- 16 Şubat 2017
- 66
- 21
- 18
- 37
- Konu Sahibi fizikci_87
12 hafta erkek dediler 16. Hafta yüzde 80 kız yarın ayrıntılı ultrason çokmerak ediyorum ne diyecek doktor :) ayrıntılı ultrason da cinsiyet farklı olarak çıkan var mı ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Orası öyle tabi ama insan merak ediyor . Bir heyecanla bekliyor :)Valla canım doğuma kadar kız diyipte erkek doğurani gördüm olabilir yani zaten 12 hafta erken diye biliyorum cinsiyet için sağlıklı olsunda kız erkek farketmez
Ayrıntılı ultrasonu perinatolog yapar. O da kadın doğum uzmanıdır ama ilaveten perinotoloji uzmanlığı vardırYaptırıcam randevumu aldım . Bakalım sonuç ne olur ? Neden kadın doğum doktoru yapmıyor acaba başka doktora yönlendirdi doktorum .
Cinsiyet nedir bilmem de ayrıntılı ultrasona ikna olmanıza sevindim
Hiçbir zararı yok. Ultrasonda ses dalgaları kullanılır.ayrıntılı ultrasonun bir zararı mı var acaba ? benim hiçbir bilgim yok
Radyoloji uzmanı sanırım . Gittiğim özel hastanede zaten bir tane doktor yapıyormuş . Radyolog fite biliyorum ama sorucdm tarın . O hastaneye giden bütn arkadaşlar ona yaptırmış .Ayrıntılı ultrasonu perinatolog yapar. O da kadın doğum uzmanıdır ama ilaveten perinotoloji uzmanlığı vardır
Çok yüksek frekans kullanılıyor . Ultrasonik aslında hiç zararı yok denemez . Çünkü bir dalganın frekansı yükseldikçe enerjisi yükselir . Ama elektromanyetik dalgalarla kıyaslandığında tabiki zararsız .yurt dışında hamilelik döneminde çok az sadece sorun olduğunda kullanılıyormuş . Ayrıca psikolojik araştırmalar var çok fazla ultrason giren çoçıklarrın daha ağrasif olduğu ama tam olarak kanıtlanamamış çünkü çok az denek üzerinde çalışılmış .Hiçbir zararı yok. Ultrasonda ses dalgaları kullanılır.
Bebeğin iç organları özellikle kalbi damarları incelenir. Rahimin kan damarlarına, kan akışına ayrıntılı bakılır.
Konu sahibi yaptırmak istemiyordu. Kendine göre sebepler sunmuştu. Onu ikna edecem diye ban yedim de ondan öyle yazdım:)
Bilimsel veriler duymak sizden ne güzel:)Çok yüksek frekans kullanılıyor . Ultrasonik aslında hiç zararı yok denemez . Çünkü bir dalganın frekansı yükseldikçe enerjisi yükselir . Ama elektromanyetik dalgalarla kıyaslandığında tabiki zararsız .yurt dışında hamilelik döneminde çok az sadece sorun olduğunda kullanılıyormuş . Ayrıca psikolojik araştırmalar var çok fazla ultrason giren çoçıklarrın daha ağrasif olduğu ama tam olarak kanıtlanamamış çünkü çok az denek üzerinde çalışılmış .
Meslektaşız branşımız farklı sadece:)Yıllarını bilime adamış ama sonunda meslek lisesinde öğretmen olmuş birisi olarak ses dalgaları benim alanım . İşittiğimiz sesin 10000 katı hatta daha fazlası . Ses üstü ve ses altı dalgaları biz duyamıyoruz . Keşke herşey doğal yollarla olsa İnşaallah bebeğimle ilgili bir sorun olmazsa normal doğum konusunda ısrarcı olacağım.
Teşekkür ederim. Yarın yazarım sonucu .Meslektaşız branşımız farklı sadece:)
Sonucu yazın olur mu
Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim