Ayşenur Aslan: Başını Örten Kadın Özgürlüğünden Vazgeçmiş Demektir

images (1).jpg
indir.jpg
images.jpg

Kimsenin Allahin emriyle dalga gectigi filan yok. sen muslumansin, muslumanlarin bir kismi gibi (hepsi demiyorum, cunki bir kismi sadece goguslerin kapanmasini savunur) basinin ortunmesinin Allahin emri oldugunu soyluyorsun. Bir digeri de geliyor, onun inancina gore boyle birsey olmadigini soyluyor, kapanmayacagini ve Allahin da gunah yazmayacagini soyluyor. Bu senin inancina gore Allahin emrini sorgulamak, onun inancina gore degil ki.. Senle ayni seye inanmak zorunda mi herkes? Herkes musluman olmak zorunda mi? Simdi hanginiz hanginizin inanci ile alay etmis oluyor? Kim kimin inancini hafife aliyor, dalga geciyor?
ben zorun da mı dedim neyse gülüm sen haklısın

Kimsenin Allahin emriyle dalga gectigi filan yok. sen muslumansin, muslumanlarin bir kismi gibi (hepsi demiyorum, cunki bir kismi sadece goguslerin kapanmasini savunur) basinin ortunmesinin Allahin emri oldugunu soyluyorsun. Bir digeri de geliyor, onun inancina gore boyle birsey olmadigini soyluyor, kapanmayacagini ve Allahin da gunah yazmayacagini soyluyor. Bu senin inancina gore Allahin emrini sorgulamak, onun inancina gore degil ki.. Senle ayni seye inanmak zorunda mi herkes? Herkes musluman olmak zorunda mi? Simdi hanginiz hanginizin inanci ile alay etmis oluyor? Kim kimin inancini hafife aliyor, dalga geciyor?
ben yanlış görmüş yanlış anlamışım o zaman kusura bakma

Guzel resimler bulmussun. Ancak anafikri yakalayamamissin. Duz mantikla bakmissin, Kabe dedi, tapinak dedi, oyle ise bunlar Anitkabir'e gidip tapiniyorlar, he mi? :KK70:Dur bak sana bir fikra anlatayim:
Temel bir yarışmaya katılır ve
kazanır. Kendisine bir kitap hediye edilir. Kitabın adı da 'düz mantık' tır.
Temel hediyeyi alırken sorar;
-Bu kitapta ne yazıyor?
-Okuyunca öğrenirsin...
-Ben onunla uğraşamam, anlat bakayım
sen bana.
-Ok, bak şimdi; senin evinde akvaryum var mı mesela?
-Evet var...
-O zaman içinde su da vardır?
-Evet var...
-İçinde su varsa balık da vardır....
-Evet var...
-Balık varsa hayvanları da
seviyorsundur sen?
-Evet....
-Hayvanları seviyorsan insanları da seversin her halde?
-Evet...
-O zaman senin sevgilin de vardır?
-Evet var.
-Yaşlı görünüyorsun o zaman sen evlisindir?
-Evet.
-E karın olduğuna göre de, homoseksüel değilsindir?
-Evet.
-Bak gördün mü?...
Temel çok etkilenir. Kitabı alır
koltuğunun altına eve doğru giderken Dursun'u görür.
Dursun sorar;
-Temel o ne?
-Düz mantık kitabı!
-Nasıl bir şey anlat bakiiim.
-Bak şimdi; sizin evde akvaryum var mı?
-Yook!
-O zaman sen ib..sin....:KK53:

Ben de basortuluyum ben de carsafliyim diyerek başı açık bizleri otekilestiren , banane canım cehennemde yanacak sizsiniz diyen, şiirle bize hayvanların bizden daha medeni olduğunu ima eden, başı açık bizleri kasaptaki güneş görmüş ete benzeten herkesi KIB leDim haberiniz ola.

bu derece hadsizlesmeyiniz. Bu tip kafalara söyleyecek söz bulamıyorum. Siz zaten o başınızı iyi bir insan iyi bir kul olmak yerine cennete gitmek için kapatiyorsaniz Yaradan size de hesap soracaktir bu safsatalariniz için gonlunuzu ferah tutunuz.

Bıktım insanların kafatasçılığından.
Erkek megomanyalığının üstüne kurulu bir dünyada yaşıyoruz.
Hiçbir kadın Özgür değil sayelerinde.
Başörtünün bununla ne alakası var?

Yahu bu kafayi da sevmiyorum. Bireysel olarak hoslanmiyorum kabul, ama ben hoslanmiyorum diye oyle olmak "zorunda" degil.

Herkesin fikri gorusu tarzi var. saygi duymak zorundayiz. Hakarete varan elestiri saygi duymak "degildir"

Ayni sekilde ortululerde yapinca rahatsiz oluyorum. Arkadas herkese beyin vermis allah. Herkese irade vermis. Herkes senin istedigin gibi olacak olsaydi seni tanri yapardi. Yapmamissa otur dusun bu kibirin bu kompleksin ne diye?

Su ulkede herkes birbirini biraksin ya. Yakinda acliktan herkesin nefesi kokacak uzak degil o gunler. Kriz geldi geciyor. Birbirinizi simdiden yemeyin bence, ac kalinca yakinda yersiniz. Uzak degil o gunler.

Guzel kardesim ben de acigin falan diye sevme beni sev diyemem ama yok allah yakacak yok kocalarimizi yoldan cikariyorlar gibi seyler soyleme. Bu hakarettir. Saygi duy ki sende ayni tepkiyi goresin. Yemin ederim biktim ya.

Ben de yapiyordum 2-3 yil once ama buyudum olgunlastim.

Herkesin hayalleri hayatlari var, huzursuzluk yapmayin yahu.

bende çarfalıyimm allahmaa binlerce şukur. ben o zaman köle oluyorum herlade allahim yarabbim asıl özgurluk şu demek arkaaşlar kişinin kendi iradesiyle nasil giyinecegine karar vermsidir. ben karisiyomuyum açık giyinen bi hanıma banane kardesim kendi yancak ahirette ben yanmycamki onun yerine he belki ben kapaliyimdir atyrum ama Allah c.c benim huyumu sevmez cennet giremem başka açık bir kadinin ahlakını cok sever namazı tamdir onu cennetine koyar. Allahın takdiri ilahisi .. basortumuze ne taktınız ama ya vallahi skıldım artk. bana görede çarsafliyim özgürüm bedenim sdce banaait bende bunu hissedyrum. siz bi kasaba gitseniz atyrum en öndeki gunse grmus eskimis etimi alirsiniz yksa arkaada gizli kalmiş kıpkirmizi parlayan etimi alrsiniz bi düsünuñ derim ben
Eskimiş et mi? :KK47:
Erkek megolomanyalığından seçmeler okudunuz...
Allah için kapanmışsınız, çok da büyük bir irade sergilemişsiniz.
Tebrik ederim sizi...
kendinizi ve dolayısıyla da biz başı açık Kadınları 'Alınacak et' ve 'ürün' gibi algıladığınız için de ayrıca sizi tebrik ederim...

Halk Tv,Enver Aysever ve konu başörtü ben neden şaşırmadım acaba :KK12:
Konu acildiginda bazilarinin ekmeğine yag surmek derken kastettigim tamda buydu iste..

saygı duyarım ne diyeyim oy vermezsin olur biter özgürlükten açıldı nereye geldik ki özgürüz ki bu kadar rahat konuşabilyoruz buda iyi birşey
Arkadasim 1 saattir yorumları okuyorum. Yer yer hosuma gtti msjlari niz yeryer ozellikle TAYYIP konusunda hrm fikir degiliz AMA; gozunu seveyim ozgurmuyiz ondanmi rahat konusabiliyoruz. Gun olmuyorki sosyal medyada bisey yaplasti diye hakkinda dava açılan olmasin. Adamlar şebeke kurdu takip edebilmek icin. Surda bann cezası degilde hapis cezası korkusu olmasa emin ol herkes ne dokturur...

Yav herkes de ayni seyi soyluyor.. Hic mi iyi birsey yapmadi? Bu mudur? Teraziniz yok mu sizin? Yapilan iyi ve kotu seyleri terazinin kefelerine kyarsiniz, ne taraf agir cekiyorsa ona gore davranirsiniz... Terazinin kotu tarafi yerde, iyi taraf kaldirmaya yetmiyorsa ne olacak?
Diyelim ki eve bir bakici aldin, cocugunu teslim edip ise gidiyorsun. Bakici cocugunun mamasini guzelce pisiriyor, yediriyor, ama her aksam dondugunde bakiyorsun ki cocugun ya kafasinda, ya kolunda, ya bacaginda, ya belinde morarmalar var, ezikler var. Anliyorsun ki sen evde yokken cocuk bayagi bir hirpalaniyor. ama bu bakici cocugu iyi doyuruyor, altini da temizliyor, "eve dondugumde cocugu canli buluyorum ya, o kadar da olsun artik naapalim, baskasi da gelse nasilsa o da eziyet eder, dover" diye tahminlerde bulunup isine devam mi ettirirsin?Yoksa gonderir misin?
Sozun acayip hosuma kacti :) terazinin iyi tarafı kotu yönünü kaldirmaya yetmiyorsa yeminle tercuuman:KK9:

çok yoruyorsun kendini:KK51:
Bacim sen naptin oyle. Yaydan cikan ok gbi. Kontrolsuz guc guc degil sevdicegim :) amma dolmussun sen bosalman fena oldu ama:eek:

bu arada tabiki oylar Tayyipe
O nasil bir tasvir Allah askina. Açık bi kadinim neye aciksam ! Tesettuuru severim kimisine accayip guzel oluyor. Dinede hic uzak biri degilim ama o et ornegi ne ya. Ha liderinin perdesiz ev ha secmeninin eti. Aynisiniz iste.. sizler gniler yuzunden kutuplaşma oluyor. ozaman bende o perdeler ardinda kimbilir neler olmali diyemo dusunmeliyim??
Gunes goren meyve olgunlasir , gormeyende ahanda boyle hitir hitir ham kalir..

tamam baş örtüsünün özgürlük olduğunu savunduk da konu nerelere gelmiş.mesela muhafazakar semtlerde açık olanın hakkını da sevabına bi türbanlı savunaydı keşke.halbuki ben en çok kocasına günah işlettiğini savunduğunu falan duydum. bir gün rejim değişir de kadınlar devlet eliyle kapanırsa. kaç kapalı yanımızda olacak acaba?

necipten örnek verilmeler ete benzetmeler. hani örtüsüz kadın perdesiz eve benzer yazılmamış,şaşırdım. iyi niyet afiyetle suistimal edilir.

tartışmanın da bi halta yaradığı yok.çünkü konu din ve siyaset olunca gözler kör,kulaklar sağır. sadece saflar sıkılaşıyor.insanlar fikirlerine daha sıkı bağlanıyor. kadınlar açık da kapalı da olsa boktan durumdalar. özgürlük içimizde falan diye kendimizi kandıralım bari.

tamam baş örtüsünün özgürlük olduğunu savunduk da konu nerelere gelmiş.mesela muhafazakar semtlerde açık olanın hakkını da sevabına bi türbanlı savunaydı keşke.halbuki ben en çok kocasına günah işlettiğini savunduğunu falan duydum. bir gün rejim değişir de kadınlar devlet eliyle kapanırsa. kaç kapalı yanımızda olacak acaba?

necipten örnek verilmeler ete benzetmeler. hani örtüsüz kadın perdesiz eve benzer yazılmamış,şaşırdım. iyi niyet afiyetle suistimal edilir.

tartışmanın da bi halta yaradığı yok.çünkü konu din ve siyaset olunca gözler kör,kulaklar sağır. sadece saflar sıkılaşıyor.insanlar fikirlerine daha sıkı bağlanıyor. kadınlar açık da kapalı da olsa boktan durumdalar. özgürlük içimizde falan diye kendimizi kandıralım bari.
son et mesajından sonra biz açıkların iyi niyetinin afiyetle suistimal edilebileceğini gördüm.
o mesaja ne yorumlar yaparımda burası yeri değil:KK14:

verdigim sdce bi örnekti kızlar sakin olun siz kapalilara onca laf sylerken iyi hoşda benim bi örnegimmi size cok geldi. tamam tamam et falan degilsiniz artk gevşeyin biraz:KK14::KK55:

verdigim sdce bi örnekti kızlar sakin olun siz kapalilara onca laf sylerken iyi hoşda benim bi örnegimmi size cok geldi. tamam tamam et falan degilsiniz artk gevşeyin biraz:KK14::KK55:

kendini görebileceği en üst mertebe kıpkırmızı taze et olan biri için çok iddialı konuşuyosun.yer bak kasap amca seni.

X