Ayrımcılık mı?

kedimediyedi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2018
1.120
327
Herkese merhabalar konuma direk giriyorum belki hak vereceksiniz belki vermeyeceksiniz ama yorumlarınız merakla bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
Yakın zamanda inşallah tanışma için müstakbel Elti ve ailesini görmeye gideceğiz herkes gibi bende heyecanlıyım ama sorun kısmı burda değil
Sorun su ailem ile eşimin ailesi farklı şehirlerde arama hal hatır sorma yok bazı nedenlerden dolayı ama karşılaşırlarsa normal bir sohbet faslı geçer ama bir kaç kez.ailem geldiği zaman asla evlerine davet etme gibi huyları yok çoğul konuştum çünkü kim negatif onu bilmiyorum şuan da .fakat yeni gelecek gelinin ailesine şimdiden yemekler altin kaplamalı servisler gibi gibi hazırlıklar konuşuluyor.evet doğru yeni tanışma olduğu için öyle olabilir ama yine de içime oturmayan bir şeyler var
Not.esimin ailesi ile 8 yıl içinde aralıklı mesafeliydik yeni iyi olduk diyelim.

Not kısmı da nedeni açıklıyor.

Ayrımcılık mı evet
Sizle sorunları mı vardı?Neden böyle bir tavır aldılar ?
Ben olsam hic önemsemem kendi yoluma bakarım.
8 yıl olmus sanırım evleneli artık kim kime gelmis gelmemis desmeyin.
Cok desmek yada tavır almak isterseniz,siz gitmeyin mesela eltiyle tanısmaya
Onlar gelince tanısırsınız

Hiç kimse 8 yıl önceki kendi değil belki sizinle iyi olunca gelin öcü değilmiş diye düşünmüşlerdir kızcağızın bunlardan haberi bile yok kendimize de elimize de şans verin

Merhaba .. aileniz gelince siz adım atın davet edin buluşturun … aileniz bi telefon açıp müsait misiniz diyip ziyaret etsin …. Onlar belki davetle geleni ben istemem şahsen onca yol gelmıs bizi adam yerine koyup uğrama gereği duymamış die düşünmüştür … iki tarafta burun dikliği yapmış gibi bu konuda . İkiside beklentiye girmiş olabilir .. gözden uzak olan gönülden Irak olur bide millet bi değişti ya şimdi herkes sosyal medya esiri gereksiz samimiyetler falan oluyor gösteriş yada özentilik modunda . Bide şunu unutmayın böyle zamanlar da eşleriniz çok önemli rol oynuyor belki kayınbiraderiniz çok çok değer verıyor sevdıgının her istediği olsun istiyor şımartıyor ailesine de ayak uydurtturuyor . Köprü geçene kadar herkes dayı der etliye sakın bulaşmayın hem suçu yok hemde suçlu siz olursunuz huzurunuz kaçar .

Hepimiz yeni birileri ile tanışırken daha özenli ve iyimser olmaya calısıyoruz aslına bakarsan biz büyüyüp kibarlastıkca buyuklerimiz de oyle oluyor bence ve yıllar gectikce her insan farkındalık kazanır artı olarak belki de kafa yapıları daha uygundur kisisel algılama bence hem arada ozel sebepler varmıs eger uygun bir an olursa aileleri bir araya getirmeye calıs yoksa daha fazla mesafe girer

Kısaca sizi sevmemişler. Boşverin. Bizi de sevmediler burnumuz düşmedi sallaaaa olayların da bu kadar içinde olma

Teşekkürler

Evet çok sorun yaşadık sonradan da ipler koptu konuşmaya konuşmaya 8 9 yıl geçti açıkçası ben de takmıyordum ama böyle ballandıra ballandıra gelecek olan misafirleri anlatması hoşuma gitmedi açıkçası

Şahsen benim ailem kayinvalidemlerle samimi olsun hiç istemem nerde çokluk orda bokluk düğün dernek cenazede hastalıkta arayıp sorsunlar ayda yılda bir de bir araya gelinir yeter samimi olununca yok o bunu dedi bu bunu dedi öyle ima etti böyle laf çarptı oluyor illa ki hiç uğraşamam valla

Ben gitmezdim şahsen gerek yok bence aşırı buldum elti ve ailesi ne alaka.. kayınvalide kayınpeder gitse yeterli ayrıca kontak yokmuş

Iki aile birbirinden illa ki hoşlanacak diye bir sey yok belki aileniz ve esinizin ailesi birbirine ısınamadı,olabilir.Benim esimin ailesi ve benim ailem de epey soguklar mesela ramazandan ramazana bayramdan bayrama görüsürler ama görümcemin kv ile aralari cok iyi birlikte gezerler yer icerler.Kafa olarak daha uyumlular benim ailem biraz daha rahatken kadinin sözü gecer kadinin fikri alinirken esimin ailesinde kadinlar bir tik daha geri planda mesela kadin susar kadin karismaz kafasindalar.Bastan cok sorun ettim uyum saglayamadilar diye ama illa iyi anlasacaklar diye bir kural yok diyerek kabullendim esinizle iyi olun geri kalan hic kimseyi kafaniza takmayin birakin onlara özen göstersinler birakin onlarla anlassinlar

Yani kafanıza oturmayan kısmı neresi ? Benim de ailemle mesafe var ama eltimin ailesi ile gayet samimi olunuyor bu durum bana hiç tuhaf gelmiyor herkes anlaşmak zorunda değil herkes dünür olduğu için yakın olmak zorunda da değil genelde fark ettiğim bir durum daha var ilk geline ve dunurlere daha mesafeli olunuyor hatta ikinci gelin daha çok sevilir bu ikinci elti veya ikinci es olabilir. Yani diyelim 1 çocukları evlendi boşandı yeniden evlendi o ikinci eşe çok daha iyi davranalyor bu psikolojik galiba

Klasik koca tarafı iste.
He diyip gecmek lazım .Cok anlam yüklememek gerekiyor.

kesin diyemem ama şu şekilde bir ihtimal olabilir; sizinle bazı sıkıntılar yaşamışlar yeni eltiniz ile de kötü olurlarsa sıkıntı kendilerinde olmuş olacak. elalem "aaa bak bu gelinle de gecinemedi" demesinler diye onlara hiç olmadıkları kadar iyi olabilirler. biraz da size nispet olsun diye gözünüze sokacaklar.. yani 8 yıldır içlerinde biriktirdiklerinin intikamini bu şekilde alacak olabilirler.. takmayın eninde sonunda gerçek karakterlerini eltinize de gösterirler diye düşünüyorum rol ile nereye kadar...

Şöyle düşünün, her misafirinize aynı özeni mi gösteriyorsunuz?
İkramlarınızı aynı sayıda, sunumunuzu aynı özende mi yapıyorsunuz?
Bazılarıyla elektiriğiniz tutuyor daha çok özen gösteriyorsunuz, bazılarıyla adettendir diye. Ayrımcılık değil de daha çok iletişim, elektrik mevzusu gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…