• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayrıntılı ultrason ve amniyosentez..acil yardım kızlar..

bsima

Can'ımdan can...
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2012
316
5
26
İstanbul
21+3 haftalıkken ayrıntılı ultrason yaptırdım.genel olarak kafa çapı,kemik uzunlukları normal göründü.fakat ense kalınlığı 6,38,böbreklerde genişleme sağ 0,48-sol 0,37 mm görüldü.ve de kalbinin üst kısmında delik görüldü.doktor bunların tek başına sorun yaratmayacağını fakat hepsi bi arada olunca fazla anomalilik olduğu için amniyosentez istedi.ikili ve üçlü testlerim çok iyiydi.ayrıntılıya kadar sorunlu giden hiç bişey yoktu.4 gündür kendimi harap ettim,ağlamaktan bittim.karnımdakini de istemeden üzüyorum,ister istemez ya down sendromluysa diye kendimi yedim bitirdim.kendi doktorum bence hiç bi sorun çıkmayacak dedi ama amniyosenteze kadar iyi bişeyler duymaya ihtiyacım var.

sizlerde ayrıntılı ultrasonda sorun yaşayıpta amniyosentez yaptıran var mı?nolur kızlar birileri bana iyi bişiler söylesin..

benim bebeğiminde ense kalınlığı 4.0 mm çıkmıştı..Kendi doktorum kesin çocukta b,r özür olacağını bekliyordu..Önce aminiyosentez yaptırdık sonuç temiz çıktı..Ayrıntılı ultrasyondada bir probleme rastlanmadı..İçini ferah tut..Burun kemiği gözlendimi çocukta.. Down sendromu olan bebeklerde burun kemiği oluşmazmış.. Raporunu bir bak istersen ..Ama aminiyosentez sadece dawn sendromuna bakmıyor , aynı zamanda kromozomal diğer hastalıkların taraması da yapılıyor.. Sen içini ferah tut zehir etme kendine şu zamanlarını..

bayramdan beri aynı sıkıntıyla uğraşıyoruz Allah herkesin yardımcısı olsun
kuzenimin bebeğinin bütün testleri normal çıkmıştı ama doğduktan snra şüphelendiler gözleri küçük diye
yani insann kaderinde varsa oluyor Allah hepimizin bebeğini korusunnn çok zor dua edin lütfen hepimizee....

allah tüm hamilelerin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasib etsin, ultrasonda sorun görüp aylarca ağlayan annelerin %90ınında hiç bir sorun çıkmıyormuş, doktorlar sonuçta kapalı bir kutuya bakılarak yorum yapılıyor diyorlar içini ferah tut beben kocaman olmuş maşallah sağlıkla kcağına alacağına inanıyorum ben, buarada gözleri küçük olunca hangi hastalıktan şüpheleniyormuş doktorlar?

Bende biraz önce ayrıntılı ultrasondan geldim ve Doktorum kalbinde delik olduğunu saptadı. Daha küçük kapanır dedi kapanmazise doğumdan sonra ameliyatla halledilir kafana takma dedi. Ayrıca plasenta aşağıdaymis. Bunları yaşayan, beni ferahlatabilecek birileri varmi aranızda

sadece kalpteyse sıkıntı o gerçekten çözülüyor doğumdan sonra bnm bikaç arkadasımın bebeğindede vardı zamanla kendi kendine kapandı delikler..ama düğer şeyler için bir yorum yapamayacğım bnm bebeğimin ense kalnlğı 5.5 tu turner sendromu çıktı...biz sonlandırdık maalesef gebeliği..şimdiki gebeliğimde bir sıkıntı görülmedi ama ben yinede amniyosentez yaptırdım içim rahat etti sanada tavsiye ederim hergün kuracağına kafanda yaptır derim

benim bebeğiminde ense kalınlığı 4.0 mm çıkmıştı..Kendi doktorum kesin çocukta b,r özür olacağını bekliyordu..Önce aminiyosentez yaptırdık sonuç temiz çıktı..Ayrıntılı ultrasyondada bir probleme rastlanmadı..İçini ferah tut..Burun kemiği gözlendimi çocukta.. Down sendromu olan bebeklerde burun kemiği oluşmazmış.. Raporunu bir bak istersen ..Ama aminiyosentez sadece dawn sendromuna bakmıyor , aynı zamanda kromozomal diğer hastalıkların taraması da yapılıyor.. Sen içini ferah tut zehir etme kendine şu zamanlarını..

burun kemiğinde bi sorun görmedi doktor,hatta 12.haftada 0,7mm di..tarama testinde de hiç risk yoktu..

bayramdan beri aynı sıkıntıyla uğraşıyoruz Allah herkesin yardımcısı olsun
kuzenimin bebeğinin bütün testleri normal çıkmıştı ama doğduktan snra şüphelendiler gözleri küçük diye
yani insann kaderinde varsa oluyor Allah hepimizin bebeğini korusunnn çok zor dua edin lütfen hepimizee....

kaderde ne varsa onu yaşıyoruz..

allah tüm hamilelerin bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasib etsin, ultrasonda sorun görüp aylarca ağlayan annelerin %90ınında hiç bir sorun çıkmıyormuş, doktorlar sonuçta kapalı bir kutuya bakılarak yorum yapılıyor diyorlar içini ferah tut beben kocaman olmuş maşallah sağlıkla kcağına alacağına inanıyorum ben, buarada gözleri küçük olunca hangi hastalıktan şüpheleniyormuş doktorlar?

inşallah sorun yoktur..

Bende biraz önce ayrıntılı ultrasondan geldim ve Doktorum kalbinde delik olduğunu saptadı. Daha küçük kapanır dedi kapanmazise doğumdan sonra ameliyatla halledilir kafana takma dedi. Ayrıca plasenta aşağıdaymis. Bunları yaşayan, beni ferahlatabilecek birileri varmi aranızda

cnm benimde kalpte delik gördü ama üstte ve zarda değil.kasda dedi büyük ihtimalle de kapanır dedi..bence tek anomalide sorun olmaz..bana öyle dedi doktor eğer bu anomalileri tek başına değerlendirirsek sorun olmayacaktır ama üçtane olunca benim 1/34500 olan riskimi 1/360 a düşürdü..

sadece kalpteyse sıkıntı o gerçekten çözülüyor doğumdan sonra bnm bikaç arkadasımın bebeğindede vardı zamanla kendi kendine kapandı delikler..ama düğer şeyler için bir yorum yapamayacğım bnm bebeğimin ense kalnlğı 5.5 tu turner sendromu çıktı...biz sonlandırdık maalesef gebeliği..şimdiki gebeliğimde bir sıkıntı görülmedi ama ben yinede amniyosentez yaptırdım içim rahat etti sanada tavsiye ederim hergün kuracağına kafanda yaptır derim

bende dün yaptırdım amniyosentez ve ya yarın yada cuma fish sonuçlarımız çıkacak..merakla bekliyoruz,inşallah sorunsuz çıkacak ve sağlıkla kucağıma alacağım bebeğimi..ve Allah böyle sorun yaşayan herkese de yardım etsin..düşünmeden yapamıyosun,düşününce de kafayı yiyosun..

Allah'ım sen hepimize yardım et ve hakkımızda hayırlısını ver..

fish sonucum çıktı ve çok şükür temiz..böbreğini ve kalbini takibe alıcaz şimdilik.Allahım onunda dermanını verecek inşallah ve ben sağlıkla oğluşumu kucağıma alıcam.rabbim kimseye yaşatmasın ve bütün annelerin dualarını kabul etsin..

Uzun zaman olmuş ama kaçıncı haftada 5,5 çıkmıştı ense kalınlığı. ? Bizim 12. Haftada 2,4 tü 20. Haftada yapılan ayrintilida 7,7 çıktı ayrıca bağırsakta parlaklık tespit edildi amniyosentez oldum sonuç bekliyorum

Back