ayşe kulin - nefes nefese

PrensesPeri

yepyeni bir yaşam :)
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2007
8.601
583
723
39
Eskişehir

Son Osmanlı paşalarından Fazıl Reşat Paşan'ın kızı Selva ile, aşık olduğu musevi gence Rafael, evlenmelerine karşı çıkan aileleri tarafından dışlanınca Fransaya giderler.Ancak burada da huzur bulamayacaklar, İkinci dünya Savaşı'nın başlamasıyla, bu kez de Hitler'in ağına takılacaklardır.Etraflarını saran Nazi çemberi gitgide daralırken, her an tutuklanıp kamplara yollanma korkusuyla yaşamaktadırlar...

İşte tam o yıllarda Türkiye, savaşın ateşine bulaşmadan, Almanlarla Mü
ttefikler arasında gerili ince ipte, bir cambaz maharetiyle yürümeye çalışmaktadır...

Ayşe Kulin bu romanında, hem ülkeyi savaşın ortasından başarıyla geçiren kadronun hemde Selva ve Rafael'in zor aşkının peşine düşerek, İstanbul'dan Marsilya'ya, Ankara'dan Kahire'ye kadar uzanırken, kendi canları pahasına yüzlerce Yahudi'yi Nazi kıyımından kurtaran Türk diplomatlarının kahramanlıklarını da gün ışığına çıkartıyor.

Nefes Nefese gerçek olaylarla örülmüş bir yakın tarih, aşk ve kaçış romanı.İsmi gibi nefes nefese okunabilecek bir eser...

zaten AYŞE KULİNin büyün kitapları öyle kardeşim.eline aldınmı bitirmeden bırakamıyorsun.nerdeyse hepsini okudum ama bunu okumadım.önerine teşekkürler.

Bu kitabı unutmam mümkün değil, mecburiyetten okulda Türk dili hocamın ödevi olduğu için okumuştum ama iyi ki de okumuşum. Sürükleyici ve çok etkileyici bir kitap, tavsiye edebilirim herkese...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…