanozda saklıyordum.
bu kış unutmuştum tekrar yapayım bari:))

arkadaşlar benim yüzümdeki izler bayag eski yani 5-6 yıllık ne yaptıysam olmadı derin değil çok derin 1 tane iz var diğerleri küçük sizce geçirirmi bu izleri yardım ederseniz çok sevinirim:26:

X