Ayrılmak istiyorum

8 yıldır birliktesiniz, 4 yıldır da evli - doğru mu anladım? Evlilikten önce karakterini, şu an yaptıklarını belli etmemiş miydi? Merakımdan soruyorum bu arada - Çok okuyorum burda - evlenmeden önce çok farklıydı, evlendikten sonra çok değişti diye.
Anlattıklarınıza göre zaten ortada iyi giden bir evlilik yok - kağıt üzerinde evlisiniz ama hayatı birlikte yaşamıyorsunuz. Mutsuzsanız ayrılın derim.

bence sizin aile yapılarınız ve yetiştirilme tarzlarınız başka...
ayrıca eşinizin lise mezunu olası sizin ise 3. üni. okuyor olmanız eşinizi ezmiş gibi geldi bana...
okumuşsunuz ama bir şey bilmiyorsunuz sözleri genelde bu tiplerden çıkar...

bence bi oturup konuşun derdi neymiş anlatsın...
çözümsüz görünüyorsa mutsuzluğunuz herkes yolunda devam etsin..

Büyük ihtimal bosansaniz da eşiniz evden hakkınızı vermez. Size bence fazlaca bilenmiş durumda sizin okuduğunuz üniversiteye karşılık o hayat üniversitesinden mezun olmuş ve siz onun tırnağı bile olamazsınız. Belki eşinizin böyle dusunmesinde sizin de ona karşı tavriniz etkili olmuş olabilir. Örneğin neden kitap okumuyorsun, neden şunu yapmıyoruz vb. Baştan eğitim durumlarını bilerek evlendiniz ve çok çok nadir olmak üzere özellikle eğitim konusunda erkekler eşlerinin kendilerinden daha yüksek düzeyde olmasını istemezler. Bırakın üniversiteyi maaş konusunda bile böyledir. Benim arkadaşım ve eşi ikisi de üniversite mezunu bir ara arkadaşım kocasından 200-250 lira fazla alıyordu. Eşi sırf bu yüzden kıza sürekli igneleyici konuşuyordu. Sonra kocasının maaşına zam geldi de rahatladilar.

Aile yapılarınız bence birbirinden çok farklı.. Genelde insanlar kendi ailesinde görüp normal olarak kabul ettiği davranış biçimlerini çekirdek ailelerinde sürdürür. En kötüsü de bu bence, ortada bir problem yok gibi gözüküyor ama aslında var, bu kararı vermek de malesef çok zor
Aile yapısı derken, yani kültür olarak ama benim ailem genelde okumuş anne tarafım zengin ama görgüsüz baba tarafım hep okumuş aşmış insanlar yani birçok şeyi, rahatız kılık kıyafet olarak tabi memleketlerimizden de kaynaklı kültür olarak aynı ya da benzer olmasına rağmen onun yaşadığı çevre ile bizimki çok farklı pislik mi hepsinde var ama bizde kadın daha ön planda. Ha bu arada kendisi çevresinde en iyisidir bu daha da acı olanı :). Evet ortada bir problem yok gibi ma bence var ve çok önemli kaç gündür ölçüp tartıyorum konuşmuyoruz şu an ona değil kendime zaman veriyorum bu evliliğin düzelmesinin tek şartı onun esnek olması değişmesi.. Ha sorsanız çok değişmiş çok fedakarlık etmiş olabilir ama yeterli değil :) ben anneme durumu çok yüzeysel anlattım tartıştıgımı aradaki ayrıntıları atlayak evden koma olayı falan olmadan annem tabi çok üzüldü ama kararıma saygısı var olmasa da umurumda değil, boşanma ihtimalimizin olduğunu da söyledim. Karalayarak her seyi ortaya dökerek ayrılmak istemem bana yakışmaz olmadı bitti yani hepsi bu işte..

Büyük ihtimal bosansaniz da eşiniz evden hakkınızı vermez. Size bence fazlaca bilenmiş durumda sizin okuduğunuz üniversiteye karşılık o hayat üniversitesinden mezun olmuş ve siz onun tırnağı bile olamazsınız. Belki eşinizin böyle dusunmesinde sizin de ona karşı tavriniz etkili olmuş olabilir. Örneğin neden kitap okumuyorsun, neden şunu yapmıyoruz vb. Baştan eğitim durumlarını bilerek evlendiniz ve çok çok nadir olmak üzere özellikle eğitim konusunda erkekler eşlerinin kendilerinden daha yüksek düzeyde olmasını istemezler. Bırakın üniversiteyi maaş konusunda bile böyledir. Benim arkadaşım ve eşi ikisi de üniversite mezunu bir ara arkadaşım kocasından 200-250 lira fazla alıyordu. Eşi sırf bu yüzden kıza sürekli igneleyici konuşuyordu. Sonra kocasının maaşına zam geldi de rahatladilar.
Zaten öyle bir sorun çıkarsa istemem evi falan arabayı alırım altınlar da zaten ev değerinde bölüşmüş oluruz çok takılmıyorum yani o meseleye. Belki de benim tavırlarım da etkili olmuştur ama ben ona ayak uydurmaya çalıştım kendisi sadece belli bir grup var onlarla takılır sosyal bir çevresi yok denecek kadar az, ççok sevilir aslında ama kendisi uzak durur insanlardan. Maaş konusunda kendisinin 2 katına yakın maaşım var ama bu konuda sorun ettiğini düşünmedim hiç ya da anlamadım belirtileri nasıl bilmiyorum.

Bence evliliği bitirme değiştirmeye çalış onu da. Konuş iletişim kur ikna et..
Tek çözüm onun tedavi görmesi fazla sinirli agresif araba sürerken bile kavga ediyor sanki diğer sürücülerle arabanın içinde ötüyor da ötüyor. Ha tedavi ikimiz de görürüz yani ben kapalı değilim böyle şeylere. Fazla ketum oysa anlatsa birine akıl verecekler belki hatalısın diyecekler ben nasıl buradan aldıgım fikirlerle farklı bir açıdan bakabiliyosam..

8 yıldır birliktesiniz, 4 yıldır da evli - doğru mu anladım? Evlilikten önce karakterini, şu an yaptıklarını belli etmemiş miydi? Merakımdan soruyorum bu arada - Çok okuyorum burda - evlenmeden önce çok farklıydı, evlendikten sonra çok değişti diye.
Anlattıklarınıza göre zaten ortada iyi giden bir evlilik yok - kağıt üzerinde evlisiniz ama hayatı birlikte yaşamıyorsunuz. Mutsuzsanız ayrılın derim.
Evet doğru anladınız, evet belli olan şeyler vardı ama bu kadar değildi aşılır dedim değişir dedim yani nerden bilebilirim evlenince kocamın benle tatile gitmek istemeyeceğini bu kadrı da tahmin etmemiştim hep evde oturacağını. iİlk sevgililik yıllarımızda çok farklıydı diyelim... Denemek istedim kazanmak istedim başarabilirim sandım ama inanın çok yoruldum. Kendisine bir sey dediğimde de kavga hır gür işte, ben kendime de çevreme de fazlasıyla yeter ibir insanım bir erkeğin yapacagı her işi yaparım yıllarca yalnız yaşadım benim bir erkeğe ihtiyacım cinsellik ya da barınmak değil defalarca konustum ama yok yok yok... Şimdi de konuşmuyoruz herkes ayrı takılıyor. Kafam rahat

Eşiniz çok geri kafalı biri ve öyle insanlarla anlaşabilmek, doğru iletişim kurabilmek neredeyse imkansız. Düzeliceğinide sanmıyorum kaç yaşına gelmiş bu saatten sonra adamın karakterinde fark yaratamazsınız. Birini değiştirmeye çalışmak sizi yormaktan başka bir şey getirmez diye düşünüyorum.

Son durum hakkında bilgi vermek istedim,
Kendisiyle dün konuşmak istediğimi söyledim yüzüme bile bakmadan konuşuyor benimle, bu arada 10 gündür hiçbir şey yapmıyorum kendi çamaşırlarımı yıkıyor kendi yemeğimi hazırlıyorum görsün bakalım nasıl oluyormuş ama bunu çok zorlanarak yapıyorum.
Neyse dün artık ne yapacağımızı sordum kendisinden yapıcı yorumlar alamayınca bitmek istediğimi böylesinin daha iyi olacağını hafta içi anlaşmalı dava açmayı bir iki hafta içinde de evden çıkacağımı söyledim kendisi ilişkiyi bu duruma getirenin ben olduğum tarzında yorumlar yaptı önemi yok dedim benzer konuşmalar geçti, aradan bir saat geçti beni çağırıyor hiç oralı olmadım yanıma geldi sarılmaya öpmeyene falan çalıştı ama bırakmadım ve bu kadar basit olmadığını kendi hatalarını görmesi gerektiğini artık ona güvenmediğini söyledim şimdi barışsak yine bir ay sonrabenzer bir şey yaşayacağımızı vs.. bayağı ısrarcı oldu ama müsade etmedim, kıçını döndü gitti yatağına. Kaldı ki barışsam bile bu evde asla kalmayacağım dedim, şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim biraz yalnız kalmasını ve artık hatasını anlamasını istiyorum ayrı eve çıkmalı mıyım

Devam etmeyi düşünüyorsanız çift terapisini şart koşun.
Sizin eğitim durumumuzun ve maaşınızı fazla olması bile bir şeyler anlatıyor. Erkek beyni bilinçli olmasa bile takıyor böyle şeylere.
Evlilik mutsuzluk getirmemeli ama çaba sarf etmeden de bitmemeli.
20 yıl sonra sohbet ederek yuruyeceginiz insanlar var, bunların bazıları dışarıda, kartını iyi oynarsa bir tanesi evde.

Bu süreçte Serhat Yabanci'nin kitaplarını okuyun, kendinizi keşfedin acaba neden bu adamı seçtiniz bir görün.

Haklı olabilirsin ama sen kendini övüyorsun başkalarını küçümsüyorsun ona da öyle hissettiriyor san ondan gidiyordur sizin ödediğiniz evi annesinin üzerine yapması senden mal kaçırıyor boşanırsanız hak talep edeme diye olabilir

X