• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayrıntılı ultrason da cinsiyetin farklı olduğunu öğreneb var mı ?

fizikci_87

Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2017
66
21
18
37
12 hafta erkek dediler 16. Hafta yüzde 80 kız yarın ayrıntılı ultrason çokmerak ediyorum ne diyecek doktor :) ayrıntılı ultrason da cinsiyet farklı olarak çıkan var mı ?

canım ben daha yeni anneyim derdine derman olamayacağım ama bir çok yerde okudum farklı çıktığını :)

12. Hafta çok erken ama bende şu sıralar cinsiyet tahmini yaptıracağım değişir mi bilemiyorum :) yarınki sonucu dört gözle bekliyorum :anneadayı:

Cinsiyet nedir bilmem de ayrıntılı ultrasona ikna olmanıza sevindim

Yaptırıcam randevumu aldım . Bakalım sonuç ne olur ? Neden kadın doğum doktoru yapmıyor acaba başka doktora yönlendirdi doktorum .

Yaptırıcam randevumu aldım . Bakalım sonuç ne olur ? Neden kadın doğum doktoru yapmıyor acaba başka doktora yönlendirdi doktorum .
Ayrıntılı ultrasonu perinatolog yapar. O da kadın doğum uzmanıdır ama ilaveten perinotoloji uzmanlığı vardır

16.haftada cinsiyet daha net görünür.ancak farklı dr lara da bir göster.yanilgida olabilir

ayrıntılı ultrasonun bir zararı mı var acaba ? benim hiçbir bilgim yok
Hiçbir zararı yok. Ultrasonda ses dalgaları kullanılır.
Bebeğin iç organları özellikle kalbi damarları incelenir. Rahimin kan damarlarına, kan akışına ayrıntılı bakılır.
Konu sahibi yaptırmak istemiyordu. Kendine göre sebepler sunmuştu. Onu ikna edecem diye ban yedim de ondan öyle yazdım:)

Ayrıntılı ultrasonu perinatolog yapar. O da kadın doğum uzmanıdır ama ilaveten perinotoloji uzmanlığı vardır
Radyoloji uzmanı sanırım . Gittiğim özel hastanede zaten bir tane doktor yapıyormuş . Radyolog fite biliyorum ama sorucdm tarın . O hastaneye giden bütn arkadaşlar ona yaptırmış .

Bana 12. haftada kesin ve net kız dendi kızım oldu. Bi arkadaşıma 12. haftada erkek dendi, ayrıntılıda kız olduğu ortaya çıktı. Gerçi o doğurmadı hala net bi sey diyemem kız mı erkek mi :)

Hiçbir zararı yok. Ultrasonda ses dalgaları kullanılır.
Bebeğin iç organları özellikle kalbi damarları incelenir. Rahimin kan damarlarına, kan akışına ayrıntılı bakılır.
Konu sahibi yaptırmak istemiyordu. Kendine göre sebepler sunmuştu. Onu ikna edecem diye ban yedim de ondan öyle yazdım:)
Çok yüksek frekans kullanılıyor . Ultrasonik aslında hiç zararı yok denemez . Çünkü bir dalganın frekansı yükseldikçe enerjisi yükselir . Ama elektromanyetik dalgalarla kıyaslandığında tabiki zararsız .yurt dışında hamilelik döneminde çok az sadece sorun olduğunda kullanılıyormuş . Ayrıca psikolojik araştırmalar var çok fazla ultrason giren çoçıklarrın daha ağrasif olduğu ama tam olarak kanıtlanamamış çünkü çok az denek üzerinde çalışılmış .

Çok yüksek frekans kullanılıyor . Ultrasonik aslında hiç zararı yok denemez . Çünkü bir dalganın frekansı yükseldikçe enerjisi yükselir . Ama elektromanyetik dalgalarla kıyaslandığında tabiki zararsız .yurt dışında hamilelik döneminde çok az sadece sorun olduğunda kullanılıyormuş . Ayrıca psikolojik araştırmalar var çok fazla ultrason giren çoçıklarrın daha ağrasif olduğu ama tam olarak kanıtlanamamış çünkü çok az denek üzerinde çalışılmış .
Bilimsel veriler duymak sizden ne güzel:)
Ses dalgalarının kanıtlanmış bir zararı yok.
Ona bakarsanız yurtdışında doğumu ebeler yaptırıyor. Buradaki gibi planlı sezaryenler yok.
Sezaryen olacak olsa bile o an hangi doktor müsaitse o yapıyor.
Ülkelerin sistemleri farklı.

Yıllarını bilime adamış ama sonunda meslek lisesinde öğretmen olmuş birisi olarak ses dalgaları benim alanım . İşittiğimiz sesin 10000 katı hatta daha fazlası . Ses üstü ve ses altı dalgaları biz duyamıyoruz . Keşke herşey doğal yollarla olsa İnşaallah bebeğimle ilgili bir sorun olmazsa normal doğum konusunda ısrarcı olacağım.

Yıllarını bilime adamış ama sonunda meslek lisesinde öğretmen olmuş birisi olarak ses dalgaları benim alanım . İşittiğimiz sesin 10000 katı hatta daha fazlası . Ses üstü ve ses altı dalgaları biz duyamıyoruz . Keşke herşey doğal yollarla olsa İnşaallah bebeğimle ilgili bir sorun olmazsa normal doğum konusunda ısrarcı olacağım.
Meslektaşız branşımız farklı sadece:)
Sonucu yazın olur mu
Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim

Olmazmı.

Jinekoloğuö normal ultrasonda %90kız demişti.Ayrıntılı usg yi başka doktor yapmıştı,eşimle bana cinsiyetinin erkek olduğunu biliyosunuz dimi dedi çünki bebek 20 haftalık falandı.

Bir kızım vardı rabbime şükür bir de oğlum oldu.Nisanın 2 snde 1 yaşı biticek.Cinsiyet pek de önemli değil Rabbim evladınızı size bağışlasın...

Back