Ayşenur Aslan: Başını Örten Kadın Özgürlüğünden Vazgeçmiş Demektir

neyse kardeşim ben kimseyi hedef göstermedim öyle ortaya söyledim akp yla ilgisi yok

Ben ozgurum.. Zaten bu dunyada mutlu olmak icin bir saglikli olmaya, bir ozgur olmaya, bir de huzurlu ortamda olmaya gerek var, gerisi hikaye.
Kişisel anlamda ben de özgür olduğumu hissediyorum Saraylım.
Hayattan beklentilerimiz arttıkça özgürlüğümüz de kısıtlanmış oluyor.

toplumsal kesinlikle
Ah hayır uf cryptic olamaz!!!
Kişisel fikirlerimizi özgürce masaya yatırıp toplumsal özgürlüğe kavuşabilmenin formüllerini
üretmeye çalışacaktık.

JFK,Kennedy nin kısaltılmışıdır. ve evet amerikalılar ona adıyla bile değil adı ve soyadının baş harfleriyle hitap ederler
biliyorum ben kimseyi savunmuyorum sadece yaşından dolayı tayyip yerine tayyip bey denilebilir bence kesinlikle akp yle alakası yok yine yanlış anlayanlar olur diye belirtmek istedim

Dayanamayıp birşeyler yazacaktım ki Kazen söylemek istediklerimi yazmış,ağzına sağlık...Mesaj alınmış olacakki konu tayyip beye dönmüş neyseki

Dayanamayıp birşeyler yazacaktım ki Kazen söylemek istediklerimi yazmış,ağzına sağlık...Mesaj alınmış olacakki konu tayyip beye dönmüş neyseki

tayyip(ki dönem dönem RTE demişliğim vardır) hakkında dileyen dilediğini yazıp çizsin (rahatsız olan kötü içeriğe basar) fakat inançları bir daha masaya yatıran olursa inanın kaşlarının kalın olmasına bakmam...

Halt etmis o aysenur aslan.. bilakis ben ozgurlugumu ilan ederek, hur olan irademle ortunmeyi farz bilerek; bu goruse karsi cikip beni kisitlamaya ve kendilerinin gibi bir giyim tarzina uydurmaya calisanlara karsi ozgurlugumu ilan ettim!!!
Ama hicbir cagdas giyinimli kardesimin de hakkini cignemedim.. arkasindan "öcü" diye de bagirmadim.. Aslolan ortu dusmanlarina benim sozlerim.. beni gordugunuz vakit ardimdan gerici-koyun-yobaz-cahil gibi yakistirmalarla ve alayli ifadelerle benim ozgurlugumu cignemis ve cizgilerimi asmis olanlar sizlersiniz.. gercekten ozgur olsa idiniz baskalarinin inanc ve yasam tarzina hosgorulu olurdunuz..
Bundan dolayidir ki; nefsinize ve cevrenizin orumcek dusuncelerine esir duserek, beyninizi sadece kiyafete ve bir bez parcasina takarak kendi ogurlugunuzden feragat etmis bulunuyorsunuz.. benim hurlugumu sorgulayarak kendi vicdaninizi cigniyorsunuz.. ve bu sacma sapan dusunceleri halkin arasina sokarak her iki tarafi da birbirlerine karsi otekilestiriyorsunuz..
malesef bu yaziya bile; otekilesen hanim kardeslerim guzelce galeyana gelip yorumlarla birbirlerinin kalplerini kirmislar.. cok uzgunum.. kimbilir daha neler neler var gormedigimiz duymadigimiz..
Neyse lafi cok uzatmadan; cekin su kirli ellerinizi benim ortumden, kiligimdan kiyafetimden.. Ozgurlugume karismayin..

Özgürlük veya erkinlik, birinin engellenmeden ya da sınırlandırılmadan istediğini seçebilmesi, yapabilmesi ve hareket edebilmesi durumudur. Felsefede, determinizm karşıtı özgür irade fikrini içerir. Politikada özgürlük, hükümet baskısından bağımsızlıktır.

Çoğunlukla hakların diliyle ifade edilen özgürlük, kişinin diğer bireylerin haklarına saygı duyduğu sürece dilediği şekilde davranmasını, kimse tarafından zorla engellenmemesi ya da durdurulmamasını belirtir. Bu durum, Locke'un doğal haklar geleneğinden kaynaklanır.

Düşünce özgürlüğü, demokrasinin temel ilkesidir. İnsan haklarına ilişkin bütün belgelerde ilk sırada vurgulanmıştır. Kimsenin müdahalesi olmadan her fert istediğini düşünme hakkına sahiptir ve bu hakkın korunması gerektiğine, düşünce özgürlüğünün kimseye duyurulmadan sadece beyinde kalan bir soyut işlem değil, açıklama, ifade, tartışma, yayınlama özgürlüğünü de beraberinde getirdiğine dair açık toplumlarda bir temel uzlaşma ilkesi olmuştur.

Ekonomik özgürlük
, ekonomi ve politika tartışmalarında kullanılan bir terim. Genel özgürlük gibi çeşitli tanımları vardır, ancak ekonomik özgürlüğün evrensel kabul gören ortak bir tanımı yoktur.
-Alıntı wikipedia-

Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Başörtülerini yakalarının üzerine (kadar) örtsünler........
{Nur Suresi Ayet 31}

Ey Peygamber, eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına dış elbiselerinden (cilbablarından) üstlerine giymelerini söyle; onların (özgür ve iffetli) tanınması ve eziyet görmemeleri için en uygun olan budur. , çok bağışlayandır, çok esirgeyendir. (AHZAP 59)

KADIN ÖRTÜ İÇİNDE OLMASI GEREKEN BİR VARLIKTIR.KADIN EVİNİN DIŞINA ÇIKTIĞI ZAMAN ŞEYTAN ONA GÖZÜNÜ DİKER.(ONU HARAMA NASIL ALET EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜR).
HADİS-İ ŞERİF

Bacımın örtüsü batmışsa zalimin gözüne,
Billah acırım tükürüğe,tükürsem yüzüne,
M. Akif Ersoy

Medeniyet söküp atmaksa baştaki ağı,
Sizden daha medeni afrika yamyamları
Eğer medeniyet açmaksa bedeni
Desenize, hayvanlar sizden daha medeni
N.F.Kısakürek

Yorumlar bitmis, siirlere gecilmis.. E kusur kalmayalim, biz de ortama uyalim degil mi?

Ne ararsin Tanri ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsin?
Hakikaten gözün yoksa haramda
Basi açiga neden türban sorarsin?

Raki, sarap içiyorsam sana ne
Yoksa sana bir zarari, içerim
Ikimiz de gelsek kildan köprüye
Ben dürüstsem sarhosken de geçerim.

Esir iken mümkün müdür ibadet
Yatip kalkip Atatürk'e dua et...
Senin gibi dürzülerin yüzünden
Dininden de soguyacak bu millet.

Isgaldeki hali sakin unutma
Atatürk'e dil uzatma sebepsiz
Sen anandan yine çikardin amma
Baban kimdi bilemezdin s...siz!!

Neyzen Tevfik

Bir gun bu ulke bir basortusu ugruna Tayyip'e verilen oylar yuzunden Ata'nin binbir guclukle kurdugu liyakatini kaybederse asil o zaman kapali acik demeden, bir bir kaybettiginiz kazanilmis haklarinizin ardindan aglayacaksiniz hepiniz.. Gorecem ben sizin ozgurlugunuzu o zaman.. Kurunun yaninda yas da yanacak, uzuntum buna..

Canım aslolan kadınların kapanması erkeklerin mahremi Göbek deliğinden diz kapağına kadar ama dar giyinmemek onlar için de geçerli :) kadınların heryeri dikkat çekici erkeklerin bacağına bakıp of be amma da kıllı bacakmış mı diyecez ya da kollarına :) yok :) ama onlar kadınların el ve ayak bileklerinden bile etkilendikleri için sonuç Eşit şekilde kapanamıyoruz :)

bende çarfalıyimm allahmaa binlerce şukur. ben o zaman köle oluyorum herlade allahim yarabbim asıl özgurluk şu demek arkaaşlar kişinin kendi iradesiyle nasil giyinecegine karar vermsidir. ben karisiyomuyum açık giyinen bi hanıma banane kardesim kendi yancak ahirette ben yanmycamki onun yerine he belki ben kapaliyimdir atyrum ama Allah c.c benim huyumu sevmez cennet giremem başka açık bir kadinin ahlakını cok sever namazı tamdir onu cennetine koyar. Allahın takdiri ilahisi .. basortumuze ne taktınız ama ya vallahi skıldım artk. bana görede çarsafliyim özgürüm bedenim sdce banaait bende bunu hissedyrum. siz bi kasaba gitseniz atyrum en öndeki gunse grmus eskimis etimi alirsiniz yksa arkaada gizli kalmiş kıpkirmizi parlayan etimi alrsiniz bi düsünuñ derim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…