Haklısınız su an ne yapacağımı bilmiyorum ayrı odaya yerleştim konuşmuyoruz bi çıkar yol bulmam lazımYaşamayı bilmeyenle ömür geçmez. Artı olarak çok da bencil biriymiş. Kendi istekleri zevki uğruna sizi harcıyor, izin vermeyin. Onun kafasındaki evlilikle sizinki çok farklı. Hayatımda tanıdığım en iyi insan diyosunuz, olabilir ama siz iyi insan değil hayatınıza yoldaş istiyorsunuz ki ben çok da iyi biri olduğunu düşünmüyorum. İyi insan empati yapar hak gözetir ruhunu sıkmaz evden kovmaz. Algılarınız bozulmuş ve gerçeği karıştrıyo olabilirsiniz kendinize zaman verin uzak kalınca daha net görürsünüz yaşadıklarınızı.
Eşekliğimden sanırımYahu sizinle bu kadar zıt bir insanla neden evlendiniz ki ?
Ne eğitiminiz ne aile yapınız nr hayata bakışınız uyuşmuyor...
Dahası evin borcunu birlikte ödüyorsunuz ama neden annesinin üzerine ? Yarın ayrılsanız nasil hak talep edeceksiniz
Ayne size katılıyorum, çocuk ben istemiyorum o istiyorBirlikte tatile gitmemek çok büyük eksi benim için.hiç mi insan eşimle bir yere gideyim yeni yerler keşfedeyim demez?daha çocukta yok.çocuk olsa hepten bunlıma girersiniz.eşinizle son bir ciddi konuşma yapın gerekirse aile terapisi alın.olmuyorsa boşanın bene ömrünüz boşa geçiyor.annesinin üzerine olan evin taksitini neden siz ödüyorsunuz?
Üniversite konusunu beni sürekli okumuşssun ama boş okumakla olmuyor vs eleştirdiği için dile getirdim kaldı ki aman aman bölümler okumadığımı dile getirdim yani hava atılacak bir şey olarak görmedim,Öncelikle eğitim ile kısımda muhtemelen siz evlenirkende üniversite mezunu o lise mezunuydu. Bunu bugün dile getirmeniz hoş değil. Kısıtlıyor diyorsunuz ama 3. Üniversitenizi okuyorsunuz.
Evden kovma kısmında defolup gidecem diye paylaşım yapmışsınız o da defol git demiş şimdi tek hatalı eşin mi?
İnsanlar hata yapabilir kazıklanmış yanlış bir hayvan almış erkeğin eşinden beklentisi tesellidir. Canı sıkkın adam evde bir de eşinden laf yemek zor. Destek olmanın ne anlama geldiğini biliyor musun?
6 gün çalışan bir insan 1 gün dilediğince yaşamak ister sen eşinle gidip toprakla ilgilenmeyi denedin mi?
Canım evlilik elbette dövme içki kumar ile bitmez. İster boşan ister boşanma bı da kimseyi aslında ilgilendirmez. Burda sana iyi niyetli tavsiye verirken gördüğümüz olay şu. 1 yıl 3 yıl sonra değil. 10 yıl sonra iş işten geçtikten sonra güç savaşı yapıp ayrılanlar aslında kocam idare edilmez biri değildi, kötü değildi, tek olmak zor serzenişlerini dinlediğimiz için biraz daha uzun vadeli düşünmeni istiyorum. 1 yıl bir ohh dersin de 10 yıl sonra kendini nerede görüyorsun? Ayrıldıktan sonra daha mutlu olacağına emin misin?
Aslında ben hep rahatsızdır neden evlendim bilmiyorum beni ne itti bilmiyorum
Bu karakterde benim esim aynen anlattığınız gibi... Kendi kabuğunda duracaksa sizin fikrinizi duymuyorsa hep ben diyorsa cok sıkıntılı oluyo ömür törpüsü gibi adamlar....Merhaba hanımlar,
Nerden başlasam nasıl anlatsam bilmiyorum saçmaladığını yerler olabilir kusura bakmayın şimdiden.
Eşimle 4 senedir evliyiz iyi kötü kavga küslük ilerliyor bir şekilde ancak ben artık çok sıkıldım bu evlilikten, bu evliliğin beni aşağı çektiğini düşünüyorum bana bir şey katmadıgını bu şekilde evli kalmanın mantıksızlığının da farkındayım. Kısaca olayı özetlemem gerekirse ;
İkimiz de aynı toplumsal yapı içersinde benzer çevresel faktörler eşliğinde büyümüş insanlarız ancak bizim aile yapımız daha rahat onların ki ( özellikle eşimin ) bence biraz yobaz. Bu nedenle çok sorun yaşıyoruz kadın olduğum için hep geri planda olmam lazım ona göre , davranışlarından hissettiğim bu ancak evdeki bütün erkek işlerini de ben yaparım yanİ bu sadece millet ne der kafası onun yaşadığı ben daha rahat bir insanım ona göre fazla rahatım o olmasa milletin üstüne atlayacagım sanki (!)
Ben iki üniversite mezunuyum üçüncüden de mezun olmak üzereyim öyle çok nitelikli şöyle böyle bölümler değil ama imkanlarım doğrultusunda yapacağımın en iyisi, son okulumu evliyken okuyorum. Kendime bir şeyler katma çabası içindeyim kendi halinde, ancak bir kavga anında bana şöyle der ; ‘o kadar okul okumuşsunuz ama ne anlarsınız okumakla olmuyor’ der. Ben çok kitap okurum yani bunun kime ne zararı var kimseye gitmem kimseyle bi olay yaşamam evimde parkta vs okurum der ki ‘ kitap okumuşsunuz ama bir şey anladığınız yok’ o daha çok bilirmiş her şeyi insanları vs. Kendisi lise mezunu ve benim imkanlarımın on katı ile büyümüş biri ben okula gitmek için 3 km yol yürürdüm lise son sınıfa kadar...
Tatile gidelim derim hep bahane bulur insanın burnundan getirir gitmeyiz, henüz baş başa bir tatile gitmişliğimiz yok, evlenmeden ben tek giderdim hep param doğrultusunda, neden gitmediğimizi bilmiyorum arabamız var kazancımız çok da kötü değil tek bildiğim benle gitmek istemediği hissettiğim bu..
Kendisi Pazar günleri izinli sadece ve o günün sadece ona ait olduğunu düşünür bu nedenle kahvaltısını yapar ve köyüne gider genelde, toprakla uğraşmak onu rahatlatıyormuş kışın da dağ tepelerinde yürüyüşe bilmem neye gider, ben çok kısıtlamam ama genelde kavga ederiz gitme demem ama her hafta her hafta artık dayanamıyorum bu dört yıl içinde değişmedi bu durum. Söyleyince de gidip kafelerde mi geziyormuş çapkınlık mı yapıyormuş kime ne zararı varmış bla bla bla.. Evet asla öyle şeyleri yoktur hiçbir yanlışını görmedim şimdiye kadar yaklaşık 8 senedir beraberiz. Ama yeterli değil benim de bir hatam yok bu konuda, e zaten olması gereken bu değil mi bu bir mükafat değil ki..
Sonuç olarak ben ayrılmak istiyorum o da dile getiriyor ama kimse bir adım atmıyor kendisi dün beni evden kovdu, evin bütün taksitleriniz biz ödüyoruz ancak ev annesinin adına diye kendine ait olduğunu düşünüyor umurumda değil kendi hayatımı kuracak imkanlara sahibim ama ailem çok üzülür iş yerim küçük yapıda duyulsun istemiyorum hepsi erkek ve çok geri kafalı insanlar küçük bir şehirde yaşıyoruz karşılaşmak istemiyorum gibi bir sürü şey var ne olur bana yol gösterin başına gelen insanlar nasıl çıktı işin içinden, Onu kazanmaya çalıştım ama olmuyor aslında hayatımda tanıdığım en iyi insandır belliki biz yapamadık benim de hatalarım var despot biriyim biraz ama artık mevzu bu değil ben bu durumu nasıl aşarım kendimi çok güçsüz hissediyorum,,
Baskası için degmez küstük ayrıl as lım demeyin orta yolu bulmaya calısın ilgisiz olması cok da önemli değil...Sizin hakkınız olan ev birlikte ödüyorsunuz niye tapu kv adına onu anlamadımKovma olayı da şöyle oldu kısaca; aramızda bi para mevzusu oldu benim ikramiyem vardı kendisine verdim kış için besleyip keselim diye bir şey alsın ama iyi al kuzu falan gibi kendisi birinin aklına uyup ve resmen kazık yeyip almış ama ölmek üzere olan hayvanlar bu arada alalım diye kendisi ısrar etti. Ben de neden iyi bir şey almadın neden başkasını dinliyorsun vs diye tartıştım ayrıntıları atlayarak anlatıyorum kolay mı kazanıyoruz dediğimde ben kolay kazanıyorum kimseye hesap vermeme deyince ben artık patladım 40 yaşına kadar alsaydın şimdi mi aklına geldi gibi seyler söyledim sanırım o mevzunun ya da derdimin para olduğunu düşündü, akşam annesine gitmiş ben eve geldim direk komşumda kahve içmeye çıktım balkonda eve gelmiş amaç görmedim mesaj yazdı defol git bu eve gelme neredeysen orada kal falan gibi oysa tahmin etmiş olması lazımdı orada olduğumu. Bir de vatsap durumuma defolup gitmek istiyorum gibi bir şey koymuştum bir şiir o da etkili olmuş sanırım bilmiyorum
Bence de takdir etmesi lazım ken hor görüyo bi de.. Emeğe saygı en azından...okumayıp okuyanı küçümsemek falan cidden yaşam kalitenizi düşüren bir şey ya ensinir olduğum insan tipi
Yüzde elli dogru...kusura bakmayın ama , evlilikte aşk duygusu bitince, kadınlarda bi arayışlar başlıyor...bu adam hep böyleydi ve siz onu böyle kabul ederek evlendiniz...okuduğunuz kitaplar pek işe yaramıyor sanırım özel hayatınızda...ayrıca yaramazda zaten, kitaplar ideal olanı anlatır ama gerçek yaşam buna uygun değildir...hayal dünyasından çıkın ve eşinizin kıymetini bilin...kaybetteikten sonra, çok geç olabilir.
Bence evde yasamak farklıbişey... Bilmediğiniz huylar cıkıyor ben bu adamı hiç tanımadığım diyorsunuzTatile bile gidemediginizi soyluyorsunuz ama bu bence icinde bulundugunuz yapinin genel bir yansimasi. Tahmin ettigim kadariyla, icinde bulundugunuz cevrenin tatil anlayisi farkli.
Evlenmeden once bu adamin karakterini, tercihlerini, zevklerini bilmiyor muydunuz? Madem ayni cevrenin insanisiniz, esinizin yasam tarzini biliyor olmaniz gerekiyordu ama siz sanki apayri bir cevreden/kulturden biriyle evlenmissiniz de uyum sorunu yasiyormuscasina rahatsiz gibi gorunuyorsunuz. Halbuki adamin kumasi belliymis. Bunu bile bile niye evlendiniz o zaman?
Garip.
He he.. Bişeye ağzımızı acsak hemen püskürürler bu adamlarKendisi gelmez ona göre hatalı olan hep benim, kaldı ki bulunduğumuz yerde böyle bir imkan da yok.
Davul dengi dengine derler ama hiç 4 bası mamur bi evlilik yok... Bi sorun illla oluyo hoşgörü olcak her iki tarafta.... Ortak alan bulunur ama sizi yıldırmıs belliBebeğiniz yoksa düşünmeyin bence ayrılırsanız belki pişman olacaksınız ama böyle de hiç mutlu değilsiniz ben de sizinle ayni durumu yaşadım. Boşanalım boşanalım derken adım atan olmadı ama aramız da iyiydi, sonra bir bebeğimiz olsun istedik. Bebekten sonra ben kafayı yedim yorgunluktan aramız çok kötü oldu. Simdi ki aklım olsa baştan yol verirdim. Ama yine de son kez düşünün, oturun konuşun. Mesela neden tatile gitmek istemiyor durumunuzda varmış bunlar kesinlikle aşılamayacak şeyler değil. Belki tatile gitmeyi sevmiyordur o zaman başka bir şeyler teklif edin baktınız ki ortak noktaya varamıyorsunuz o zaman daha da çok düşünmeye gerek yok bence.
Bence evde yasamak farklıbişey... Bilmediğiniz huylar cıkıyor ben bu adamı hiç tanımadığım diyorsunuz